17 Kas 2007

Efes Pilsen: 77 Beşiktaş Cola Turka: 93


Efes Pilsen'de işler uzun zamandır iyi gitmiyor.. David Blatt'in kafasındaki hücum hala işlerlik kazanmış değil ve işlerlik kazanması da zor görünüyor bana kalırsa.. Scoonie Penn'i bir türlü bu sistemin oyun kurucusu olarak göremedim, göremiyorum, ileride de göreceğimi sanmıyorum.. Ender Arslan'ın da aynı dertten mustarip olduğunu söyleyebilirim.. Onun başarılı olabildiği bir sistem de yok gerçi, neyse.. Bu hızlı oyunda savunmada daha sağlam durabilen, fizikli ve saha görüşü gelişmiş bir oyuncu çok daha fazla işine yarardı Efes Pilsen'in, Scoonie Penn bu profilden çok uzak.. Daima skorer olarak oynadığı için de takımı oynatmak üzerine kendisine biçilen bu rolü yadırgıyor.. Andre Hutson'ın da doğru bir transfer olup olmadığı konusunda hala soru işaretleri var kafamda.. Keza Loren Woods için de.. Hal böyle olunca ve Efes son yıllarda hiçbir zaman yaşamadığı kadar Türk oyuncu sıkıntısı da yaşayınca Avrupa Şampiyonu koçu getirseniz de işler iyi başlamayabiliyor.. Umarım düzelirler fakat önce Fenerbahçe Ülker, arkasından Telekom, şimdi de Beşiktaş mağlubiyetleri pek hayra alamet değil.. Büyük takımlar içinde şu an için en az taraftara sahip takım durumundalar ve içeride Beşiktaş'la oynarken taraftar yönünden eziliyorlar.. Efes için bu yönden de işler çok zor olacak ileride.. En büyük rakibi Ülker, Fenerbahçe camiasını arkasına almışken özellikle..

Beşiktaş iyi takım, hocası iyi.. Yabancıları oldukça iyi ve en önemlisi istikrarlılar.. Kaya Peker gibi her Türk takımında oynayabilecek bir yerliyi de onların üzerine ekleyince yabancıların standartlarını tutturduğu her maçta iyi oynarlar.. Ama bench'leri zayıf, onların da Türk oyuncu sıkıntıları var.. Yine de çaplarına göre oldukça iyi geliyor bana oynadıkları top.. Bugün de inanılmaz hücum ettiler.. En ufak bir zorluk yaşamadan deplasmanda 16'yı vurup döndüler Türkiye'nin lokomotifine.. 1 ya da 2 oyunculuk bir Türk takviyesi gelirse çok daha sağlam olacaklar.. Ama o zamana kadar yabancılara bağlı kalmaya devam ederler..

4 YORUM:

cnrbnl dedi ki...

ulker fener in destegini almıs hadi ya ne zekisin sen .

Unknown dedi ki...

şu takıma alacaklardı sarunas jasikevicius^u, o zaman takım edip cansever taktiğiyle hücum yapardı.. şiir gibi basketbol izlerdik.. zıplak guardlarla olmuyor..

Adsız dedi ki...

BJK gümbür gümbür bu sene. Ergin Ataman verdiği kiloları ile gidişim suskundu ama dönüşüm muhteşem olacak havalarında, "bu sene şampiyonuz" diyip duruyor. acaba... FB Ülker dökülüyor bence, iyi oyuncuları kurtarıyor maçı. yoksa o beceriksiz slovenler ve rasim başak'la nereye kadar.
çok uzadı bu yorum. cumartesi derbi var. GS-BJK (ve kahve ve kola). Saat 19'a alınmış maç.

sedat dedi ki...

En büyük rakibi Ülker, Fenerbahçe camiasını arkasına almışken özellikle..

alternatiflik kisvesinin altından şark kurnazlığı.

değilse basketbola vahamet, basketbol yorumculuğuna cinayet.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.