27 Şub 2008

Kim sevinir?


Şu son iki Galatasaray maçı, Kalli'nin hayatımda gördüğüm en kötü hocalardan biri olduğunu gösterdi.. Son dakika golü sadece Galatasaray'a tur getirir, bu inanılmaz maçta rezil olmasını engeller.. Onu da ne kadar başarır bilmiyorum.. Fenerbahçeli bir taraftarın bu maçtan sonra üzüleceğini ben zannetmiyorum, üzüleceği tek şey kupaya yıllar sonra bu kadar yaklaşmış ve Galatasaray'a bir hezimet daha yaşatmak üzereyken bunların son saniyede kaybedilmesi olur.. Galatasaraylıların ise sevinci kendilerinin futbola bakış açısına göre şekillenir..

Kalli iki forvet ve Lincoln sevdasından vazgeçmemiş.. Ama bu sefer eski komik sisteme göre çok daha mantıklı bir yerleşim yaptırmış oyunculara.. Sukur tek forvet gibi başladı.. Klasik 4-4-2'deki Arda-Barış-Topal bozulmamış, Lincoln Sukur'un hemen arkasında sağa yakın oynarken Karan da savunmada sık sık Topal ve Barış'ın arasına inip oradan ani çıkışlarla gol arama düşüncesinde, Arda ve Lincoln'ün kenarlardan yapacağı çıkışlarda Barış ve Topal'ı yalnız bırakmamak için Karan'la birlikte belirli zamanlarda bir üçlü orta saha oluşturma gibi mantıklı bir hamle yaptığını gördük.. Daha maçın 15. saniyesinde gol kaçtı, 4. dakikada gol geldi.. Uzun yıllar sonra ilk defa Galatasaray bir Fenerbahçe maçında ilk yakaladıklarını gol yaparak öne geçti.. Fakat daha sonra ne Fenerbahçe demoralize oldu, ne Galatasaray öne geçmenin avantajıyla baskısını arttırabildi.. İlk yarım saat boyunca saçma sapan, Fenerbahçe'nin pek bir şey yapmadığı, Galatasaray'ın da skor avantajıyla gitmeye korktuğu bir futbol oynanırken Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasıyla bir anda işler değişti.. Ortaya hakim, Fenerbahçe'ye top yaptırmayan, 2. golü arayan bir takım beklerken devreye kadar Galatasaray maça zerre hakim olamadı.. Başlangıç için, gol atmak için güzel olan düşünce Fenerbahçe orta sahasına işlememeye başlayınca Kalli maçı 30. dakikadan itibaren sadece izlemeye başladı.. 10 kişilik Fenerbahçe neredeyse orta sahaya daha hakim, Galatasaray daha önce hiç oynanmamış riskli dizilişiyle rakibin üstüne yüklenmeye çalışırken orta sahası 10 kişilik Fenerbahçe savunmasından dönen topları almaktan başka hiçbir şey yapamaz haldeyken, Fenerbahçe bir bir mantıklı oyuncu değişiklikleri yaparken aval aval maçı izleyip, o soğukta kızaran suratı utancı mı temsil ediyordu Kalli'nin bilmiyorum ama hicap duyması lazım kendisinin bu maçta.. Sevinmeye de hakkı olduğunu düşünmüyorum.. Fenerbahçe 10 kişi kaldığında soldan Uğur'u alıp oraya Alex'i kaydırarak 4-4-1'e dönüp, golün gerekmeye başladığı anlarda orta sahadan Selçuk'u alarak Semih riskine girerken 10 kişilik takıma karşı oyuna hakim olamayan, skor avantajlı takımın hocası mal mal izledi bütün maçı.. 9 kişi kalınca yine güzel bir hamle yaptı Zico, bu sefer de forvetten birini çıkarıp Önder'i aldı sağ beke.. Yapılabilecek doğru bütün hamleleri yaparken Fenerbahçe hocası, Feldkamp yapılması gereken hiçbir şeyi yapmadı.. Yaptığı tek şey yine gol gerekince bir bir defansları çıkarıp forvetleri almak oldu.. Zira daha önce de dediğim gibi 25 yıl öncesinde kalmış bu Alman'ın tek bildiği şey bu geriye düşünce..

Galatasaray son dakika golüyle 6-0'dan daha beter bir sonuçtan kurtulmuştur.. Taraftarı sevinecekse buna sevinmeli bu maçta.. Fenerbahçeliler de muhtemelen biraz abartarak bunu gurur mücadelesine dönüştürüp mağlubiyetten zerre etkilenmeyeceklerdir.. Haksız olurlar diyemem..

Cüneyt Çakır çıkardığı kırmızılardan etkilenip sarı kartlarla maçı piç etmekten başka hiçbir şey yapmadı.. Lugano ve Volkan'ın kırmızılar gayet haklı kararlar.. Gökhan Gönül'ünki için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. Kurallara göre emin de değilim zaten o hareket zamandan çalma olarak değerlendiriliyor mu diye.. Ama Gökhan sahanın içinde olan topa hareketlenirken atılan topu almaması şöyle bir maçta kırmızı nedeni olmaz.. Muhtemelen Fenerbahçe cephesinden çok baskı yiyecek hakem ama bence o tarz kötü bir yönetimi olmadı.. Kötülüğü sadece maçı rezil etti, o kadar..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

o pozisyonu lig tv maç sonunda defalarca gösterdi.. gökhan sahada top varken top toplayıcı çocuktan ısrarla 4-5 kez top istedi, çocuk atmak istemedi sahada top var diyeatmak istemedi.. gökhan ısrarla top isteyince çocuk topu attı ve gelen topu almayıp eğildi ve yerdeki topa hamle yaptı.. hakemde çok net gördüğü için sarı yı verdi haklı olarak..

Adsız dedi ki...

acaba o baskı kuramama durumu hakemin luganoyu atmasından sonra neredeyse her faulu fener lehine vererek dengeyi bozması maçı 1-0 bitirme cabasi olabilirmi ? dun yanyana kosan adamlarin mucadelesine faul caldi hakem .. ha biz rezil olmayız o ayrı sonucta berabere kalip elenmis olurduk ilk defa olmazdı yani 10 kisi kalan son 10 dk yı 9 kisi oynanan macta beraberlik olması .. ha ortada dun gece iyi tribünler gergin olmayan bir ortam ve futbol vardi sagolsun hakem bir kırmızı ve sonrasında aldı goturdu hepsini ..

Adsız dedi ki...

gökhan'ın hareketinin benzerini yapan volkan yamana da kart gösterdi hakem. tam taç atmak üzereyken elindeki topu kenara atıp yeni top istedi volkan, 37. dakika da oldu olay ve ona da kart gösterdi, muhtemelen kendi içimde tutarlı olayım süper maç yönetti desinler diye bu ayrıntılara kafayı taktı sonunda da maç kontrolden çıktı zaten. hakem çok çok kötüydü maçı da rezil etti ama iki taraftan birinin tarafında bir maç yönetmedi. yere düşen her futbolcu için faul çalmak gibi çok gereksiz kararlar verdi ama herkese eşit mesafedeydi

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.