16 Ara 2007

,

Arsenal 1-0 Chelsea


Pool-United'a göre çok daha nitelikli bir mücadele yaşandı maçta, çok da kaliteli geçti kanımca.. Doyurdu futbola.. Hollanda polisinin sorunları dolayısıyla Ajax-PSV maçı ertelenmese o maçı ana konu yapan bir bahis yazısı yapacaktım, zira o kadar banker duruyordu ki Ajax 2.10'dan.. Ertelenince kaynadı program.. Arsenal-Chelsea için under diyecektim ama pek under'lık bir maç olmadı açıkçası.. Arsenal inanılmaz fırsatlar kaçırdı, Chelsea'nin çok net 2 pozisyonu var.. Normali over'dı yani maçın..

Liverpool maçında böyle maçlarda olması gerekeni yazdığım gibi, Arsenal bu maçta bir iç saha derbisi nasıl oynanmalıysa öyle oynadı.. Yine Wenger defansif organizasyonu sağlam kurdu ama Arsenal golü atana kadar da, golden sonra da sürekli golü düşünmeye devam etti.. Wenger'in bu savunmaya önem vermeye başlayan yapısı hoşuma gidiyor.. Van Persie'nin sakatlanması sonrası oturttuğu 4-5-1 de Flamini, Cesc ve Hleb'in dönmesiyle tekrar işlerlik kazandı.. Bu takım hiçbir şekilde 50 maçlık mağlup olmama rekorunu kırdığı zamanki topu oynayamaz ama akıllı savunma yapan ve hücuma çok iyi çıkabilen bir takım olabilir, bunu gösteriyor.. Chelsea de bence fena değildi.. İlk yarı gole kadar korakor mücadele gösteriyorlardı.. İkinci yarı belki baskı kuramamaları eleştirilebilir ama ona rağmen puan alacak pozisyonları buldular.. Düzenleri de açıkçası gayet iyiydi.. Shevchenko yerine Drogba olsa daha rahatsız edici olabilirlerdi Arsenal'i..

Arsenal'in oynadığı top gerçekten kaliteliydi maçta.. Bir şampiyonluk maçı, Londra derbisi bundan daha zeki ve iyi oynanamazdı.. İyi hücum ve savunmayı standartların üstünde yapmayı başardılar.. 85. dakikada Van Persie'nin gelip golü kaçırdığı pozisyonda 6 kişi Chelsea kalesine doğru bütün güçleriyle koşturarak futbol oynama isteklerini de gösterdiler..

Bu arada Fox Sports'ta izledim maçı.. Belki ses yanlış gelmiştir ama sanmıyorum.. İkinci yarının ortalarında Bonaventure Kalou'nun 25 metre civarından vurduğu ve arka direğe çarparak bi an için gol mü acaba diye düşündüren pozisyonda bütün Ashburton Grove'un 3 saniyeliğine sessizliğe bürünüp gol olmadığı anlaşılınca "heeeaaaa" ünlemiyle Kalou'yla dalga geçmeleri de güldürdü koltukta.. Ulan lamba gibi astı mı diye hepiniz maymun oldunuz 2-3 saniye, çaktırmıyosunuz utanmadan ahaha..

1 YORUM:

fizikalibilitesice dedi ki...

''Bu takım hiçbir şekilde 50 maçlık mağlup olmama rekorunu kırdığı zamanki topu oynayamaz ama akıllı savunma yapan ve hücuma çok iyi çıkabilen bir takım olabilir, bunu gösteriyor''

maçı ve arsenal'i en iyi özetleyen tümce bu olsa gerek..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.