22 Şub 2008

Son Dakika Takasları


Dün gece gerçekleşti NBA'de trade deadline.. Yine son dakika transferleri patladı son dakikada.. Ron Artest'i sağlam bir takımın kapmasından korkuyordum, özellikle Denver'la fazla anılıyordu son günlerde adı.. Şükür ki gerçekleşmedi, çok değişik bir takım olabilirlerdi Artest'le.. Bir de Spurs hadisesi vardı ki adını anmak istemem burada.. Neyse, süper bir üçlü takas gerçekleşti son anda Cleveland, Chicago ve Seattle arasında.. Takımlara gelen oyuncular şöyle..

Cleveland Cavaliers: Ben Wallace, Joe Smith, Wally Szczerbiak, Delonte West

Chicago Bulls: Drew Gooden, Larry Hughes, Shannon Brown, Cedric Simmons

Seattle Supersonics: Donyell Marshall, Ira Newble, Adrian Griffin


Cleveland Cavaliers ilk 5'ten iki oyuncu gönderdi ama oraya yerleşebilecek 3 topçu aldı.. Ben Wallace'ı Z'nin yanında 4 numarada oynatacaklar, Chicago'da patır patır parkeye pisleyen Ben iş yapabilir orda.. Pota altını hayli sağlamlaştırmış oldular.. Wally tam LeBron'un yanında isteyeceği türden bir eleman, bence daha yararlı olacaktır Larry Hughes'den.. Sıkıştıkça LeBron çıkarır köşeye, yazar ordan eleman.. Delonte de süper bir hamle bu kadar uzun zamandır point guard sıkıntısı çekerken.. Daniel Gibson'ın da bileğini burkmasından dolayı uzun süre takımdan ayrı kalması söz konusu, cuk oturacak oraya Delonte.. Chicago'da skor yönünden iyi işler çıkarmaya başlayan Joe Smith de yedekten gelip Drew Gooden'ın yaptığı skor katkısını yapar, Cleveland hayli avantajlı duruyor kağıt üstünde.. (Bir tane de 2. tur draft hakları var Chicago'dan aldıkları, pes..)

Chicago Bulls Ben Wallace'ın kallavi kontratından kurtulduk diye seviniyor ama Larry Hughes'ün ondan aşağı kalmayan kontratını aldılar, pek bir şey farketmedi.. Ama Larry'nin de belki orada iş yapabilme ihtimali olur.. Cavs kısmında dediğim gib, LeBron'un yanında ikinci adamlık yapabilecek özellikleri yoktu Larry Hughes'ün, Kobe'nin yanındaki Lamar Odom'un çektiği sıkıntıların benzerini çekiyordu.. Doğru parça değildi LeBron için.. Chicago'da nasıl bir rol üstlenecek onu tahmin etmek zor ama bir şans var.. Drew Gooden da pota altı kısırlığı için kısa vadeli bir çözüm olabilir ama ne kadar şey verir bilmiyorum..

Seattle Supersonics yine salary cap boşluğu yaratma çabası içinde girmiş bu üçlü takasa, son zamanlarda en büyük misyonları cap boşaltma oldu zaten.. Wally'nin 2 senelik hayvani kontratından kurtulmaları elbette güzel ama nasıl bir artı getirecek onu bilmiyorum.. Zaten 2009 yazına kadar büyük bir hamle yapma şansları yok.. Wally öbür sene biten kontratı temel alınarak oyuncu özellikleriyle iyi bir oyuncu için kullanılabilirdi ama bilmiyorum.. Fazla şey de okumadım zaten Seattle tarafıyla ilgili, belki başka bir planları vardır ama bana çok mantıklı durmadı.. Olsa olsa kulübün sahipleri boş para vermeyelim 2 sene boyunca, kemerleri sıkalım demiştir o yüzden yapmışlardır.. Ama yine de her türlü cap boşaltma güzeldir tabi, elden çıkan oyuncu da matah olmayınca daha güzeldir..


Diğer bir takas Houston Rockets ve Minnesota Timberwolves arasında gerçekleşmiş.. Gerald Green, Kirk Snyder karşılığında Houston yolu tutmuş.. İki tarafa da pek bir şey kazandıracak bir takas değiş açıkçası, çerez niyetine yapılmış..


Juan Dixon da Primoz Brezec karşılığında Detroit'e geçmiş.. İki tarafa da ufak tefek faydaları olabilecek bir takas bu da..

Bunların dışında yine toplu bir takas karşılığında New Orleans Hornets de Mike James ve Bonzi Wells'le en önemli sıkıntıları olan bench zayıflığını azaltmak için önemli bir girişimde bulunmuşlar.. İyi işler çıkardılar büyük takımlar bu sezon NBA'de, ama aynı şeyleri küçük takımlar için söylemek çok zor..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.