18 Şub 2008

Welsh Open 2008 Final


Mark Selby The Golden Boy'u rahat geçmiş, Roket de Shaun Murphy karşısında öttürüp 6-3 yenerek finale çıkmışlar..

Final mükemmel geçti.. İlk 2 frame'i aldı Selby.. 3. frame'de kötü açılış yapınca affetmedi Ronnie.. 4. frame'de Mark Selby'deyken avantaj ve çok da güzel bir pozisyon bulmuşken Roket'e snooker bırakacak onu değerlendiremedi, oradan aldı yürüdü O'Sullivan.. İlk seans arasına kadar 2-2'den sonra Selby öne geçti, Ronnie yakaladı.. 4-4'e geldi durum.. Akşam seansına Ronnie inanılmaz girdi.. 2 frame aldı.. 1 tane verdi sonra.. Üstüne 2 tane daha alıp 8-5'e getirdi.. Yine ben aldı derken Selby'nin tempoyu iyice yavaşlatması ve oyundan kopmaması sonrası yavaş yavaş bildiğimiz konsantrasyon bozuklukları devreye girdi.. Selby uzun süreli vuruşlarla Ronnie'nin masaya büyük aralıklarla gelmesini ve iyi güvenli vuruşlarla bu geldiği anlarda da kısa süreli kalmasını sağlayarak oyundan yavaş yavaş çekti aldı Ronnie'yi..

Selby'nin maçın başında yaptığı bazı kılçıklıklara aslında Ronnie de iyi cevap veriyordu, beklemediğim bir şekilde.. Bu bakımdan psikolojisinin sağlam olduğunu da düşünmeye başlamıştım.. Alt banda yapışan toplarda uzun güvenli vuruşların çok tehlikeli olabileceğini görüp küçük vuruşlarla topu pakete yapıştırmak pek sık görebildiğimiz Ronnie vuruşları değildi, Selby'nin kıllıklarına güzel kıllıklarla cevap verdi.. Ama yine de yetmedi..

8-5'ten üst üste 4 frame'le Selby aldı götürdü şampiyonluğu.. Kızıyorum ben Roket'e karşı bilinçli bir şekilde yavaş oynayanlara.. Selby zaten yavaş tempo ve incelikli oyun adamı, orası kesin.. Yavaş ve defansif oynamasına rağmen century break yapmada da dünyanın en iyilerinden.. Ama kendi oyununu bile daha yavaşlattı Ronnie'ye karşı, bilinçli bir şekilde.. Sinirleniyorum ama diyecek bir şey yok, taktik mücadelesi tabii.. Ronnie de biraz daha profesyonel olup bunlara izin vermeyecek ki yapamasınlar böyle.. Onu da yapamıyor ama.. Ne olursa olsun, rakip ne yaparsa yapsın böyle bir adam üst üste 4 frame verip maç kaybetmemeli 8-5'ten.. Selby'ye de bir yere kadar trip yapılabilir yani..

Bu arada turnuvanın başında ilk turlar best of 9, final best of 11 üzerinden gibi bir şey söylemişim.. Tamamen başka uzuvlarımdan uydurmaymış.. Final best of 17 üzerinden oynandı..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.