30 Kas 2007

,

Panionios 0-3 Galatasaray


Bu Sukur hakikaten kısmetli adam.. Ne zaman tartışılmaya başlansa, üzerine kampanyalar düzenlense, medyada yerden yere vurulmaya başlansa, sakatlık üstüne ya da değil, sahaya çıktığı ilk maça bir şekilde imzasını atıp milleti susturmayı başarıyor.. Özellikle kasıyor diyeceğim ama değil, Sukur en kötü, en formsuz zamanında bile %100'ünü sahaya koymaya çalışan bir adam, verebileceğinden azını verdiğini görmedim en kötü oyununda bile.. Bunu açıklayacak en doğru şey sanırım şans ve kısmet.. Bugün de maçtan sonra açtı ağzını yumdu gözünü "9".. Lincoln'le beraber kadro dışı kalması olayından sonra Lig TV'ye, Adnan Polat'la ilgili GS TV'ye yaptığı açıklamalar ne kadar yanlışsa, bugünkü "Bi yavaş olun ulan, adam olun almayayım ayağımın altına.." temalı konuşması da bir o kadar doğruydu.. Çeşitli sitelerde ve forumlarda yine yanlış çıkış olarak değerlendirilmiş, katılmıyorum.. Güzel konuştu, ayarın kralını verdi gereken yerlere..

Bence Kalli'nin çıkış şekli doğruydu maça.. Nonda eğer oynamayacaksa ne Karan ne de Sukur'le başlamak doğru değildi.. Çift forvet hiç doğru değildi.. Kazanmak gerektiği için ikinci yarı çift forvete yönelmek daha mantıklıydı.. Sukur'un girmesi Serkan'ın attığı ilk golde fayda sağladı mı emin değilim, ilk yarıdaki 11'le o golü bulsak maç yine 3'e gitmez miydi, onda da emin değilim.. Ama emin olduğum bir şey var, Galatasaray, Trabzon ve Panionios gibi sene başında en korktuğu deplasmanlardan ikisinde pozisyon vermeden çok sağlamcı oynadı.. Maçın kalitesi berbattı, takımın oynadığı top da bir o kadar feciydi.. Atılan gollerin ikisi de hakem hediyesi ama yine de galibiyet önemli, gösterilen defansif başarı yadsınmamalı.. Hücuma yatkın, baskılı ve tempolu top oynayabilen bir hücum sistemi oluşturulacaksa önce defansif organizasyon ve yapı sağlama alınmalı.. Sene başında 2 forvet, 1 supporter ve 2 tane açıklı oyuna karşı olmamın en büyük nedenlerinden biri buydu.. Kalli yanlış başladı, doğruya dönüyor.. Baştan bu yapıyla oynamayı deneseydi muhtemelen çok daha iyi durumda olan bir sisteme sahip olacaktı Galatasaray ama zararın neresinden dönersen kardır diye boşuna dememiş büyükler..

Oynanan topun kalitesizliği bu anlamda önemli olmamalı ve Galatasaray sağlama aldığı savunmasıyla övünmeyi bilmeli.. Hücum için yetenekli adamlar, 2 ay sonra yapılacak transfer ve sistemin iyice oturması için gerekli, yeterli zamanı var Galatasaray'ın.. Ama elbette Fenerbahçe'nin 3-0 kaybederken Serie A lideri Inter'e karşı oynadığı futbolun Galatasaray'ın sıradan bir Yunan takımını 3-0 yenerken oynadığı futboldan üstün olması pek mutlu etmiyor Galatasaraylıları, en azından beni etmedi bu akşam.. Ama biraz Polyanna'cılıkla, iyi yönleri görerek bunları unutmak mümkün..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.