10 Ara 2007

Hector "Loser" Cuper


Betis'ten de kovuldu.. Üzücü bir hikayeye sahip kendisi..

Cuper'i sevmem.. Bana göre hem loser'dır, hem de kötü hoca.. Yaşadığı önemli başarılar var Avrupa'da ama başarı yaşamak için iyi, başarısızlık için de kötü hoca olmak gibi bir zorunluluk olmadığını bilecek kadar uzun zamandır ilgileniyorum futbolla.. Catenacciovari sistemler kuran hocaları özellikle sevmem, ama katı defansçı olup çok klas olduğuna inandığım sayısız isim vardır.. Cuper hiçbir zaman bunlardan biri olmadı benim için..

"Loser"lığını dünya alem biliyor.. Önce Mallorca'yla Kupa Galipleri Kupası finalinde Lazio'ya, Copa del Rey finalde Barcelona'ya kaybetti.. Sonra, gittiği Valencia'ya iki yıl üst üste CL finali oynadı, Real Madrid ve Bayern Munchen'e kaptırdı kupaları.. Daha sonra Inter'e gitti, şampiyonluğu son hafta Lazio'dan aldığı farklı yenilgiyle Juventus'a hediye etti.. (Lazio'nun özel gıcığı var adama..) Sonra Mallorca'ya döndü, 2. senesinin ortasında istifa etti.. Sene başında başladığı Betis'le de son 3 sıraya demir atınca yöneticiler tarafından kapı gösterildi.. Betis bu durumlara düşecek kadro değil.. Kalesinde Ricardo gibi bir adam var.. Juanito, Somoza, Rafael Sobis, Edu, Jesus Capi, David Odonkor (sakatlık yüzünden pek kullanamadılar gerçi) gibi elemanlara sahipler.. Bu Betis geçen sene de küme düşme bölgesinden son haftalarda kurtulmuştu ama Luis Fernandez'in başarısızlıkları Cuper'in bu seneki berbat performansı için bir bahane değil..

Son maç bahtsızlığını ikinci Mallorca macerasında bozdu yalnız, hakkını verelim.. Çoğu insanın dikkatini çekmemiştir ama Mallorca'yla son haftaya küme düşme potasında girmişti.. Son hafta kazanarak kümede kalmayı başaran takımın hocası oldu Cuper.. İlk kez şans yüzüne güldü..

Betis ve Inter tarafından tekmeyi yemesindeki açıklamalar da benzer oldu Cuper için.. İki taraf da Hector Raul Cuper'in çok iyi niyetli ve saygın bir insan olduğunu, fakat yaşanan hayal kırıklığı sonuçlar nedeniyle bu kararın alındığını açıkladılar.. Hakikaten, ben de herifi sevmem ama sigara yüzünden şimendifere çevirdiği yedek kulübesinden başka da bir yamuğunu görmedim açıkçası.. Futbolcuların da kendisini pek sevmediği söylenir ama o nedendir bilinmez, farklı sebepler vardır elbet..

Betis'e noldu peki? Son 8 haftada tek galibiyet alan takım, genç takım hocası Francisco Chaparro yönetiminde çıktığı maçta La Liga'nın bu seneki sağlam takımlarından Villarreal'i El Madrigal'da hacamat etti..

4 YORUM:

fizikalibilitesice dedi ki...

yakın gelecekteki olası bir türkiye macerasında hector cup'tı gibi başlıklara meze olacak gibi..3vakte kalmaz buralara uğrar düşüncesindeyim..yıldırım demirörene selamlar..

garrinchar dedi ki...

parma demişken bu italyan forvetleri neden böyle anlamadım patlamayı geç yapıolar toni lucarelli bunlar ii adamlar ama geç kalıolar

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

Parma Maniac dedi ki...

Sevgi, blogun yok ama kişisel var.. İkisinin uzantısı da parmamaniac..

Teşekkürler, selamlar..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.