25 Kas 2007

,

Tek forvet iyidir, 4-4-1-1 güzel sistemdir


Yaklaşık 2 aydır papağan gibi tekrarladığım şey nihayet sahnede.. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum, takım zaten gösterdi bu akşam bazı şeyleri.. Trabzon gibi bi deplasmanda rakibe doğru dürüst pozisyon verilmediği gibi hemen hemen bütün maç Trabzonspor yarı sahasında oynandı ve Galatasaray pres gücü ve orta sahadaki dominantlığıyla maçın mutlak hakimiydi..

Forvette Serkan'ı bırakıp kanatlara Arda-Hasan, ortaya Topal-Barış ve önlerine Lincoln koymak Serkan'ın mücadele gücüyle müthiş bir dinamizm oluşturdu.. Deplasmanlarda oynanacak oyun budur.. Serkan o golü atmasa, hatta Trabzon'un geldiklerinden biri gol olsa ve Galatasaray ilk mağlubiyetini alsa bu gece yazacaklarım değişmeyecekti.. Çünkü Galatasaray doğru oynadı.. Bir deplasmanda, özellikle Avni Aker'de nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı.. Gol atabileceği birçok akın yaptı, bunların bir kısmını orta saha oyuncularının son noktalardaki beceriksizliğinden, bir kısmını Serkan Çalık'ın naturel bir forvet olmamasından harcadı.. Ama oraya kadar yapılan bütün işler doğruydu.. Sadece maçın başında bir süre çok kısa orta saha ve forvete rağmen anlamsız bir şekilde topu havalandırmaya çalıştılar.. Bunda Trabzonspor'un da etkisi vardı ama topun daha çok yere inmesi gerekiyordu bu oyuncularla..

Ersun Yanal Galatasaray'dan çekindiğinden midir yoksa daha takımın başında ilk günleri olması nedeniyle korktuğundan mıdır savunmasını ileri çıkararak yüklenmeyi tercih etmedi.. Bunun oluşmasında 90 dakika boyunca devam eden Galatasaray presinin mutlaka etkisi vardır ama Trabzonspor da açıkçası fazla ısrarcı olmadı sanki o konuda.. Hakan Balta'nın varlığından dolayı Yattara'yı fazla kullanıp Gökdeniz'i de biraz unuttular ayrıca ki bunun Galatasaray açısından harika olduğunu söyleyebilirim.. Sene başından beri en etkili oyuncularını ikinci plana atmalarını bu manada anlayamadım, maç başladıktan sonra Gökdeniz ve Yattara'nın kanat değiştirmelerini bekledim, o da gelmedi.. Yolu çok Ersun Yanal'ın.. Ama diziliş olarak bence onlar da doğru yayılıyorlar sahaya.. Serkan'ı sağ bekten Hüseyin Çimşir'in yerine, Ayman'ın yanına monte ederlerse bence daha enerjik ve güçlü bir orta sahaları olur..

Galatasaray düzenini bulmuştur.. İçeride dışarıda buna bağlı kalmak zorundadır.. Nonda eğer iyileşmezse Panionios deplasmanına aynı takımla çıkılması büyük bir zorunluluktur.. Yenilecekse, şansını kaybedecekse Galatasaray öyle kaybetsin, doğru oynayarak veda etsin Avrupa'ya..

Hak edilmiş bir galibiyet..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.