11 Ara 2007

UK Championship 2007


İngiltere turnuvası başladı.. World Championship'ten sonraki en baba snooker turnuvası.. İnanılmaz da başladı.. 8 Aralık'ta açılış yapıldı, biraz geç kaldım farkındayım.. İyi ki de geç kalmışım.. Öyle sürprizler oluyor ki ilk turda akıl alır gibi değil.. Çok acayip bir turnuva izleyebiliriz ileride.. Tahminlerde patır patır patlamadan kurtulmuş olduk böylece haha.. İlk tur eşleşmelerini üst ve alt ana tablo eşliğinde değerlendirelim..

Üst ana tabloda son şampiyon Peter Ebdon, Stephen Maguire, Mark Williams, Stephen Hendry, Ken Doherty, Ding Junhui ve şu anki dünya 1 numarası Shaun Murphy göze çarpıyor.. Alt ana tablodaki klaslar ise Graeme Dott, Mark Selby, Marco Fu, Neil Robertson, Ronnie O'Sullivan, Allister Carter, John Higgins ve Jamie Cope olarak çıktı ortaya.. Bir Ronnie fanatiği olarak hep bir şeye dikkat ederim eşleşmelerde, roketin olduğu tablo nedense hep daha güçlü olur, adamda şanssızlık var.. Yine öyle olmuş.. İyi oyuncu sayısı eşit olarak görünse de üst ana tablodaki yıldızlar artık biraz kaşarlanmış, yavaş yavaş düşüşe geçmeye başlayan oyuncular.. Mark Williams, Stephen "The Golden Boy" Hendry, Ken Doherty gibi.. Alttakiler ise körpe ve oyunlarını gün geçtikçe ileriye taşıyıp çok ters sonuçlar çıkarabilen oyuncular..

İlk tur best of 17 olarak oynanıyor ve anormal skorlar çıktı söylediğim gibi..

Peter Ebdon 8-9 Ian McCulloch

Stephen Maguire 9-5 Joe Swail

Mark Williams 9-3 Ricky Walden

Stephen Hendry 4-9 Mark Allen

Ken Doherty 7-9 Nigel Bond

Ding Junhui 9-3 Adrian Gunnell

Steve Davis 4-9 Stuart Bingham

Shaun Murphy 9-5 Paul Davies

Graeme Dott 7-9 Dave Harold

Mark Selby 4-4 Anthony Hamilton

Ryan Day 4-4 Marco Fu

Neil Robertson 6-9 Joe Perry

Ronnie O'Sullivan 9-6 Michael Holt

Stephen Lee 8-9 Mark King

Allister Carter 8-9 Barry Hawkins

John Higgins 3-9 Jamie Cope

Hendry, Doherty, Neil Robertson, Stephen Lee ve John Higgins'in mağlubiyetleri çok ilginç.. Higgins'in yenildiği eleman benim en tuttuğum yeni nesil oyuncu Cope, çok büyük sürpriz diyemem ama skor biraz şaşırttı açıkçası.. Joe Perry çok ters oyuncu, Robertson'ın elenmesi o açıdan çok ilginç değil.. Tersi fenadır Perry'nin.. Ebdon'ın McCulloch'tan aldığı ayar da çok şaşırtıcı değil 2006'daki turnuvayı kazanmasına rağmen, McCulloch da şu oyunda ne yapacağı en kestirelemeyen oyunculardan biri.. Hendry büyük çöküş içinde, Allister Carter'ın yenildiği Barry Hawkins de iyi oyuncu.. Ama sonuç olarak çok önemli isimler çok önemli mağlubiyetler aldı.. 4-4 görünen iki maç daha tamamlanmadı.. Mark Selby Anthony Hamilton'ı götürür ama Marco Fu-Ryan Day mücadelesi çok ortada, hatta bu sene kariyerinin ilk sıralama turnuvası şampiyonluğunu yaşayan Fu'nun biraz da bunun rehavetiyle Day karşısında dezavantajlı olduğunu düşünüyorum.. Sonuç olarak karşımıza şöyle bir 1/16 çıkacak..

Ian McCulloch - Stephen Maguire

Mark Williams
- Mark Allen

Nigel Bond - Ding Junhui

Stuart Bingham - Shaun Murphy

Dave Harold - Mark Selby/Anthony Hamilton

Ryan Day/Marco Fu - Joe Perry

Ronnie O'Sullivan - Mark King

Barry Hawkins - Jamie Cope

Kalın yazılanlar 1/16'daki favorilerim, ama Ahmet Çakar ağzıyla eklemek isterim ki Day/Fu-Perry ve Hawkins-Cope maçları sıkıntılı olur.. Diğerlerinde ilk turdaki sürprizler ne kadar devam edecek, onu 1-2 gün sonra göreceğiz..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.