20 Şub 2008

,

Fenerbahçe 3-2 Sevilla


Jimenez'in maça Duda'yla başlaması Sevilla'nın takım savunmasındaki sorunların farkında olduğuna işaretti, ki zerre beklemediğim bir hadiseydi.. Duda'nın da o açıdan büyük iş yaptığını kabul etmek lazım.. Fakat yetti mi? Takım savunması olarak normalden çok daha iyiyken Sevilla savunmanın özelinde berbat bir maç çıkarıp 3 tane gol yedi böyle önemli bir maçta..

Fenerbahçe de açıkçası gruplardaki standardının fazlasıyla altındaydı, bunu bekliyordum diğerinin tersine.. Fakat Fenerbahçe'nin gruplarda tutturduğu standardının yarısını zor bulduğu maçta Sevilla'nın maçı 3-2 kaybetmesi bu seviye için ne kadar kapasitesiz olduklarını da gösterdi net bir şekilde.. Drago-Escude tandemi tam bir facia olduğu gibi iki bek Adriano ve Dani Alves'in de asıl olayları hücum olunca böyle korkunç bir dörtlü oluşabiliyor işin savunma yönünde.. Fenerbahçe'nin 90 dakika boyunca kenardan kestiği, duran ya da hareketli, her top tehlike oldu.. Şampiyonlar Ligi için olacak şey değil..

Fenerbahçe'nin maçta kendi oyununu dikte ettirememesinde ve Sevilla'dan geri kalmasında en büyük etken bence takımların ileri hatlarının savunmadaki etkisiydi.. Luis Fabiano ve Frederic Kanoute çok yardımcıydılar orta sahalarına.. Alex ve Kezman için aynı şeyleri söylemek zor.. Kezman çıktığında maçın en çok koşan adamıymış, televizyondan da çözmek kolay olmuyor bazı şeyleri evet ama orta sahadan çok kopuktu, gerekli presi yapabildiğini düşünmüyorum.. Alex ise yine araziydi maçta.. Son goldeki pası asist sayılırsa 2 asistle tamamlamış olacak yine maçı.. Kazanmasalar büyük eleştiriler alırdı, paçayı yırtan adam oldu..

Fazla gollü geçeceğini beklemiyorum demiştim.. Aslında maçın gidişatı da 5 golü gerektirecek şekilde değil ama savunma hataları birbirinden garip golleri getirdi maçta.. İkinci maç için her türlü avantajdır galibiyet ilk maçta.. Maçın başlarında bu savunmaya sıkıştıracağı bir gol arızaya uğratabilir Sevilla'yı.. Bu maçta etkili yapılamayan presi o maçta mutlaka sahaya koymak gerek.. Aksi durumda Sevilla buradaki fırsatların fazlasını ve netini bulur kendi sahasında.. Bugün de daha fazla gol atabilirlerdi..

Maçın başında fazla ürkekti Fenerbahçeli topçular.. Ama 90 dakikadan sonra zannediyorum ki bu takımın matah bir olayı olmadığını görmüşlerdir.. Daha sağlam bir savunma ve presle birlikte orada da başabaş geçecek bir 90 dakika sonrası biraz şansla turu lehlerine çevirebilirler.. Bu Sevilla'nın çok iyi bir maç çıkarıp rahat bir şekilde turu geçemeyecekleri anlamına gelmiyor tabii futbol söz konusu olunca ama Fenerbahçe maçın özelinde alabileceği en iyi sonuçlardan birini almıştır, galibiyetin kıymetini bilip ikinci maçta futbolun buna göre inşa edilmesinde fayda var..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.