24 Ara 2007

Manucho Gonçalves


Arsenal'den sonra Manchester United da bilinmeyen eleman getirme işine girmiş.. Haber 2-3 günlük.. Bir süredir takip ettikleri bu Angolalıyı kadrosuna katmış United.. Gonçalves 1.89 boyunda, Queiroz'un önerisi üzerine takibe alınmış.. Ferguson 1.89 olmasına rağmen hızlı ve çevik bir oyuncu olduğunu söylüyor.. Bunun yanında target man işlerinden de anlar bir yapısı varmış.. Neyse o konuda daha fazla yorum yapacak değilim, bir United forumunda transferle ilgili en güzel yorumu gördüm:

"Could be an amazing signing, could be a donkey."

Fazlasını yazmaya gerek yok.. Bu tip hadiselere, hele ki böyle ciddi organizasyonu olan kulüpler bulaşıyorsa saygı gösterip beklemek gerek.. Gonçalves'in benim aklıma getirdiği şey başka oldu.. Bir ara bu elemanla aynı milletten bir çocuk vardı Pedro Mantorras diye.. Futbolcu potansiyeli konusunda fikirlerine çok değer verdiğim çok yakın bir arkadaşımın deli olduğu bir çocuktu.. Benfica başkanının bir ara çıkıp hiç unutmam, "Juve 70 kağıt verdi ama satmadık hacı.." diye açıklaması vardı.. Şimdi sormak isterim kendisine satmadın da noldu? Elinde mundar oldu çocuk.. Pek fazla şey bekleniyor, topu aldı mı 5 adam üst üste çalımlayıp köşeye asacak deniyordu ama asamadı Mantorras.. Gonçalves'in de kaderi benzer olmaz inşallah.. En azından Pedro gibi çok şeyler beklenmiyor kendisinden, ya tutarsa transferi olması o baskıyı kaldıracaktır üzerinden..

Belki de Ferguson'ın istediği sağlam forvet transferine ihtiyaç kalmayacaktır, kim bilir..

2 YORUM:

Onur Erdem dedi ki...

Mantorras kabiliyetsizliginden degil yasadigi sakatlik nedeniyle beklenen noktaya gelemedi. Dizi paralandi, uc sene boyunca sahaya ciktigindan cok ameliyat masasina yatti. Yoksa 6-7 sene once herkesin "yeni Eusebio" gozuyle baktigi bir veletti.

fizikalibilitesice dedi ki...

umarım boyunun hakkını verecek kadar hava hakimiyetine sahip bir futbolcudur..iki tane 1.70 lik forvet her ne kadar şimdilik manu yu taşıyomuş gibi gözüksede ben bunun ileride bir zaaf doğurcağını düşünüyorum..hiç izlemedim..yalnız çıkarsadığım kadarıyla salt bir target man den ziyade explosive özellikleri olan da bir adama benziyor..burnuma fena halde adebayor kokuları geliyor ama..bakalım bekliycez artık..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.