20 Şub 2008

Two and a Half Men


Yeni favorim bu şirin dizi.. Amerikan komedilerine her zaman mesafeli yaklaşıyorum ben.. Milletin hastası olduğu Seinfeld mesela, uzun süre yüzümde arada bir beliren tebessümle izleyip bir süre sonra da sıkıldığım bir dizi olmuştu.. Zira gerçek anlamda bir Amerikan komedisi, Türk insanına fazla uygun olduğunu düşünmedim hiç ben.. Gerçi bu ülkedeki hastaları benim görüşümü anlamsız çıkarıyor ama en azından benim düşüncem bu.. Hep aynı seviyede giden, espriyi patlattıktan sonra aha bak burada espriyi çaktım, çocuğu koydum diye 3-4 saniye bekleyen adamlar pek içine alamadı beni..

Normalde dizilere yarısından başlamayı da hiç sevmem.. Beğenirsem 1-2 bölüm izleyip, yetişene kadar baştan izlemeyi tercih ederim ama ilk defa bu dizi için bu kuralımı yıktım.. 3-4 aydır izliyorum.. Bir ara ilk sezonlarına ulaşmayı denedim, bulamayınca aman boşver deyip CNBC-e'de izlemeye devam ettim.. Dün sanırım sezon finali yaptılar mükemmel bir bölümle.. Bir an önce bulup izlemek gerek ilk sezonları..

Dizi diğer Amerikan komedilerine göre daha basit.. Espriler karakterlerin birbirine soktuğu sağlam laflar ve ayar vermeler üzerine kurulu.. Fakat öyle bomba şeyler dönüyor ki, sandalyeden düşürmek deyimini defalarca doğru çıkardı benim odamda.. Charlie Sheen başta 2.5 adamın yanı sıra Berta adlı karaktere hayran olmamak imkansız..

Burada da tabii ki arada Amerikan yaşamına odaklı espriler ve göndermeler dönüyor.. Birkaçını yakalıyorum, birçoğunu kaçırıyorumdur belki.. Ama bazı Amerikan komedileri gibi hep aynı tornadan çıkmış gibi değil bu dizinin güldürü tarzı.. Çok daha sıcak ve samimi.. Öneririm herkese..

1 YORUM:

Olympian dedi ki...

linkleri buraya yazmak istemedim. bana bir mail atarsan, seve seve yollarim.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.