7 Şub 2008

ShaQ Phoenix Suns'ta


Futbolda UEFA ve CL için kadroların bildirilmesiyle piyasa duruldu.. NBA'deyse trade deadline'ın olmasına 15 gün kala bombalar bir bir patlıyor.. Devamı da gelebilir.. Gasol'ün Lakers'a çok ani transferinden sonra bir sürpriz de Phoenix'ten geldi.. ShaQuille O'Neal, Shawn Marion ve Marcus Banks karşılığında Phoenix Suns'a geldi..

ShaQ ve Phoenix sisteminin uyuşmamasıyla çalkalanıyor her yer ama bu trade'in Phoenix açısından kötülüğünün sistemden çok ShaQ'ın artık sakatlıklardan patlamış vücuduyla alakası var.. ShaQ'ın şu haliyle normal bir takımda bile 20 dakikanın üstüne çıkması imkansızken Phoenix'te bu süre daha da düşebilir.. Şahsen 40 dakikalık bir Marion'dansa şu haldeki 20 dakikalık ShaQ'ı Phoenix'in rakibi olarak daha mantıklı görürüm ben kendi takımım için, batıdaki güçlü takımların rakibi olarak değerlendirildiğinde Phoenix daha doğru bir değerlendirme yapmak daha mümkün yani, o açıdan söylüyorum bunu..

Sahaya çıkmadan belli olmaz tabi bu işler ama pek doğru bir trade olduğunu söyleyemeyeceğim.. Mali açıdan da fazla mantıklı durmuyor yapılan iş ama Marion'ın takım içindeki durumu düşünüldüğünde yine bir yere kadar anlam yüklenebiliyor.. Miami içinse efsane oldu.. Wade'in kendi yanına bitmiş bir ShaQ'tan sonra isteyebileceği az sayıdaki oyuncudan biridir Marion yapısıyla.. Bu ikilinin yanına bir tane daha sağlam eklemeyle doğuda yine yukarılara döner Miami.. Ama şu takım yapısıyla o eklemeyi nasıl yaparlar o konuda hiçbir fikrim yok şu anda.. Yine de iyi başlangıç..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

onu da bu seneki kötü gidişin sonucu olarak draft'ten karşılayacaklar.

Alper Öcal dedi ki...

Phoenix 5 numarasız, 3-4 tane 3/4 oynayabilecek oyuncuyla dengesiz bir kadroya sahipti.

Böyle bir dengesizlikle şampiyon olmak kolay değil. Bu takasa bu yönden bakmak lazım.

Shaq da winner bir oyuncudur, bu karakterini Phoenix'e de yanısatacaktır. Bittiğini pek sanmıyorum, zira işin ucunda yüzük var.

Sonuç olarak bence gayet mantıklı bir trade olmuş.

Marion'un yerini de 2005-06'nın en çok gelişeni Boris Diaw ve Amara rahatlıkla dolduracaktır.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.