10 Oca 2008

Demirören kılıklı Mort


Son açıklamasını geçen hafta yapmıştı Chris Mort, Sam Allardyce'ın gitmesi gibi bir durum yok diye.. Şaşırmıştım, helal demiştim.. Şurada.. Daha bir hafta olmadı.. Ondan önce de benzer açıklamaları olmuştu, buraya son not düştüğüm 7 Kasım'da.. O da burada.. Demiştim de orada inşallah Demirören gibi değildir bu Mort diye.. Öyleymiş ama.. Gerçi tam olarak kovuldu mu, kendi mi ayrılmak istedi anlamadım hadiseden ama hiçbir hoca bu kadar erken kabullenmez başarısızlığı, hele Sam Allardyce.. Tamam berbat top oynuyorlardı ama zaman verilmesi gerekiyordu Sam babaya.. Yazık ettiler..

Şimdi ne yapılır da kurtulur Castle yazacağım ama böyle hastalıklı zihniyetli herifler baştayken salataya doğranmaz bu kulüp onu da biliyorum.. Neyse, tekrar edeyim ben yine de.. Bence Newcastle, Tottenham gibi takımların bir türlü atlayamadığı bu eşiği geçmelerinin yolu tek.. Başa sağlam hücum taktisyenleri getirmek.. En azından kısa vadede.. Neden? Çünkü paraları var, istedikleri adamı alma şanslarına sahipler.. Saçma sapan oyunculara 20 milyonu dökecek mali duruma sahipler.. Bu da iyi bir hücum sistemi kurmak için birinci şart.. Daha doğrusu öyle demeyeyim de, hücuma yönelik futbol oynamak isteyen bir hocanın istediği en önemli şeydir diyeyim mali güç.. Kaliteli oyuncular, ya Allah bismillah Allahü ekber sonra da..

Sam Allardyce'ın gelmesi hata mıydı peki? Hayır değildi.. Proje adamıydı Sam baba, biraz geçmişine bakmak yeterli.. 6 ayda yargılanabilecek bir hoca değil ve de.. En az 2 seneyi vereceksin, teslim edeceksin, kuracak savunma sistemini gidecek.. Ona bile tahammül edemeyip gönderiyorsan 6 ayda, seni başarılı yapabilecek tek adam var dünyada, Jose Mourinho.. Ona da gücün yetmez.. Gerçek ve kaliteli bir hücum taktisyeni bulup bu kaliteli kadroları ve para gücünü fark yaratacak bir duruma getirmek gerek.. Savunma futboluyla fark yaratmak kolay değil EPL'de, ama hücumla harcanan bu paralar çok daha çabuk bir şekilde gösterebilir etkisi.. Tam bu anda Spurs'ün Juande Ramos tercihini çok doğru bulan biri olarak benzer bir atılımı Newcastle'ın da yapması gerektiğine inanıyorum.. Onlar bir Ramos bulup ne kadar tahammül ederler emin değilim ama Newcastle'ın Bobby Robson sonrası hoca getir, 1 yılı bulmadan gönder kısırdöngüsünü aşmasının mümkün olmadığını düşünüyorum bu kafayla..

2 YORUM:

fizikalibilitesice dedi ki...

en olmadık takımdı sam için newcastle..yaptığı bütün işlerde uzun vadeli düşünmüş,alabildiğine sistematik bir adam ve newcastle..evet ben de uzun soluklu olmaz diye düşünüyodum..ama abi n'lucak bu newcastle ın hali demeye kalmadan sona ermiş demek birliktelik..umarım yerine emre nin yıldızının barışabildiği bi hoca gelir de...

sedat dedi ki...

Başkanda iş yok edebiyatına girip başlık atmadan önce Mort'un, takımın "asıl" sahibi Mike Ashley'nin avukatı olduğunu bilmek gerek.

Mort, Freshfields'ın tepedeki adamlarından biridir. Bilmeyenler için de, dünyanın en saygın hukuk ve danışmanlık şirketlerinden biridir Freshfields. Ashley'nin onu oraya koymasının sebebi, parasını güvendiği birine harcatmak istemesi. Sam'in kovulmasının arkasındaki adamın, hevesli futbol takımı sahibi Ashley olduğunu söylemeye gerek yok.

Her neyse, Chris Mort'un tasarrufu olan bir karar değildir bu. Biraz daha dikkatli olmak gerek.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.