28 Kas 2007

,

Inter 3-0 Fenerbahçe


Maç bitti hemen her yerde kötü oynadıklar, ilk 4 maçtaki oyunu sergileyemedikler, kimse ayakta duramadılar.. İzlediğim kadarıyla öyle bir şey olmadı.. Fenerbahçe çok çok farklı değildi ilk 4 maçtan.. Yediği gole kadar gayet ortada giden bir maç, tipik İtalyan takımlarına karşı ilk golü yediğin zaman arkasının gelmesi, golün sağlama alınması.. Maç bu şekilde geçti..

Ha Gökhan Gönül sağ bekte çok sırıttı, Deivid'den de yardım alamadığı için 3 gol ordan geldi, önceki maçlarda böyle kötü oynanan bir pozisyon yoktu, doğrudur.. Ama insaf, bu maç da Inter deplasmanı ve Serie A liderine karşı oynandı..

Fenerbahçe için en kötü rakip tipi kendisi gibi defansif güvenliği ön plana alıp hücumu daha sonra düşünen takımlar.. İki tarafın da defansı sağlama alıp golü öncelikli olarak düşünmediği maçlarda direk olarak oyuncu kalitesi öne çıkar.. Eminim ki Zico CL'de her maçta rakiplerinin öncelikli olarak kendisine saldırmasını istiyordur.. Mancini ilk maçtan sonra doğru bir şekilde takımı gaza getirmeyip fazla ileri sürmemiş.. Önce oyunu dengede götürdüler, Fenerbahçe'nin sağ tarafının aksadığını anladılar yarım saat içinde.. Daha sonra da düzenli olarak oradan gelerek golü buldular.. Fenerbahçe'nin geriye düştüğü maçlarda ne olduğunu görmek istemiştim CL'de, açıkçası CSKA'ya 2-1 geriye düşünce de o maçı çevirebileceklerini düşünmemiştim izlerken.. Sistemleri gereği skor dezavantajında başarılı olamayacaklarını düşünüyordum.. CSKA'ya karşı deplasmanda oyunun kontrolünü ele alıp saldırma fırsatını ve arkasından golü bulmuşlardı.. Inter'e karşı bunu gerçekleştiremediler.. Eh, bu da çok anormal bir durum değil.. Ek olarak şunu da belirteyim, Appiah'ı Aurelio yerine alarak Zico da bunun için elindeki ufak şansı değerlendirememiş oldu, bence.. O değişikliği anlayamadım..

CSKA deplasmanında PSV'nin kazanması bence iyi olmadı.. Eğer CSKA son maça Krasic, Love ve Jo'yla birlikte gelirse o maçın sıkıntılı geçebileceğini düşünüyorum.. Bu geceki gibi çıktıkları takdirde Fenerbahçe için son maç hayli rahat olur ama tersi bir durumda çok dikkatli olunması gerekir.. CSKA full kadrosuyla deplasmanda her zaman daha iyi oynayan, tipik bir deplasman takımıdır.. Hollanda'dan çeşitli paralar gidebilir, maça tam ve motive bir şekilde gelebilirler.. Öyle bir durumda son maçı büyük bir sabırla ve dikkatli oynamak gerekir.. Çünkü deplasmanlarda gerçekten tehlikeli olabiliyorlar.. 2 tane kontratak futboluna yatkın forvet, solda Zhirkov, sağda Krasic'le tehlikeli bir takımlar.. Umuyorum liglerinin bitişi ve UEFA şansını da bu gece kaybetmeleri sonrası bu geceden daha amaçsız çıkarlar maça..

Inter de büyük ihtimalle yatar PSV'ye.. Dikkati elden bırakmamak gerek..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.