5 Ara 2007

Yakında boşanırlar


Mircea Lucescu yine Shakhtar Donetsk'le CL'de bir üst tura çıkamadı, yine elindeki iyi kadroyu değerlendiremedi.. Zaten takımla arasında sorunlar var, en geç sene sonu ayrılır Shakhtar'dan..

Lucescu'yu hiçbir zaman sevmedim, sevemedim.. Hakkını gerektiği zamanlar verdim ama bence vasata bile ulaşamayan bir adamdır.. Türkiye'de bir kesimden büyük saygı görür, ama uzun teknik direktörlük kariyerine bakınca en büyük başarılarını Türkiye'de kazandığını, öncesinde ve sonrasında genellikle kendisinden cacık olmadığını görürsünüz.. Uzun yıllar Serie A'nın tozunu yalayıp yutması önemlidir ama aldığı takımları asansör yapmaktan başka bir başarısı olmamıştır Serie A'da.. Bir de Inter Milan'ın başına geçmiştir, maç içinde Taribo West tarafından sahada kovalanmıştır..

Shakhtar'da büyük bütçelerle çalıştı, Brezilya'dan pahalı gençler alındı.. Matuzalem'e 18 milyon dolar, Cristiano Lucarelli'ye 14 milyon dolar (Yıllık da 5 civarı alıyor), Meksikalı Nery Castillo'ya 27-28 milyon dolar verdiler.. Bunlar dışında kendisinin elinden Elano geçti, şu anda Milan tarafından istenen Fernando Luiz Rosa ve daha birçoğu gibi sayısız genç Brezilyalı takıma katıldı.. Yine son yılların başarılı milli takımlarından Ukrayna'nın birçok oyuncusunun da elinde olduğu gibi.. Bu olanaklarla takımın ulaşabildiği en büyük başarıysa 2 takımlı bir lig olan Ukrayna Ligi'nde elde edilen şampiyonluklar.. Bugün de Celtic kaybetmişken Benfica'ya sahalarında 2-1 yenilerek UEFA'ya bile kalamadan ülkelerine döndüler..

Bu Lucescu'ya kimse bir şey demez.. Hala büyük taktisyendir o burdaki birkaçına göre.. Galatasaray'daki ikinci senesine hiçbir şey diyemiyorum, saygım büyük.. O kadar dandik bir takımı CL'de ikinci gruplardan çıkarma aşamasına getirip Türkiye'de şampiyonluğu alması (Bu biraz da rakiplerden kaynaklanıyor, son 2-3 seneki Fenerbahçe'lerden biri rakibimiz olsa o da gelmezdi ama çok da önemli değil bu, Allah'ı var kimlerle oynatmaya çalışıyordu adam) önemli bir başarının ürünüydü.. Ama bana ilk senesinde yaşattığı hayal kırıklıklarını örtmedi bu.. Aşmış ve UEFA şampiyonu bir takımla ligi kaybettiği gibi ilk gruplardan Rangers-Monaco maçının berabere bitmesi sayesinde çıkış, 2. gruplarda iş son maça girerken garantilenmişken amaçsız PSG'ye deplasmanda yenilip Real Madrid'le eşleşme, Real'e karşı ilk maçta aptalca bir savunma 4'lüsüyle çıkıp elenmenin ana nedenini oluşturma gibi sayısız hadise vardı.. Tabii takım ikinci yarı Real'i 3-2 yenince herkes bravo Lucescu dedi ama kimse sol bek Fatih Akyel, sağ bek Ümit Davala nedir demedi.. Rangers-Monaco elele sana hediye etmese ilk grupları bile geçemiyordun da demedi..

Naptı Lucescu? Gruplardan çıktı.. Büyük iş.. Galatasaray tarihinde bir ilk değil mi? 2. olarak çıkabiliyorsun çünkü gruplardan.. Fatih Terim Bosna Herkes maçından sonra Türkiye ilk defa play-off oynamadan şampiyonaya gidecek dediğinde Mustafa Denizli başta, haklı olarak adamı linç etmesini biliyoruz.. Doğru, haksızdı, statü gereği aynı dereceyle play-off oynayanların bir farkı yoktu kendisinden.. Peki Juventus, Athletic Bilbao ve Rosenborg'lu grupta 2. olup statü gereği bir üst tura çıkamayan aynı Terim ve Galatasaray'ın niye hiç konusu edilmez buna konuşanlar tarafından, o da ayrı bir konu.. Ayrı bir çelişkiler yumağı..

4 YORUM:

Adsız dedi ki...

bi yanlış tespit var yazıda..Real'i 3-2 yenerken Fatih sol bek değil sağ bekteydi.. atılan 2 gole yaptığı ortalarla taşımıştı takımı bunları da sol bekten değil sağ bekten yapmıştı..hatırlamıyosun sanırım carlos'u baya bi terletmişti..
2. maçta sol bek adamların cezalı olması sebebiyle 3-0'lık maçta sol bek oynadı fazlada alternatifi yoktu elinde luce'nin..

Parma Maniac dedi ki...

Benim hatırladığım şu o maçla ilgili.. Maça sol bek Fatih Akyel, sağ bek Ümit Davala'yla başlıyor Galatasaray.. İlk yarı 2-0 oluyor, takım berbat oynuyor.. İkinci yarıda Fatih'i normal yerine çekiyor Luce, sola da yine yanlış hatırlamıyorsam Ahmet Yıldırım geçiyor.. Ve maçı çeviriyordu Galatasaray.. Fatih'in sağda Roberto'yu dağıttığını unutmam mümkün değil ama yazıdan anlaşılmamış sanırım, maça öbür türlü başladığı için geriye düştük dememin sebebi oydu.. Yanlış hatırlıyor olabilir miyim diye düşündüm uzun süre, ama olmaması lazım..

Adsız dedi ki...

sağ bek Capone başladı maça.. 2. yarı Fatih girdi onun yerine sağ bek' e.. fatih ilk 11 değildi o maç..

Parma Maniac dedi ki...

Evet şimdi kontrol ettim hakikaten öyleymiş.. Galatasaray: Taffarel, Korkmaz, Capone, Popescu, Buruk, Suat, Davala, Penbe, Sas, Hagi, Jardel. 11 buymuş maçtaki.. Soldaki Fatih Akyel konusunda deplasmandaki maçla karıştırmışım onu anladım da, Ahmet Yıldırım'ı hangi uzvumdan uydurdum onu anlamaya çalışıyorum ben hala ahah..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.