2 Şub 2008

Angola Milli Futbol Takımı


Tunus, Senegal ve Güney Afrika'nın arasında çıkması hiç beklenmeyen bir takımdı Angola turnuva öncesinde..Ama Afrika Kupası 2008'in en güzel sürprizi olmayı başardılar.. 4 gruba bakınca da en beklenmedik sonuç olarak görülüyor D grubunu ikinci sırada bitirmeleri.. Güney Afrika'yla berabere kaldıkları ilk maçı bölük pörçük, Senegal'e karşı destan yazdıkları maçın ise tamamını izledim.. Son maçlarının da geniş bir özetini izledim.. Oyun kalitesi olarak da turnuvanın en iyi takımlarından biri bence Angola.. Kadro yapısını ve gücünü göz önüne alınca biraz daha hayranlık duymamak imkansız bu adamlara..

Matah bir topçuları yok.. En büyük yıldızları Manchester United'a çok sürpriz bir şekilde transfer olmuş Manucho Gonçalves.. 2 ay önce imzaladığında bir şeyler yazmıştım.. Herkes de onu merak ediyordu doğal olarak, ben de tabii.. Adam güzel çıktı.. 2 maçla belli bir kanıya varmak imkansız ama boş topçu olmadığı belli.. Boy ve fiziğine göre de özellikli duruyor sahada.. 3 maçta 3 tane çakarak zaten takımına da fazlasıyla faydalı oldu.. Ama asıl ismi bilinmeyenlere dikkat etmek lazım Angola'da.. Mesela Ze Kalanga diye bir eleman var sağda, bildiğin şahane.. Boavista'da oynuyormuş, anormal bir piyasası olur turnuva sonrası diye tahmin ediyorum.. Yine 2. maçtan itibaren sola yakın ama daha çok serbest oynadığını gözlemlediğim 10 numaraları Maurito da topla çok spektaküler bir oyuncu.. İyi olan tekniğinin yanında en büyük özelliği de fizik gücünün sağlamlığı ve savunmadaki çabası.. Ze Kalanga'yla beraber ilk maçta oynamamışlardı..(Ze Kalanga ikinci yarı 60. dakika gibi girdi oyuna, direk orada da belli etti zaten kalitesini) Senegal maçında ikisi de harika oynadı hücumda ve savunmada.. Zaten kanatlara getirdikleri işlerlik de maçı Angola'ya getiren etkenlerden biriydi.. Zannediyorum ki çeyrek finalde Mısır'a karşı da forma giyecekler.. Mısır bazen kendisini hücuma fazla kaptırıp kenarları açabiliyor, tehlikeli olabilir bu adamlar o maçta da.. Bu arada Maurito da Kuveyt'in Al Kuwait takımında forma giyiyormuş.. Almak istesen ne kadar fiyat çekerler ki? İlhan Cavcav eğer bu kupayı izliyorsa, -ki mutlaka izliyor ya da izletiyordur- bu takımdan bir transfer yapmadan durmaz derim ben.. Gerçi çok yükselecek fiyatları ama nereden nereye çıkar ki.. Saçma sapan adamlara binlerce doları döküyorlar, alın işte mis gibi topçular.. Koy oynasınlar çatır çatır.. Şu Ze Kalanga'nın, Maurito'nun Türkiye'de başarılı olmamaları imkansız gibi..

Manucho'nun hemen arkasında oynayıp ona destek olmaya çalışan Flavio da fena topçu değil gibi.. Ama en büyük özellikleri sahada birlikte oynamaları Angola'nın.. Aksi takdirde zaten bu başarıya erişmeleri zordu bu grupta.. İyi bir hava yakalanmış takımda, tek 90 dakikada anlamak mümkün oluyor bunu..

Açıkçası oynanan futbol şu ana kadar pek tatminkar değil Afrika Kupası 2008'de.. Angola çok büyük bir renk oldu benim için.. Direk takımımdır bu aşamadan sonra.. Mısır'a karşı şanslarını kestirmek güç ama çıkıp yine iyi mücadele edeceklerini tahmin ediyorum.. Bol gollü geçmesi sürpriz olmaz maçın..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

dünya kupasında da fena iş çıkarmamışlardı aslında.özellikle uzun yıllar sömürgeliklerini yaptıkları portekiz maçındaki dirençleri takdire şayandı.sağdan soldan topladıkları adamlarla katılmışlardı turnuvaya.bu turnuvadaki performanlarıyla da iyi bir takım ruhuna sahip olduklarını kanıtladılar.ama mısıra toslayacaklar galba,ne yazık ki..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.