24 Şub 2008

Kovun Gitsin!


Fenerbahçe değişik kadro çıkarması yüzünden yenilmiş, merakla maçı bekliyorum.. Bütün yabancılar oynayacak haberi geliyor, iyice merak ediyorum çıkacak kadroyu.. (Hepsi derken Carrusca'dan habersizim tabii) Keyifle maçın karşısına geçip izleyeyim diyorum.. Önce çıkan kadroyu görüyorum.. Yine çift forvet üzerine Lincoln.. Bir de solda savunması ve mücadelesi Arda'dan beter Carrusca.. Hadi Kasımpaşa rakip, bu maç için denenebilir diyorum.. 3 stoper görüyorum.. Herhalde Emre-Servet tandemi bozulmayacak, Song beke kayacak fena değil diyorum.. Heyecanım devam ediyor.. Ama maç başlar başlamaz gördüğüm sistem ve oyuncu yerleşimi bütün gazımı kaçırıyor.. Daha 3. dakikada bu maçın çok zor geçeceğini biliyordum..

Barış Özbek'ten sonra Karl-Heinz Feldkamp'ın sağ bek için bulduğu ikinci çözüm Barusso.. Burada yazdım mı hatırlamıyorum ama bu adamın sağ bek veya sağ açıkta Kalli tarafından kullanılacağı şerefsizim aklıma geldiydi! Eski tandem Servet-Song devam.. Ama o da ne? Emre Güngör ön libero.. Kusursuz bir futbol dersi daha Kalli'den.. Önce Ismael Bouzid, sonra Emre Güngör orta saha oyuncusu.. Top tekniği benden iyi olmayan Emre Güngör'ün orada olmayacağını anlamak için 30 dakika sabretti Kalli.. Çok sabırlıymış arkadaş.. Emre ve Ayhan'dan oluşan çift ön libero var ama Emre orada stoper işleri yapıp Song ya da Servet'in kademesine girme denemelerinden başka hiçbir şey yapmadı 30 dakika.. Ayhan zaten hala eski gücünün yarısında değil.. Berbat bir orta saha yani.. 30. dakikada Emre Güngör sağ beke geçti (Hala Song değil) Barusso Ayhan'ın yanına çıktı.. Biraz daha normale döndü şablon.. Ama onun da ömrü 15 dakika oldu.. Bu arada ilk 45 dakika boyunca sağ kanatta Barusso dışında adam yok.. Ümit Karan arada forvetten yanaşıyor ama etkisi yok..

Büyük bir merak içinde bu Marcelo Carrusca denen futbolcu bozuntusuna ne kadar sabredecek diye bekledim.. 60 dakika sabretti.. Çok çok sabırlıymış arkadaş.. Uğur Meleke'den başka Türkiye'de Carrusca'nın iyi futbolcu olduğunu düşünen kimse kalmadı.. Ama biri daha varmış onu öğrendik bu akşam.. 60. dakika Carrusca çıkınca naptı Kalli.. Hakan Sukur sahaya.. 3 statik forvet, üstüne Lincoln, üstüne sağ açıktaki forvet Serkan.. Tek ön libero da dili dışardaki Ayhan.. Bu aptalca hareket niye bugün tekrar sahada.. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediye maçında tuttu.. Çünkü İBB 2-0'dan sonra bütün maçı kendi ceza sahasının önünde oynadı.. Ama Kasımpaşa öyle yapmadı.. Orta sahada adam kalmamışken ileride ve orta sahada basmaya devam etti, geriye yaslanmadı.. Sonuç? 90 dakika boyunca net tek bir pozisyon yok..

Uzun zamandır söylüyorum da, artık çiviyi çakmıştır bu maç.. Galatasaray'ın bu adamla yürüme şansı yoktur.. Böyle saçma icraatlarla gelecek şampiyonluktan da hayır gelmez.. Direk kovulmalı bu adam, başka bir çıkar yolu yok bu rezillikten.. Hayır yahu, biri bana Allahaşkına söylesin.. Avrupa'nın herhangi major bir liginde herhangi bir major takımın, ya da vasat takımın, hatta küme düşmeye oynayan bir takımın yaptığı benzer şeyler söylesin bana.. Avrupa'da kim defanslarını ön libero yapıyor, kim geriye düşünce 4 tane forvet yapıyor Lincoln gibi bir oyuncunun önünde.. Bu köhne kafalı Alman hala 25 sene öncesinde.. 25 sene önce bunlar yapılıyor olabilir (O zaman ön libero diye bir şey yoktu tabi) ama günümüz futbolunda yapan yok..

Fenerbahçe dün kadroyu tamamen değiştirdiği için puan kaybetmişken bu denemeyi rahatlıkla yapan adamın vicdanından, aklından ben şüphe duyarım.. Aklıma bir de Özhan Canaydın'ın dünkü açıklamalarından sonra komplo teorileri geliyor ki saçma sapan dillendirmek bile istemiyorum burada.. Söyleyebileceğim tek kelime, yazık..

Bu arada 90 dakika boyunca savunmada, hücumda futbolun bütün doğrularını kadrosu ölçüsünde sahaya koyan Kasımpaşa'ya da özel tebrik iletmek gerek.. Aslan payını da Uğur Tütüneker'e vermek gerek elbette.. Bravo Uğur hoca, ananın ak sütü gibi helaldir bu 3 puan sana..

2 YORUM:

le & yasin dedi ki...

Kallinin yaptiklarina bende anlam veremiyorum.. Cogu kisi destekliyor ama bence Kalliyle olucak is degil.. ama goreve gelicek adam akilli kimsede goremiyorum.. Abdullah Avci tek aklima gelen isim..

selaminko dedi ki...

guzel yazı lakin carrusca konusunda bende iyi futbolcu oldugunu dusunenlerdenim. Yalnız bu adamı kanatta oynatmayacaksınız. Bu adamı alacaksınız forvete koyacaksınız. Tıpkı Sociedad klubunun Nihat'a yaptıgı gibi. bu adamın top teknigi iyi sutları da iyi ama savasma yetenegi sıfır nerdeyse. Bu adamı bence Galatasaray acilen hucumda denemeli.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.