13 Şub 2008

Galatasaray - Leverkusen Preview


Galatasaray sezonun en önemli maçına çıkıyor şu ana kadarki süre içerisinde.. Geri sayımı başlattık, bekliyoruz..

Serkan Çalık sakat, yok bugün.. Yerine kim oynayacak tartışmaları var tabii.. Biraz önce Sabah'ta okudum, kolpacılar kralı Yaşar Yalçın imzalı haberde Lincoln'ün 11 çıkacağı ve Barış'ın sağa kaydırılacağı yazmış.. Hürriyet ve diğer 1-2 gazetede de var aynı haber.. Kafadan yazıldıkları belli gibi ama yine de Allah korusun demekten kendimi alamıyorum tabii.. Lig TV'de Barış'ın sağa geçerek Ayhan'ın ortada 11 başlayacağı söylenmiş, en mantıklı seçim olarak duruyor şu anda.. Lincoln'ün de eski defterleri ortaya çıkarmak istediği söyleniyor ama Karan kesilir mi şu anda bilemiyorum..

Bir hoca için en zor maçlardan biri heralde.. Kalli şu maçta ne yapsa bok atamam.. Lincoln'ü oynatır, yenilir Galatasaray, bu takım bozulur mu der insanlar.. Lincoln'ü yedek bırakır, kötü sonuçta bu kadar parayı böyle en önemli maçta yedek bırakmak için mi verdiniz denir, Feyenoord'a karşı Ortega'yı oynatmayan Werner Lorant muamelesi yapılır adama.. Zor karar yani.. Allah kolaylık versin diyorum ben..

Güzel maç olacak orası kesin.. Sukur sağlam yusuflatıyor Leverkusen'i, savunmalarını fazla çıkartamayacaklar ileri.. Savunmayı sağlama alıp 1-0 olsun bizim olsuna yönelmek fayda getirir, gol yememenin büyük önemi var.. Almanya'da büyük ihtimalle fazla Türk seyircisi olmayacak, ona göre oynamak gerekiyor içeride..

1 YORUM:

Jean dedi ki...

Galatasaray son maclarda belki zorunluluktan belki teknik bir kararla klasik 4-4-2 oynamaya basladi ve cok iyi sonuc aldi. Sezon basindan beri inisli cikisli bir grafik cizen Arda dahil tum takimin performansinda buyuk bir iyilesme goruluyor. Galatasaray bu degisim ile birlikte (Bence) Kalli'nin kafasindaki bol pasli, bol presli, rakibi bunaltan bir takim kimligine burunmus durumda. Bence Galatasaray kesinlikle bu sistemde (ve Lincoln'lu olarak)israr etmelidir. Gene sahsi fikrim olarak; Lincoln'un bu sisteme girebilmesinin tek yolu eskiden Hagi'nin sol tarafta oynadigi gibi, sagda veya solda Ardayla yer degistirerek ve tabiki her iki pozisyonda da ortaya daha yakin pozisyon alarak oynamasidir.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.