3 Şub 2008

Papaz Her Zaman Pilav Yemez


Şimdi maçtan sonra her yer Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı fazla küçümsediğiyle, maçı ciddiye almadığıyla, kupaya önem vermediğiyle, zartla zurtla dolacak.. Halbuki gerçek başka.. İşte insan gibi bir düzenle çıkınca yabancısız Kadıköy'de Fenerbahçe'den iyi oynayabilirsiniz.. Bunu gösterir bu maç, başka hiçbir şeyi göstermez..

Bu blogda Galatasaray'la ilgili hep vurguladığım sistem olayının ne kadar öncelikli olduğu kanıtlanmıştır bu maçta, bence.. Orta sahanın ortasını tek Sabri yerine Topal ve Barış kontrol edince böyle üstün oynanabiliyor.. Sistem her zaman önceliklidir futbolda..

Beni bunları yazmaya iten maçta alınan başarılı skor mu? Asla değil.. 2-0 kaybedilen maçtan sonra da benzerini yazmıştım.. Galatasaray o mahkum oynadığı maçta uzaktan 3 şut çekerdi 3-2 kazanırdı, bugün de pis bir gol yiyerek maçı 1-0 kaybederdi.. Bir şey değişir miydi? Değişmezdi.. Sahaya konan karakter önemli çünkü, skor değil.. Galatasaray şu maçı kaybetse ne olurdu? Çok pis kaybettiler, Kadıköy uğursuzluğu, Fenerbahçe'nin psikolojik üstünlüğü der geçerdi herkes, belki sahada oynanan topa dikkat etmeden.. Belki de ederek.. Onu bilmem.. Ama amaç, sahada ortaya konanlar değişmezdi..

Galatasaray matah top mu oynadı? Yoo, berbat bir maçtı.. Ama üstün olmayı başardı oyunda.. Yabancısız tam kadro Fenerbahçe'yle başabaş oynamanın o kadar zor olmadığını gösterdi.. Belki bu anlamsız kupa maçlarının en büyük artısı bu olur ilerleyen günlerde.. Belki de Galatasaray'ın bu seneki kırılma noktası olabilir bu maç.. Çünkü bu kadar basit futbol.. Fenerbahçe'yle Galatasaray arasında da büyük bir kadro kalite farkı yok.. Hocaların zihniyet farkı var sadece.. Ha şimdi Barusso gelir, yine bilinen saçma düzenine geri dönebilir Kalli, orası benim sorunum değil..

Maçta tek hoşuma gitmeyen şey ikinci yarı yapılan Ayhan-Sukur değişikliği oldu.. Aslında pek mantıksız bir değişiklik değildi ama Galatasaray tam o sıralarda maçı tek kaleye bağlamışken iyi giden düzeni bozmaktan başka bir sonuç getirmedi.. Bir anda kesildi o değişimden sonra Galatasaray.. Gerçi yine önemli pozisyonlar buldu ama oyun olarak o baskı kalmadı.. O tempo ve baskıyı kesmese, bir 10-15 dakika daha beklese belki çok daha hayırlı bir değişiklik olurdu.. Neyse, çok da önemli değil..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.