17 Ara 2007

Cashley Cole?


Muzır Gunner'ların Ashley Cole Chelsea'ye transfer olduktan sonra hazırladıkları banknot bu, her Chelsea maçında piyasaya çıkıyor tekrar "Bank of Russia" başlığı altında.. Dünkü maçtan sonra forumlar yine bu paralarla dolmuş, Cole'a olan nefret her geçen gün daha çok büyüyor..

Ne kadar haklılar bu kadar abartmakta orası tartışılır ama en azından haksız olmadıklarını biliyorum.. 2005 yılında Ashley Cole'un Jose Mourinho ve Chelsea yetkilileriyle gizli görüşmesi ortaya çıktığından beri Cole'un yıldızı barışmadı bir daha Arsenal taraftarlarıyla.. Hatta yönetimle de.. En sonunda Chelsea yolunu tuttu ama özellikle içerideki her maçta büyük tepkiler alıyor, eh doğal.. Bir de maçın sonunda taraftarın yeni sevgilisi Fabregas'a tokadı çaktı ya Cole, iyice bitirdi kendisini..

Futbolculuğunu çok beğenirdim ilk çıktığında.. Sol bek standartlarını yeniden inşa edecek bir oyuncu olacağını düşünüyordum.. Ama üstüne hiç koyamadı Cole.. Hücumda kendisini çok geliştirmesini beklerken o tam tersini yaptı, geriye gitti hücumda, defansa yöneldi daha çok.. Gerçekten şu anda belki de dünyanın en iyi savunma beklerinden.. Kademeye girişleri, sağ açıklar karşısındaki duruşu ve tackle becerisi, saha yerleşimi.. Çok kaliteli ve kendisini Avrupa'nın iyi sol beklerinden birisi yapıyor.. Ama hücumu inanılmaz zayıf, İngilizlerin hücumu zayıf, savunması güçlü bekleri tanımlamak için kullandıkları terim olan "full back"e dönmüş durumda şu anda..

18 yaşından beri var olduğu ve camia tarafından çok sevildiği Arsenal'de kalıp bayrak adamlardan biri olma şansı vardı kendisinin, özellikle bu İngiliz yokluğunda.. O belki parayı, belki başka bir şeyi seçip Chelsea'ye gitti.. Düşüncesi nedir bilemem ama bence aptallık yaptı en büyük rakiplerine transfer olan diğer önemli futbolcular gibi.. Futbolu bıraktığında ait olacağı yer neresi olacak Ashley Cole'ün? Bunun cevabı yok.. Üzülüyor tabii insan..

2 YORUM:

fizikalibilitesice dedi ki...

evet git gide danny mills tarzı full back lere benzemeye başladı..halefi gael clichy daha bi olacak gibi sanki..süper tespitlerle dolu bir yazı..teşekkür ediyorum..

Svetlin dedi ki...

yalnız fox spikerinin ashley cole bugün çok tepki aldı bi gol atmasını isterdim demesi hakkaten cok tuhaftı,komikti.sanane kardeşim sen maçını anlatsana.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.