9 Ara 2007

,

Arsenal'i de patlattılar


Dün Liverpool ve Galatasaray, bugün Arsenal.. Türkiye Süper Ligi ve Premier League'de 2 günde aldılar namağlupların akıllarını.. 3 takım daha temizlendi.. "Biri onları durdursun.." diye çığırmamı bekliyormuş demek ki İngiliz takımları..

Şu blogda en çok söylediğim şeylerden biridir Arsenal'in oynadığı futbolun gereksiz abartıldığı.. Bugünkü maçı da izledim, bu Boro ki bence EPL için orta sıralarda rahatlıkla tutunacak kaliteli kadrosuna rağmen ortaya konan futbolla Wigan ve Derby'yle beraber gördüğüm en kötü 3 EPL takımlarından biridir İngiltere'de.. Birçok maçlarını izledim bu sene, evlerindeki maçlarda bile Boro'yu maçın belirli bölümlerinde olsa da sahasına kapatamayan, baskı kuramayan takımları dövüyorlardı.. Bugün Arsenal maçın başında geri düşmesine rağmen oyunun geri kalanında ortaya hiçbir şey koyamadı.. İkinci yarı skor dezavantajıyla rakip kaleye atılan tek bir şut yok.. Boro'da sene başındaki forvet enflasyonu nedeniyle Tuncay'ı açığa çekip çok forvetli oyunun verdiği zararlar oradan kısınca azalmış.. Güzel de oynadılar bugün ama ne kadar devamlı olur bilinmez..

Arsenal'in birçok sakatı var, haksızlık etmemek lazım.. Robin Van Persie'den uzun zamandır yoksunlar ama onun üstüne Cesc, Hleb, Flamini gibileri de eklenince orta saha gücü büyük ölçüde düşüyor, eyvallah.. Ama bu sene izlediğim bütün Arsenal maçları içindeki görüntülerden çok farklı şeyler yaşanmadı bugün.. Hep derim, o 7-0'lık Slavia maçındaki atılan 5-6 anormal klas gol bu takımın süper top oynadığını, anormal hücum ettiğini düşündürdü insanlara ama aslında durum tam tersi.. Arsene Wenger son birkaç yıldır ofansif sistemini çok daha sağlamcı bir yapıya döndürdü.. İngiltere'nin defansı ve hücumu eşit ölçüde ve gerçekten iyi yapan takımlarından biriler ama abartılmamaları gerekiyor oynadıkları topun.. Çok iyi bir defans takımı da diyebilirim.. Ama çok iyi bir hücum takımı diyemem.. Bu seneki çoğu maçta özellikle deplasmanlarda rakip takımlardan büyük baskı yediler.. Bugün de onun devamı oldu.. Eksiklerin yanında dikkat çekilmesi gereken bir diğer nokta takım fazla genç ve böyle genç bir takımın form durumunu korumak normal bir takıma göre çok daha zor.. Büyük düşüşler yaşayacak bu takım, şu anda yaşıyor da.. 4-5 haftadır iyice düzenli ve dikkatli takip ediyorum.. Evet en büyük şampiyonluk adaylarından biri durumundalar ligin, ama en büyük mü orasını bilemiyorum.. Man Utd'la 1, Chelsea'yle 3 puana düştü fark ve önlerindeki 4 maç anormal zorlu.. Geçen yazdığım gibi sırasıyla Chelsea, Spurs, Portsmouth(D), Everton(D) maçlarına çıkacaklar.. Chelsea'yi yenemezlerse liderlik gider gibi duruyor bu 4 maçtan sonra..

Bu arada Fox TV'ye de çok teşekkür ediyorum liderin maçını sonunda yayınladıkları için.. Tuncay'lı Boro olmasa yine yalan olurdu Arsenal maçı, Allah'tan bir Türk var da izleyebiliyoruz Türk televizyonlarından da.. Tuncay da şahane oynadı, eklemekte fayda var.. Bir de ilk yarıda sağdan getirdiği topu sola çektiğinde taca vurmasaydı şahane olacaktı.. Eboue'nin de topa müdahalesini yaptıktan sonra Downing'e attığı tekme açıkçası yakışmadı.. Çakarlar 1-2 maç cezayı..

David Wheater da iyi topçu, üzerine düşmek gerek..

1 YORUM:

fizikalibilitesice dedi ki...

mido'nun gelişiyle forvet hattındaki ikinci ismin kim olacağını merak ediyorum.kuvvetle muhtemel aliadire olur gibi geliyo bana.çünkü tuncay her ne kadar son haftalarda formda gözüküyo olsada kesinlikle bir forvetin zekasına sahip değil.çok koşuyor,haddinden fazla geriye yardım ediyor.biraz inzaghi'nin zekasından nasiplense,biraz daha skora oynayabilse çok daha iyi olur kanısındayım.ve bence middlesbrough ya en fayda sağlayacağı yer daum'un fenerbahçesindeki gibi sol kenar.ama orada takımın simge futbolcusu olma yolunda ilerleyen belkide olmuş olan stewart downing
var ki buda o ihtimali geçersiz kılıyı.bakalımm umarım çok daha iyi olur.tevez le kaderdaş olur ama zor sanki..pek gitmeyecek gibi..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.