21 Ara 2007

CL ve UEFA Kuraları


İki takıma da çıkabilecek en iyi 2. takım çıktı 7 rakip içinde.. Porto belki daha iyi olabilirdi Sevilla'dan, ondan bile emin değilim.. Her zaman dediğim gibi, Fenerbahçe için hücuma yönelik takımlar avantaj.. Ve Sevilla 7 takım içinde bu bakımdan en uygun takım.. Diğerlerinden daha iyi hücum güçleri var demek değil bu, Barca, Real, Manchester, Arsenal gibi takımlar savunmayı da iyi yapabiliyorken Sevilla'nın bezi yok o taraklarda.. Kadro olarak da diğer büyüklerden çok gerideler.. Başabaş geçer zannediyorum tur.. İlk maç çok önemli, Sevilla deplasmanlarda feci top oynuyor ligde.. İlk maç gol yemeden alacağı her galibiyet büyük avantaj olur Fenerbahçe'ye.. Kanoute dahil, korkmaları gereken bir oyuncu da yok bana kalırsa..


Galatasaray için de yine yazılacaklar aynı.. Sistem değişip normali bulmadığı sürece bence hiçbir takımı eleyemez oradan gelen.. Şimdi bir forvet daha geliyor ki bu çift forvet kavramının değişmeyeceğini gösteriyor şiddetli bir şekilde.. Lincoln'ün de iyileştiğini düşünüyorum.. Ortada Linderoth, kanatlarda Ayhan ve Barış gibi oyuncular olsa bile bu zihniyetin böyle ortamlarda pek şansı yok.. Yine de Getafe'den sonraki en uygun takım gibi duruyordu Hamburg'la beraber.. Şu kadro yapısının Bayern, Everton ve Atletico'ya düşmemesi bile büyük bir şanstır.. Son hafta Werder'den 5 yemeleri yanıltmış olabilir herkesi, ondan önce 5'te 5'leri vardı.. Forvette Gekas'a dikkat etmek gerek.. Pek korkmuyorum, Song alır aklını.. Olmadı Servet falan çıkar önüne, ona çarpınca sakatlanır zaten..

CL'nin diğer maçları da şöyle olacak:

Celtic - Barcelona

Lyon - Manchester United

Schalke - Porto

Liverpool - Inter

Roma - Real Madrid

Arsenal - Milan

Olympiakos - Chelsea

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

Kanoute dahil korkmaları gereken bi oyuncu yok derken neyi kastettiniz ? ben bu sene 2 tane Sevilla maçı seyrettim bi tanesi Barcelona,diğeri Real Madrid. Real Madrid' i 2-0 yenerlerken Kanoute , Fabio ve Metzelder arasında şov yapmıştı.Barcelona maçını ise 74-80 ' de attığı 2 golle zar zor kazanmıştı Barcelona,o maçta da golu Kanoute atmıştı ve yine hırpalamıştı müdafayi.şimdi fenerbahçenin takım savunması barcelona ve real madridden, edu ve lugano da puyol-milito, pepe-cannavaro ikililerinden daha mı iyi yoksa kanoute o kadar iyi bir forvet değil mi?

Parma Maniac dedi ki...

Kanoute 27-28'inden sonra Sevilla'da patlamış bir adam.. Ondan önce EPL'de vasatın altında takılan bir elemandı hep.. Kötü oyuncu mu? Değil.. İyi elbette.. Target Striker seven biri alarak izlerken sevdiğim bir eleman da, ama öyle müthiş, durdurulamaz bir adam değil.. Barca maçında Sevilla toptan kötüydü, Kanoute de uzantısı olarak gole rağmen kötüydü.. Real maçını izleme fırsatı bulamadım ama izlediğim Valencia maçında da iyi oynamıştı Kanoute.. İyi defanslara karşı iyi oyunları Fenerbahçe'ye karşı da iyi oynayacağı sonucunu doğurmuyor.. Real de Barca da süper savunma oyuncularına sahip olabilirler ama Fenerbahçe gibi bütün başarısını takım savunmasıyla kazanan takımlar değiller.. Birine 90. dakikada atılan gol de Fenerbahçe'nin isim isim daha kötü elemanları arasında şov yapacağı anlamına gelmiyor dediğim gibi.. Edu da Lugano da çok sert oyuncular.. Fenerbahçe de iki maçı savunmaya yönelik, kendisini bilerek oynayacaktır.. Kanoute'nin çok etkili olacağını düşünmüyorum.. Ama futbol tabii bu..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.