21 Ara 2007

Galatasaray Cafe Crown: 72 Türk Telekom: 70


Türk Telekom'un bu sene maç başına ürettiği sayı 94.0 ve ligin açık ara en iyi hücum performansına sahipler.. Galatasaray'ın ise maç başına yediği sayı 69.5 ve onlar da açık ara ligin en iyi savunma takımı durumundalar.. Bu açıdan bakınca 72-70'lik skorla oyunun Galatasaray'ın istediği şekilde geçmiş olduğunu düşünebilirsiniz, ki genel olarak da gerçekten öyleydi..

Murat Özyer'in takımı savunma konusunda getirdiği nokta gerçekten şapka çıkartılacak cinsten.. Hüseyin Beşok gibi savunması vasat bir pivota rağmen (Canla başla savunma yapmaya çalışıyor süresine nazaran, orası ayrı) bu kadar etkili bir savunma görmek gerçekten önemli bir coaching başarısı.. Ama hücumda da bir o kadar kıt, sıkıntılı.. Bugün Michael Wright maçın başlarında sakatlanmasa büyük ihtimalle kaybederdi Galatasaray maçı, zira hücum anlamında gerçekten kötüydü takım.. Burada hemen ek bir bilgi olarak 70 sayı atan Telekom'un 21 asist yaparken, Galatasaray'ın 72 sayıyı sadece 9 asistle bulduğunu da belirtmek gerekiyor, ki kötü hücum performansını açık bir şekilde gösteren bir istatistik.. Ama savunmadaki kalite, özellikle ikinci yarıdaki insan üstü performans maçı Galatasaray'a getirdi.. (İlk yarı 43 sayı atan 94 ortalamalı Telekom'un ikinci yarı attığı sayı sadece 27)

Telekom Wright kaybına rağmen gayet iyi bir maç çıkardı.. Galatasaray ligin geriye koşmakta fazla sıkıntı çekmeyen takımlarından ama bu Galatasaray'ı hızlı hücumlarla birçok kere cezalandırdılar ilk yarı.. Bol cut yapan oyuncularıyla Galatasaray'ın 3 saniyesini boşaltıp yine çok kolay sayılar da buldular.. Sadece Dudley'yle Owens, Gaines, Hüseyin'li pota altına karşı yapılabilecek birçok şeyi yaptılar bence..

Galatasaray yeni lider.. Hak ediyorlar da..

2 YORUM:

fizikalibilitesice dedi ki...

seyirci sadece derbilerde ve yüksek profilli maçlarda değil,bir mutlu akü selçuk üni. ile yapılan maçta da doldurursa salonu inanıyorum bu sene bu takım iyi işler çıkartacak..bu başarının en birincil adamı coach murat özyer ide tebrik etmek lazım tabii..

farawaysoclose dedi ki...

bayramda yoktum, maçı izleyememiştim, çok güzel bir maç yazısı yazmışsın, ellerine sağlık :)
keşke bjk-fb maçını da yazsaydın...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.