28 Kas 2007

,

Beşiktaş 2-1 Marseille


Fazla bir şey yazmayacağım maçla ilgili, iki tarafın futbolunu da pek beğenmedim zaten ama Beşiktaş inanılmaz büyük bir fırsatı kaçırmak üzereydi.. Müthiş bir golle bir anda kendisini şansını son haftaya taşır bir şekilde buldu..

Puan durumu Porto 8, Marsilya 7, Liverpool 7 ve Beşiktaş 6 durumunda.. Olası bir Porto deplasman galibiyetiyle gruptan lider çıkabilecek pozisyonda şu anda Beşiktaş.. Pool'a son hafta galibiyetten başka bir şeyin yetmemesi o maçın berabere bitme şansını iyice düşürüyor ama futbol bu.. Porto deplasmanında galibiyet gelir mi? Gelir demeyi isterdim ama takımda eksikler var.. İlk yarının büyük bölümünü izleyemedim o yüzden genelle ilgili konuşmak istemem ama Beşiktaş golü yedikten sonra kendisine galibiyet gerektiği halde Marsilya'ya baskı kuramadı.. İkinci yarı Marsilya gözle görülür bir şekilde üstündü.. Bir şey oynayarak mı? Değil ama orta sahada kör savaşı şeklinde geçen maçı ellerinde tutmayı başardılar tempo yönünden..

Beşiktaş'ın bence en büyük eksiği beklerini oyuna sokamaması.. Fenerbahçe'den sistem ve mantalite yönünden çok farklı bir futbol ortaya koymuyorlar.. Tamam, futbolcu kalitesi olarak daha düşük olduklarını söyleyebilirim ama Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya çalıştığı ve oynadığı futbolu o kalite oranıyla yansıtamıyorlar.. Bunun da en büyük nedenini bekleri hücuma sokamama olarak görüyorum.. Fenerbahçe Roberto Carlos ve Gökhan Gönül'le sağdan soldan vızır vızır gelirken İbrahim Üzülmez, Ali Tandoğan ya da bir başka Beşiktaşlı o görevi hücum anlamında yerine getiremiyor.. 4'lü savunma oynayıp bekleri organize bir şekilde oyuna katamayınca da baskılı bir iç saha maçı oynamak zorlaşıyor.. Porto deplasmanında buna ihtiyaç olmaz ama eğer Beşiktaş Avrupa'da ilerleyecekse (CL ya da UEFA) (Edit: Şimdi tekrar baktım, enteresan ama Beşiktaş'ın üçüncülük şansı yokmuş grupta.. Ya CL ya da eve dönüş yani) ve Türkiye Ligi'nde sorun yaşamak istemiyorsa bek sorununu mutlak surette çözmeli bana kalırsa.. Elde malzeme yoksa da başka sistemler var.. Bu stoper bolluğunda onlara bile bakış atmak mümkün bence..

Bobo hakikaten iyi topçu.. 2. golde Marsilya savunmasını ileride ve dağınık bir şekilde yakalayıp pası atan Delgado (yanılmıyorsam) yine bence en kaliteli Beşiktaş orta sahası.. 2 tane Ricardinho'ya değişmem.. Golü de resmen şapkadan çıkardı.. Baki de izleyebildiğim bölümlerde gayet iyi oynadı.. Onu da not olarak düşmek gerek..

A ve C gruplarında işler çok karıştı.. B'de Chelsea şov yapıyor, Schalke büyük ihtimalle ikinci takım olacak oradan giden.. Son maç Rosenborg'un pek şansı yok gibi.. D de pek rahat değil.. Son maçlarda Milan sahasında Celtic'i, Shakhtar da Ukrayna'da Benfica'yı yendiği takdirde Milan ve Shakhtar beraberce çıkıyorlar.. Olur mu? Olmaz değil..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.