1 Şub 2008

NBA All-Star 2008


Yedekler de az önce açıklandı.. Hedo yok.. Tebrik ediyorum.. Süper yanlış karar bence.. Bu yaptığım da apaçilik değil, onu da söyleyeyim.. Gerçekten hak ediyordu Hedo, yazık oldu.. Aslında son zamanlarda dış basına baktığımda hep bir "mükemmel ama All-Star olacak kadar değil" saptaması görüyordum, beklemeye de başlamıştım o yüzden.. Ama Ray Allen'ın seçilmediği bir ortamda seçilmemesi beklediğim bir şey değildi.. Richard Hamilton'dan da, Joe Johnson'dan da çok daha klas ve etkileyici bir sezon geçiriyordu.. Takımın başarısı da ortada.. Ultra anlamsız bir seçimin altına imza atmışlar.. Yerine seçilip de Hedo'dan daha az hak ettiğini söylediğim elemanlar çok spektaküler ve eğlendirici tipler olsa yine sorun yapılacak bir şey değil.. Ama perdeler arasında slalom yapıp boş şut bulmaya çalışmaktan başka bir şey yapmayan Hamilton'ı ya da Joe Johnson'ı bu açıdan da Hedo'nun önüne koymak anlamsız olur.. Yazık ettiler yani.. Şu Orlando, Detroit ve Boston'dan daha az hak etmiyordu All-Star'a 2 oyuncu vermeyi..

Kadrolar son haliyle şöyle:

Doğu Karması

F – Kevin Garnett, Boston Celtics
F – LeBron James, Cleveland Cavaliers
C – Dwight Howard, Orlando Magic
G – Jason Kidd, New Jersey Nets
G – Dwyane Wade, Miami Heat

Chris Bosh, Toronto Raptors
Caron Butler, Washington Wizards
Paul Pierce, Boston Celtics
Chauncey Billups, Detroit Pistons
Richard Hamilton, Detroit Pistons
Joe Johnson, Atlanta Hawks
Antawn Jamison, Washington Wizards

Batı Karması


F – Carmelo Anthony, Denver Nuggets
F – Tim Duncan, San Antonio
C – Yao Ming, Houston Rockers
G – Kobe Bryant, Los Angeles Lakers
G – Allen Iverson, Denver Nuggets

Steve Nash, Phoenix Suns
Chris Paul, New Orleans Hornets
Dirk Nowitzki, Dallas Mavericks
Carlos Boozer, Utah Jazz
Amare Stoudemire, Phoenix Suns
Brandon Roy, Portland TrailBlazers
David West, New Orleans Hornets

Doğuda Bosh'ın seçilmesi normal.. Gilbert Arenas'ın yokluğunda Butler ve Jamison çok iyi iş çıkardılar.. Hak ediyorlar sonuna kadar.. Paul Pierce'a laf söylemenin anlamı yok.. Chauncey Billups Detroit'in lideri, o da normal..

Batıda da Nash ve Paul zaten mükemmeller.. Dirk kötü sezon geçiriyor ama her All-Star'da seçilir.. Boozer gayet normal.. Amare paspas olsa alırım All-Star'a.. Portland'ın bu yükselişinin en büyük mimarlarından Brandon Roy da şu ortamda çok normal duruyor.. David West için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.. Batıdaki uzunlar fazla bence ve West'in yerine Baron Davis gelebilirdi diye düşünüyorum.. Ama öyle bir durumda da zaten yedek olan 2 saf PG'ın yanına bir point daha eklenecekti.. Baron'a saf PG gözüyle de bakmamak lazım aslında ama Nash ve Paul'ün yedekliği etkili oldu büyük ihtimalle onun seçilememesinde..

2 YORUM:

Mustafa dedi ki...

hidayet'in olmamasından daha saçma bir şey var aslında doğu yedeklerinde; pivot yok...
bosh işi ne kadar kotarır belli değil, batının kadrosuna bakınca dengesizlik kabak gibi çıkıyor ortaya...

washington'dan iki adam yerine -ki orlando'dan iki adam daha mantıklı olurdu- adam gibi bi pivot alsalardı keşke...

Adsız dedi ki...

hidayet forvet olarak gözüküyordu oylamada.. joe johnson ve richard hamilton'la değil caron butler'la kapışıyordu diye biliyorum.. en azından forumlarda ve sitelerdeki yorumlar o yönde.. (ki bence de rip çok iyi bir oyuncu olsa da hidayet ondan daha çok haketti..)

yahoo'daki bir yazıda seçilmeyenler (hatta snubbed diye geçmekte) takımı şöyle: baron-manu-hido-josh howard-kaman; ikinci beş: deron williams-calderon-stephen jackson-al jefferson-camby

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.