20 Kas 2007

Beckham? 4-4-2? McClown? Euro 2008?


Bu İngilizler hakikaten güçlü adamlar, İsrail-Rusya maçıyla ilgili muhabbetler o kadar çok Rusya'yı gösteriyordu ki oradan 2-1'lik bir İsrail galibiyeti çıkacağını tahmin edememiştim.. Büyük baskı kurmuşlar İsrail üzerinde.. Hoş maçı indirip şöyle bir göz gezdirme fırsatı buldum, hayli tek kaleye bağlanmış bir şekilde geçmiş ama futbol bu tabii..

McClaren kendini bilmezi bugün gazetede okuduğuma göre İsrail-Rusya maçının son dakikalarını tuvalette bir şişe şarapla geçirmiş.. Başkalarının şeyiyle gerdeğe girmenin bundan güzel örneği olamaz heralde, İngiltere gibi bir futbol ülkesinin hocasının böyle haberleri çıkması fazla komik geldi bana.. Neyse, kendisi David Beckham'ı oynatma konusunda kararsızmış.. Bunlar klasik maç öncesi haberleri gibi geliyor bana.. Bu maçta nolursa olsun Beckham'la başlamamayı düşünebileceğini sanmıyorum, düşük bir ihtimal ama olur da Beckham'sız bir kadroyla ters bir sonuç alırlarsa alacağı dalgaya varan eleştirilerin haddi hesabı olmaz.. Zaten Arsene Wenger de İngiltere 4-4-2 oynayacağına 4-5-1'e dönerse güzel olur, yarayışlı olur demiş.. Beckham bu açıklamasının bir parçası mıdır bilinmez.. Skor da vermiş Arsene baba, 2-0 demiş.. Bakalım..

Bana kalırsa da 4-5-1 bu maçta daha mantıklı olabilir.. İç sahada gol ve baskı lazım deyip Peter Crouch'la birlikte çift forvet denemesi de pek eleştiri konusu olmaz benim açımdan ama sağa Beckham'ı, sola Joe Cole'u koyup Frank Lampard'la Steven Gerrard'ın arasına bir de Gareth Barry sosu attırırsa McClaren daha iyi olur gibi geliyor bana.. Hırvatistan iyi kadro, full de geliyorlar.. Hangi 11'le çıkacakları bilinmez ama her türlü tehlikeli bir takımlar ve açıkçası İngiltere'ye çelme takma istekleri de olur mutlaka.. Klas Hırvatistan orta saha ve forvetlerine karşı böyle güçlü bir orta saha daha mantıklı olur, bu kurgu savunmayı da hücumu da böyle iyi bir rakibe karşı daha iyi yapar.. En azından beraberliği daha bir garantiye alarak başlarlar maça.. Zaten şeker gibi çocuk bu Beckham.. Önlibero yap oynar, 4-4-2'de sağ iç yapar oynar, sağ açık oynar, supporter bile oynar kassa, en azından elinden geleni yapacağında tüm dünya hemfikirdir sanırım..

Bu arada oldu tabi baya ama tekrar ekleyelim buraya da.. Sakatlanıp sahalardan 1 ay uzak kalacak olan Michael Owen yerine Spurs'ün patlak overpaid forveti Darren Bent geldi takıma.. Kenarda durur öyle.. Bu Owen'ın da ilk parladığı CM'de kendisinin "injury proneness" datasını 20 yapan araştırmacıya da hala büyük sevgi ve saygı beslerim, söylemezsem olmaz..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

bu ve bundan bir önceki noktadan sonra ingiltere bırakmaz gibi..

"Hoş maçı indirip şöyle bir göz gezdirme fırsatı buldum"

p2p midir p2p ise hangisidir değilse nasıl indirebilirim :)

Parma Maniac dedi ki...

imesh'ten indiriyorum genelde maçları.. rapid'e de düşüyor ama birçoğu.. kaybettiğim rapid linklerine dayanan bir futbol maçı arşivi vardı onu bulabilirsem tekrar koyacağım buraya..

Adsız dedi ki...

teşekkürler :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.