12 Şub 2008

Arsenal yürüyor


Manchester United'ın Spurs deplasmanından sonra Busby Babes'in kaybının 50. yılında Old Trafford'da City'ye kaybetmeleriyle Arsenal'le aralarındaki fark 5 puana çıktı.. Böyle üzüntülü bir dönemlerinde, onları anarken, bir de ezeli rakiplerine içerde yenilmek üzüntülerini ne kadar katlamıştır United taraftarının bilemiyorum ama 10 Şubat'ı kolay kolay unutamayacaklar gibi.. Öyle bir günde tek ihtiyaçları güzel bir galibiyetti ama son 2 haftadır çözülen United şifresi tek bir şeyi gösteriyor: Cristiano Ronaldo'yu durdur, United'ı vur..

Arsenal kayıpsız devam ediyor.. Dün gece Blackburn'ü yine Adebayor'un gol attığı bir maçta 2-0 mağlup ettiler.. Emmanuel Adebayor harikası ligde 7 maçtır üst üste ağları havalandırıyor.. Bunun böyle bir ligde ne kadar zor bir şey olduğunu söylemeyeceğim, adama saygı duruşundayım uzun bir süredir..

İki takımın kalan maçlarına şöyle bir baktım.. İkisinin de dengeli bir fikstürü var ama United biraz daha avantajlı.. Kalan 12 haftada zorlu geçecek olan 5-6 maçları var.. Hemen bu hafta Newcastle deplasmanına çıkıyorlar.. Daha sonra içeride Liverpool ve Arsenal'le oynayacaklar.. Sonlara doğru Stamford Bridge'e çıkacaklar Chelsea'ye karşı.. Bir de yine içerde Villa maçları var..

Arsenal'in biraz daha zorlu.. İki güçlü rakibiyle deplasmanda oynayacaklar.. Chelsea ve Manchester United.. Şu andaki en büyük şampiyonluk rakipleri yani.. Pool'la içerde oynuyorlar.. Yine Ashburton Grove'da çıkacakları Villa ve Everton maçları da zorlu geçebilir..

İki takımın bunlar dışındaki maçları kısmen daha kolay ama EPL'de kimin gelip kime, nerede çakacağı belli olmuyor tabii.. Biraz hava cıva yani bu muhabbet ama yine de bir dengenin olması güzel..

5 puanlık fark oluşmuşken kilit maç 12 Nisan'da oynanacak olan Manchester United - Arsenal maçı olacak gibi şu anda.. Eğer Arsenal o maçta bir tokat vurmayı başarırsa şampiyonluğu alır gider.. Yenilmezlerse yine çok büyük avantaj olacak şu ortamda.. United'ın o maçı kazanmasıysa işleri kafa kafaya getirir.. Arsenal o maçtan bir önce içeride Liverpool'la oynayacak, o maçın sonucu da önemli olur bu maç öncesinde..

Ama şu bir gerçek ki inanılmaz bir şekilde gazı almış durumdalar.. Kevin Keegan Newcastle'da beklediğim gibi pek iyi bir başlangıç yapamadı ama bu haftasonu St. James' Park'ta United'ı ağırlayacaklar.. Bir sürprizleri olabilir gibi geliyor bana Manchester için.. Öyle bir durumda "Arsenal şampi.." başlığını buraya atarım, altına da güzel bir fotoyu yapıştırırım.. Yapmazsam namerdim..

1 YORUM:

le & yasin dedi ki...

Bugun ki maci daha izleyemedim ama Manchester 4lemis..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.