9 Şub 2008

,

Galatasaray 6-3 Vestel Manisaspor


Foto: NTVSpor.Net

Lincoln oyuna girene kadarki Galatasaray sadece sezonun değil son yılların en domine edici TSL performanslarından birini gösterdi.. Savunması, orta sahadaki anormal presi, forvetleri, dört dörtlük bir takım görünümüydü.. Kelimeler kifayetsiz kalır, o derece.. Lincoln'den sonraki Galatasaray ise sene başından beri ısrarla olmaz dediğim Galatasaray'ın 25 dakikalık bir yansımasıydı.. Kalli'nin bu sefer hatası yok.. Lincoln oyuna girerken aslında forvetlerden biri çıkmalıydı ama ikisi de harika oynuyordu.. Arda keza öyle.. Savunmadaki dinamziminin yanında sahaya bir şey koyamayan Serkan Çalık'ın böyle rahat bir maçta çıkması normaldi, tahmin de etmiştim zaten.. Ama işte iki forvetin arkasına Lincoln gelip Arda da oyundan çıkmayınca bir anda bitti o dominasyon, saçma sapan goller geldi.. Manisa'nın üstünlüğünde geçti son bölümler.. Kalli'nin hata yapmadan yaptığı bu değişikliklerle aldığı bu sonuç da umuyorum küçük bir ders olmuştur kendi içinde..

Galatasaray bir süredir şurada yazdığım klasik 4-4-2'nin sol kanatta Lincoln yokluğunda Arda'lı biçimini oynuyor.. Oynanan top ortada.. Lincoln'ün takıma girmesiyle Arda'nın kesilmesi imkansız olduğu için ya forvetlerden birini kesip oraya yerleştirecek Lincoln'ü Kalli, ya da bu maçın son 30 dakikasındaki gibi oynayıp dandik TSL takımlarına karşı galibiyetlere, zorlu maçlardaki kepazeliklere devam edecek Galatasaray..

Karan'ın 2-3 maçtır Sukur'un bir kademe gerisinde, supporter gibi oynamaya çalışması açıkçası Lincoln'ün takıma girişiyle bu bölgeye yerleşerek forvetlerden birinin kesileceği konusunda umut veriyor bana.. Topal ve Barış bu kadar iyiyken oraya gelecek olan Ahmed Barusso da yine bu konuda umut veren başka bir etken.. 2 tane harika iş yapan orta saha varken ve buraya bir canavar daha gelmişken bunlardan ikisinin yedek bırakılacağını sanmıyorum ilk etapta.. Öyle bir şey olduğu takdirde kendi ipini çeker zaten Kalli..

Sonuç olarak, -yine tekrarlar oluyor ama bu kadar açık örnekler tekrar tekrar her maç gözümüze sokulurken başka bir yorum da yapamıyorum Galatasaray'la ilgili, yapacak olan varsa o taraflara gidiniz- Galatasaray'ın ideal düzeninde orta sahanın ortasını kontrol eden 2 adamın bulunması olmazsa olmazdır.. Leverkusen maçları öncesi umuyorum bunun farkına varmıştır hoca.. Önceki iyi performansların dışında şu maçtan daha iyi bir ders olamazdı bunun için, artık bunun üstüne gitmek gerekir..

Topal ve Barış'a da helal olsun kardeşim.. Topu kullanırken pek iyi değillerdi ama işin savunma yönündeki çabaları ve performansları Avrupa çapındaydı.. Birkaç maçtır da böyle zaten.. İnşallah Barusso'ya yer açmak için Ganalı'dan sağ bek ya da açık yaratma işlerine girmez hoca..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

barusso'da geldikten sonra orasaha arda-topal-barusso-barış olursa en matıklısı olur gibi önlerinde lincoln'ün oynayacağını düşünürsek karal,karan,nonda'dan ikisine yazık olacak ama maksimum performans böyle alınır gibi..ayrıca gencecik çocuklarla takımı bu kadar disiplinli ve mücadeleci oynatan kalli'yi de ayrıca tebrik etmek gerek,ilk kalli dönemini hayal meyal hatırlasamda anlatılanlar hep o zamanda gencecik çocuklarla özellikle ikinci yarıda çok koşan mücadeleci hatta uefayı kazanacak takımın kemiğini yarattığıydı, doğrusu bu sene başında geldiğinde bu kadar başarılı olacağını düşünmüyordum..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.