19 Şub 2008

,

Liverpool 2-0 Inter


Pool ilk 10-15 dakika klasik Anfield Road başlangıçlarından birini yapıp kapattı Inter'i sahasına.. 15. dakikada topla oynama yüzdesini gösterseler %80 mi çıkar Liverpool, yoksa %85 mi onun geyiğini yapıyorduk pederle, öyle bir baskı.. Ceza sahasına yığılan Inter o baskıyı kırıp çiçek gibi yavaş yavaş açılıyordu ki Materazzi sığırı oyundan atıldı 30. dakikada.. Ondan sonrası tek taraflı bir maç oldu zaten..

85 dakika bal yapmayan arı gibi vızıldadı Pool.. Sonrasında Kuyt'un golüyle açılan Inter kapısından Steven Gerrard hayvanının içeri girmesiyse sanıyorum tur geldi Liverpool'a.. 1-0 avantaj getirecekti İngilizlere sadece ama Rafael Benitez 2-0'dan tur vermez CL'de.. O da bu turla yerini bir süre daha sağlamlaştırır.. Ama gelmezse bu kupa, kulbu bir şekilde girecek Benitez babaya.. Farkında zaten o da.. Şu maçta yerinde olmak istemezdim.. Kuyt'un golünde neler hissettiğini de kimse bilemez heralde..

Alemlerin en boş topçularından Kuyt'un golü Inter defansına çarpmasına rağmen güzeldi.. Top fazla yanda kalmıştı, güzel vurdu çocuk hakkını vermek lazım.. Bir de şu Ryan Babel'de ısrarla yanlış yapılıyor hala, bence.. Kaleye yakın tutmak lazım bu tayı, uzaklaştırıp klasik bir çizgi oyuncusuna döndürmek performansından düşürmekten başka bir işe yaramıyor.. Jose Mourinho tarzı bir 3 orta saha, tek forvet ve çizgiden gelen oyuncular gibi düşünülse, yani bir 4-3-3'ün sol açık/forveti gibi oynasa (Jose babadan biraz farklı olsa da) fena öttürecek çocuk ama Benitez'e göre değil tabi.. Gerçi sağdan devamlı içe kat eden Gerrard'la birlikte Pool da 3 defansif orta sahalı bir sistemi benimsiyor gibi ama şu maçtaki Liverpool'un klasik 4-4-2'ye daha yakın olduğunu kabul etmemek de çok zor..

Inter yine büyük ihtimalle son yıllardaki klasik CL hayal kırıklıklarına bir yenisini ekleyecek.. Elendikleri takdirde Marco Materazzi'nin bu maçtaki öküzlüğü ne kadar etkili olacak bilemiyorum ama kendi içlerinde fazlasıyla suçlayacakları kesin.. Belki erken konuşuyorum tur için, bu Inter ters takım evet.. Liverpool da bu sene pek iyi değil.. Ama diyorum ya, Benitez burdan tur vermez.. Verirse de zaten toplasın bavulu, dönsün İspanya'ya.. 1.5 yıl tatil versin kendisine.. Yapar da zaten eminim, karakterli adam.. Bir de bu Maicon gitsin Brezilya'ya sebze, meyve satsın.. Peter Crouch da büyük topçu.. Gerisi yalan..

Özel not: Materazzi'nin sığırlıklarını vurgulamamın tek nedeni bu maçtır.. Dünya Kupası'ndan kalan bir hıncım yok yani kendisine.. Hem zaten İtalya'yı tutuyordum ben o maçta, Zidane atılınca da hadi yallah yavrum falan diyerek göbek atıyordum evde.. İyi görev adamı bu Marco da, futbol zekası yok işte fazla.. Olsa, o fizikle Nesta'ydı zaten şimdi..

3 YORUM:

Alper Öcal dedi ki...

Bence talihsiz bir yorum olmuş. Materazzi'nin değil, De Bleeckere ve yardımcısının yaptığı sığırlık.

Şampiyonlar Ligi'nde gördüğüm en ucuz sarı kartlardı bunlar, hele ilkinde Torres tamamen attı kendini yere.

Kuytun vuruşu kalecinin üzerine gidiyordu, rakipten sekmesine rağmen yine üzerine gitti ama biraz havalanması Cesar'ı yanılttı.

Maicon da bence maçın Cordoba'dan sonra Inter adına en iyisiydi. Genel formuyla Avrupa'nın en iyi sağ beklerinden bana kalırsa.

Liverpool'un turu geçme ihtimali, bence hala % 49. Zaten berbat bir kadroları var. Yeryüzünde sempatiyle baktığım tek kırmızı olan Liverpool umarım bu İspanyol kolonisi olmaktan tez zamanda kurtulur.

Ama Gerrard + 10 kişi ile yine de iyi götürüyorlar fakat Guiseppe Meazza'da bu kadar şanslı olamayacaklarını düşünüyorum.

Parma Maniac dedi ki...

Maicon'la ilgili bir şey eklemeyeyim artık bu kadar uçlarda düşünürken, Materazzi'nin ise ilk sarı kartının ağır olduğu konusunda hemfikirim.. Ama ikincisinde Torres ne kadar abartılı bir tepki verse de bütün liglerde faulu çalıp sarıyı verirler.. O bölgede giden adamın arkasından elini omzuna atıp asılırsan ister hafif, ister şiddetli güç uygula sarıyı alırsın.. 30. dakikada sarısı olan defansın giden adamın omzuna elini atmaması gerekir.. Bu çift sarıdan kırmızı kartlarda bu nedenle ilk sarısı çok haksızdı ama yaklaşımını da çok yanlış bulurum.. Hata varsa geri kalanında daha dikkatli olmalı oyuncu..

Pool'da burada benim de arada yazdığım gibi bence de fazla sayıda özelliksiz topçu var öyle bir takım için.. Ama Benitez'in istediğini yapabilecek bir kadro var hala bu maçlarda.. İstediği skorun iyisini aldı ilk maçta, İtalya'da iğrenç bir maç olur.. Hem sıkıştırabilirler orada bir tane.. Hem de öyle 2-3 gol yiyeceklerini sanmam..

Alper Öcal dedi ki...

Skor olarak elbette çok çok avantajlılar ancak Pool'un deplasman performansını, Inter'in GM performansıyla karşılaştırınca hala Inter'i şanslı görüyorum. Tabi Dünya'nın en iyi oyuncusu yine benzer bir şut çıkarmazsa.

İkinci sarı kartta da Torres, Materazzi elini koyduğu zaman değil, hareketten sonra 2 adım attıktan sonra düşmeye karar veriyor ve hamamda bayılır gibi bayılıyor.

Toroğlu gibi jargon uydurduğum da anlaşılmasın lakin Matrix'in ki ufak bir temas sadece ve bu Şampiyonlar Ligi standartlarında bırak sarı kartı bence faul ile bile cezalandırılmamalı.

Sarıya itiraz ederken de, De Bleeckeer'e Torres'in formasını çekmediğini vücut diliyle anlatmaya çalışıyor zaten Matrix.

Bu arada belirtmeliyim ki yorumlarım subjektif elbette ama taraflı değil. Çünkü iki takımı da severim, belki Inter'i daha fazla olabilir ama o kadar sadece.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.