11 Kas 2007

Maçın ardından


Aklın yolu bir.. İşte son 1-2 ayın sahada hiçbir şey yapmayan Ümit Karan ve Hakan Sukur'unun çıkıp yerine sahanın her yerinde dolaşan bir Serkan Çalık'ın girmesi bu kadar değiştirebiliyor takımı.. 60'tan sonra Galatasaray oyunu rölantiye aldı, belki de yoruldu.. Hatta bu son 30 dakika Bülent Korkmaz'ın Gençleri öne çıkarması da o futbolun gitmiş olmasına neden olabilir.. Ama önemli olan ilk 60 dakika boyunca Galatasaray sistem olarak Ankaragücü maçıyla birlikte senenin en iyi toplarından birini oynadı.. Lincoln'den bile "free" bir Serkan Çalık'ın dinamizmi, Sukur/Karan ölüsünün yerine işte böyle bir fark yaratabiliyor.. Serkan iyi çocuk, olabilir de ileride ama en azından bir süre daha geri planda kalabilir.. Onun yerine girecek olan Linderoth'la birlikte Barış Özbek ve Mehmet Topal'lı orta saha önlerinde Arda-Lincoln'le çok can yakıcı olabilir, artık bunu görmesi gerekiyor Kalli'nin.. Topal'a ayrı bir parantez açmakta fayda var, bu çocukta direkmek lazım, daha 21 yaşında ve Denizli maçıyla birlikte oynadığı her maçta ışık saçıyor.. Topu kullanma yeteneği de geriden top çıkartma sorunu olan Galatasaray'da çok lazım olacak..

Sonuç? Trabzonspor'da bu şekilde modifiye edilmiş bir kadroyla Galatasaray'ın şansı olur, Kalli yine eskiye dönecek olursa Denizli'de kepaze olmuş Trabzonspor ve Ersun Yanal'dan çok ağır bir sonuçla evine döner Galatasaray.. Bu şekilde çıkarsa illa kazanacak mı peki? Hayır, ama en azından bir şansı olacak..

Bir parantezi de Kaptan Bülent için açmak istiyorum, daha ilk maçlarda böyle yapacaksa İlhan Cavcav'la da sorunlar yaşar.. Bu kafa yapısıyla da 3 yılda 7 takım falan değiştirir.. Bu kadar örnek almasın derim Lucescu'yu..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.