7 Şub 2008

Muhammed Demirci


2 sene öncesinin 3-4 gün süreyle değişmez haber yıldızıydı küçük Muhammed.. Üzerinden güzel rating yapıldı.. Hala da gidiyor.. İlgi çekici tabii, orası yadsınamaz bir gerçek.. Ama garip geliyor bana.. Jean Carlos Chera da öyle gelmişti, Muhammed de farklı olmadı..

Dün televizyonda gördüm tekrar.. Yukarıda gördüğünüz fotodan bambaşka bir Muhammed var artık.. Saçlar uzamış, jölelenmiş, üçgen bir şekilde yukarıya doğru taranmış.. 2 sene önceki halini gördüğümde kurduğu cümlelere inanamamıştım yaşına göre, dün izledim yine inanamadım.. Güzel bir şey tabii bu..

Yine de garip ama.. Doğal yetenek kuşkusuz çok önemli bir şey spor dallarında.. Futbolu olsun, basketbolu olsun.. Ama bu yaştaki adamlara geleceğin Ronaldinho'su muamelesi yapmak hem çocuğa haksızlık, hem de halka.. İşler öyle gelişmiyor zira, keşke olsa..

Bir kere fizik olarak bu kadar minyon bir çocuğun boyunun uzayınca o tekniği sürdürmesini beklemek ilk etapta tamamen hayalcilik.. Fiziksel gelişiminin ne şekilde ilerleyeceğini, boyunun kaç olacağını bilmek imkansız.. Chera 1.90 olursa ya da boyu uzamayan Muhammed 1.60'ta kalırsa ne olur ileride? Kulüp doktorları bu çocukların gelişimiyle sonuna kadar ilgilenip teknolojiyi emirlerine amade ediyorlar ama hiçbir garantisi yok tabii..

Muhammed'in konuşmasını dinledim işte dün.. Boyunun uzamamasının sorun olduğunu ve bu nedenle hormon tedavisi gördüğünü söyledi.. Bunda anormal bir şey yok, eğer yeterli hormonu salgılamıyorsa vücudu çocuk uzayamaz, bu anlamda bir tedavi de yararlı olur, Messi gibi.. Ama ilginç olan da bu biraz, Muhammed hormon tedavisinden sonra hemen Messi örneğini veriyor, onun gibi olmak istiyorum diyor.. Anladığım kadarıyla onun da hormon tedavisi gördüğünü bilerek.. Belli ki birileri söylemiş, bak Messi de aynısını oldu, sen de öyle olacaksın benzeri şeylerden bahsetmişler.. Bu yaşta bu kadar bilinç bana fazla geldi.. Ufacık çocuklarda bu yönlendirmelerin, bu gazların iyi sonuç vereceğini de sanmıyorum hiç..

Hormon tedavisinden tamamen bağımsız olarak şunu söyleyeyim en son.. Çok küçük yaşta basketbol oynamaya başladım ve çok küçükken teknikleri müthiş olup da ani uzamalarla bir anda boyu atan çocukların fiziğin ani değişimi nedeniyle o tekniklerinden eser kalmadığını defalarca gördüm.. Küçükken yetenekli olan çocukların ani fizik değişimleriyle o oyunlarını korumaları gerçekten çok zor..

Dilerim tedavisi sonuç verip normal gelişimini sürdürsün bu sevimli ufaklık.. Ama 11-12'sindense 15 yaşında çok daha olmuş bir şekilde piyasaya çıkması Türkiye gibi bir ülkede tercihim olurdu.. Onun için de daha iyi olurdu bence.. Artık bu ortamda bozulmaması için dua etmekten başka yapılacak bir şey yok.. Fakat tekrar belirtmek isterim ki geleceğin en büyük Türk futbolcusu olacak beklentisi yerine sadece iyi bir oyuncu olmasını dilemek ve istemek hem onun için, hem de kişisel beklentiler için çok daha mantıklı ve yerinde olacaktır.. Yine bence tabii.. Daha fazlasının olacağını sanmıyorum.. İyi oyuncu olmaları bile yeterli bir kazançtır zaten, Jean Carlos Chera'sı dahil..

3 YORUM:

firat selcuk dedi ki...

2010 dünya kupasında oynamak istemesini anlamıyorum ben.. o kadar akıllı mantıklı konuşan bir çocuk bunun neredeyse gerçek ötesi bir hayal olduğunu da anlamalı..

15 yaşındaki çocuğu dünya kupasına götürecek ülke bilmiyorum ben henüz..

Adsız dedi ki...

17 yaşındaki batuhan oynadıysa 16 yaşında muhammed de oynar sen merak etme türk futboluna kazandırılmaya çalışılan bu yetenekleri destekleyeceğiniz yerde bi de eleştiriyorsunuz yarın türkiye nin en iyi oyuncusu olunca 'ben demiştim' dersiniz sonra

Adsız dedi ki...

arkadaşlar mhammet bizim okula geldi çok muyluyum şahsen

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.