2 Ara 2007

,

Galatasaray 2-2 İstanbul B.B.


Galatasaray hiçbir Fenerbahçe maçına, özellikle deplasmanına rahat çıkamaz zaten, çıkmamalı heralde ki böyle işler oluyor daima..

İlk yarıdaki rezil Galatasaray futbolu Kalli'nin, ikinci yarıdaki tek kale futbol Abdullah Avcı'nın eseridir.. Evet yine bütün hata Kalli'de, sonra da Avcı'da..

Yine bir iç saha maçı yine bir 4-1-3-2.. Yine baskı kurulamayan oyun, yine tempo yapmaktan aciz bir takım.. Belediye ilk yarıyı klasik futboluyla, orta sahada basarak ve üstünlüğü ele almaya çalışarak kıran kırana oynadı.. Sonuç 0-2.. Çok mu iyi oynadılar? Hayır ama sistemin zaaflarını değerlendirdiler.. İkinci yarı Topal'ı kenara alıp Şaş'ı ön liberoya çeken 3 forvetli Galatasaray'dan hayatlarının baskısını yediler.. Neden? Abdullah Avcı 2-0'ı yeterli görüp takımı geriye yasladı, hücumu da düşünmedi.. Topal'lı kadroyla rakip takıma baskı kuramayan Galatasaray'ın 3. forvetin sahaya girdiği ve ön liberoya Hasan Şaş'ın geçtiği benzer bir düzenle Belediye'ye hayatının baskısını yedirmesi Kalli'nin değişiklikleriyle mi değerlendirilmeli yoksa Avcı'nın takımı geriye yaslamasıyla mı? Bence net bir şekilde ikincisiyle..

İlk yarı Lincoln çıkıyor zorunlu bir şekilde, Sabri girip sağa geçiyor.. Oradaki Hasan ortaya geçiyor.. Güya ikinci ön libero ama alakası yok.. Hasan'ı sola çekip Arda'yı supporter'a kaydırmak da yok..

Hakan Sukur ilk yarı çok sırıttı.. İkinci yarı Belediye onun istediği kıvama gelince tam onluk maç oldu, çok da önemli işler yaptı.. Ama maça başlarken seçimi doğru muydu bilmiyorum.. Sene başından beri dirençli takımlara sökmüyor bu sistem ama anlamıyor Kalli.. Panionios maçında 4-4-1-1'le etkisiz futbol, çift forvete dönüşle 3 gol gelince hemen gaza gelmiş yine.. Orada Galatasaray deplasmanda ve kazanması gerekiyordu.. O açıdan yapılan değişiklik doğruydu ama bu maça böyle başlamak doğru değildi.. Evet Belediye maçını da kazanması gerekiyor Galatasaray'ın ama içeride oynuyor, 4-4-1-1'le Panionios maçındaki pozisyonsuz futbol olmaz Sami Yen'de.. Olsa bile en azından 0-0 olur, bu aptal golleri de yemez takım.. Gerekiyorsa ikinci yarı yine aynı şekilde çift forvete dönülür.. Serkan Çalık var elinde Kalli'nin ve bir tane de target striker istiyor biliyorum ama bunun için de elinde başka alternatifler var.. Hasan'ı kenara alıp Serkan'ı sağdan getirerek yine tek forvetli ve 5 orta sahalı düzeni koruyabilir Galatasaray..

Hasan'a da koca bir helal.. O kadar şuursuzlaştı ki artık.. Tamam vermedi hakem penaltını da, her verilmeyen penaltı sonrası eksik mi kalacak yani bir takım? Adam orta sahada Belediyeli futbolcuya basıp sağ ayağından faul yapıyor, hakem faul çalınca kanguru gibi zıplayarak hakeme saldırıyor.. Bu kadar mı şuurunu kaybeder bir insan.. Yazıklar olsun.. 10 maç ceza verirler inşallah, aklı başına gelir..

Maçtan çıkan 3 sonuç var..

1-Avcı'nın olmasına daha çok var..

2-Kalli hala saçmalıyor..

3-Bu takımın tek sistemi olur, içeride 2 forvet, dışarıda tek forvet falan bunlar boş işler.. Kimse de böyle oynamıyor zaten dünyada.. Ya adam gibi tek forvetli sisteminin üzerinde duracak Galatasaray ya da sene başındaki tek önliberolu, iki forvetli sisteminde.. Bu şekilde ikisinden de verim alınmaz, yalan olur takım..

1 YORUM:

farawaysoclose dedi ki...

Hasan Şaş bıraksın çeksin gitsin evine ya, hep bir sinir harbi nereye kadar?!!!
Ligimiz çok sıkıcı, çok alavereli dalavereli, elalemin ligi daha heyecanlı. Kapatalım bizim ligi, paso onları seyredelim. Hatta ithal edelim, gelsinler, kendi hakemleri, kendi oyuncuları, kendi yayın kuruluşları ile, ve tabi onların müthiş stadlarını da getirmek lazım... yok yok, bizim ligi kapatalım, TV'yi açalım yeter.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.