8 Ara 2007

,

Fenerbahçe 2-0 Galatasaray


"4-4-2 çıkmaz da Kalli yine apaçilik yapıp eski düzene benzer bir sistemle çıkayım derse, direk oynamasınlar maçı.. 2-0'ı yazsınlar Fenerbahçe'ye, yorulmasın futbolcular.. Hafta içi önemli Avrupa maçları var takımların, yazıktır çocuklara.."

Dün yazdığım preview'dan yine, aynı basketboldaki gibi.. 2-0'ı bildiğim için de koymuyorum o cümleyi buraya, oynanacak futbolu, düşülebilecek durumları bildiğim için.. Zira bu maçın 2-0 bitmesi mucize.. Normali 5, yakaladıklarının hepsini atsalar 7, belki 8 falan..

4-3-1-2.. Mükemmel sistem.. Karl-Heinz Feldkamp'a teşekkür ediyorum dünyada çok görülen, son moda bu sistemi kullandığı için.. Her ligde, major takımlarda, fazlasıyla görüyoruz zira.. Etkili de, hücuma yönelik.. Şahane..

Rakip 4-4-1-1 oynuyor.. Şu defansif canım şeklinde eleştirilen.. Sonuç? 5. dakikada yenen golden sonra sersemleyen Galatasaray'ın 15. dakikadan sonra ilk yarının sonuna kadar süren yalandan baskısı (Zira izin veren Fenerbahçe), ikinci yarı Fenerbahçe'nin ileriye düzenli çıkışlarla bir tarihi farkı daha kaçırması.. 4-4-1-1 defansif, 4-3-1-2 çok ofansif.. Mazallah.. Bak Fenerbahçe 20 şut atmış kaleye, Galatasaray 6.. 4-4-1-1'le de hiç baskı kurulmaz, istendiğinde öyle bir kuruluyor ki..

Hayır sistem de sistem olsa canım yanmayacak.. Yine bir yapboz tahtası takım.. Sabri tek ön libero, Alex kontrolcüsü.. Müthiş! Sağda Barış.. Oynar çocuk orada da ama bence en iyi ortada, hadi önemli değil.. Sol açık? Sol bek Balta.. Sonra önlerine de Arda'yı koydun mu müthiş top yapılır müthiş.. Arda bana kalırsa hiçbir şekilde sol açık oynamaz.. Ama mecburiyet, özellikle Lincoln varken.. Lincoln yokken de supporter olmalı bence.. Bunda sorun yok.. Ama bu maç için özel bir şey vardı yine dün yazdığım, Fenerbahçe'nin arızalı sağ kanadı için düzenli olarak orada oynattığın en yetenekli 2 adamından birini orada kullanmaya devam etmelisin.. Yanlış mı? Aurelio-Selçuk-Lugano-Edu karesi arasında kaybolan Arda'yı ve sol taraftaki etkisizliği görünce pek de yanlış değilmiş..

Fenerbahçe'nin ikinci yarıda oynadığı topa bizim burada şiir diyorlar.. Tebrik etmekten başka bir şey gelmez elimden.. Avrupa'da da bu mantaliteyle oynandığı için devam ediyorlar yollarına, Galatasaray da bu şahsiyetsiz, rezil-kepaze sistemini Avrupa'da da koymaya çalıştığı için büyük ihtimalle Perşembe ülkesine dönecek.. Her zamanki klasik ciddi futbollarını oynadılar, 5. dakikada atılan gol de ekmeklerine yağ sürdü.. Zaten kapanıp ani açılmalarla sonuca gitmeyi daha çok seviyorlar, istediklerini de maç boyu yaptılar.. İkinci yarıdaki futbollarını çok açık ve net söylüyorum, önde de olsa başka hiçbir Türk takımı oynayamaz.. O standarta da çıkamaz o tempoyla birlikte.. Sonra ben bunları yazınca bazı arkadaşlarımdan nasıl Galatasaraylısın sen diye tepki görüyorum.. Yazmayayım mı gördüğümü? Bu kadar açık olan şeyi yazmayıp apaçilik mi yapayım?

Galatasaray Arda'yı sola koysa, çift defansif orta sahayla klasik 4-4-2'sini oynasa yenecek miydi? Sanmıyorum, her türlü Fenerbahçe bugün avantajlı olan taraftı.. Gerek Galatasaray'daki sakatlıklar ve eksikler olsun, gerek diğer psikolojik avantajları.. Ama bu kadar şahsiyetsiz bir futbolun ortaya konmayacağından eminim.. Belki öyle 3-0 kaybederdi Galatasaray kim bilir ama çatır çatır topunu da oynardı, rakip kaleye de giderdi, gollerini de kaçırırdı..

Defansif sistemli rakibin 7-8 net pozisyona girmiş.. Ofansif sistemli Galatasaray'ın en net pozisyonu 85. dakikada yakalanıp iki stoper Song ve Servet'in birbirine girerek harcadığı pozisyon..

Ama önemli mi canım? Allah Kalli'ye zeval vermesin.. Gerisi teferruat..

5 YORUM:

zekUs dedi ki...

tebrik ederim. hem güzel taktik yorumlar hemde tarafsızlığınız için.

Adsız dedi ki...

zevkle okudum,teşekkürler!

Adsız dedi ki...

guzel degerlendirme. ben kendi takimimi senin ovdugun kadar ovmem. gerci ben de tam tersini yapip genc gs kadrosunun yine de iyi mucadle ettiginden bahsettim baska ortamlarda.
rakibin gucunden bahsedersek daha anlayisli bir futbol ortami yaratiriz belki.

gs icin isler cok yolunda gitmiyor. ama yine de bu sezonu zirvede bitirirler.

Adsız dedi ki...

çok güzel yazı, bravo!

kerem ce dedi ki...

her yerde supporter yazıyor.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.