2 Oca 2008

Anelka to Chelsea?


Avram Grant gönlünde yatan aslanları nihayet açıklamış.. Nicolas Anelka ve Dimitar Berbatov.. İkisini de pek beğeniyormuş.. Kendi oyuncularını da aslında iyiler ama başarılı olmak istiyorsak bi forvet daha şart diyerek cilalamaktan geri kalmıyor Avraham dayı.. Şimdi nolur? Roman Abramovic isteğini açık açık dile getiren Grant'i üzmez, Jose Mourinho'nun bir dediğini iki etmemişken Avram Grant'e de ilk kıyağını yapar..

Berbatov zor gibi.. Juande Ramos devamlı kendisini yücelten açıklamalar yapıyor göreve geldiğinden beri.. Bunun yanında en son olarak da Berbatov'u asla satmayacaklarını açıklamış.. Ki Dimitar'ı isteyen bir tek Grant değil, fazlası var.. Bunun fiyat yükseltmeden ziyade Ramos'un kendi düşünceleri olduğu fikrindeyim.. Zira Spurs parası olan kulüplerden EPL'de ve Ramos da Sevilla'dan sonra tekrar başarılı olmak isteyecektir bu ligde.. Yani, yıldızları elde tutarak daha fazlasını da bünyeye almak.. İkinci yarıdan itibaren İspanya'dan İngiltere'ye uçacak olan futbolcuları görebiliriz..

Anelka ise daha kolay şu anda.. Gary Megson iyi para verirlerse neden olmasın demiş.. Bazıları kendi takımını düşünürken bazıları da karşıda Roman Abramovic görünce gözleri dolar işaretleriyle bakıyor sağa sola.. Haksız diyemem Megson'a.. Bolton'dan bu sene nasıl olsa cacık olmayacak.. Anelka'yı değerinin üstünde bir fiyattan okutup başka türlü bir yapılanma düşünüyor olabilirler, mantıksız değil şu ortamda.. Anelka gidince küme düşme sınırında olmalarından dolayı sorun yaşayabilirler mi o açıdan? Sanmıyorum açıkçası ama EPL tabi bu.. İlla ki eklemeler yapılacaktır satılsa bile Nicolas..

Anelka en sevdiğim adamlardan Avrupa'da, her zaman da öyle olmuştur.. Fenerbahçe'ye geldiğinde 2-3 gün boyunca yas tuttuğumu bilirim.. Bence Berbatov'dan daha fazla uyar Chelsea'nin oyun planına.. Ama şu anda sorun yaşamadığı, kısmen mutlu göründüğü bir ortamdan çıkıp kurtlar sofrasına tekrar girmek onu ne yapar bilemem.. Yetenekleriyle her yerde, her takımda kral olacak adam ama öbür tarafları kestiremiyorum.. Yapacağı son büyük transfer olur Chelsea eğer olursa, bir başarısızlık daha bir daha Bolton gibi bir sığınağı bile çıkarmayabilir karşısına.. Kritik bir karar olacak iki taraf adına da..

Bir diğer sağlam transfer dedikodusu da İngiltere'nin güneyinden, Portsmouth'tan geldi.. Harry Redknapp Peter Crouch'u istiyormuş Pool'dan, 10 milyon pound vermeye de hazırlarmış.. Crouch da sanırım mutlu değil Pool'da yeteri kadar forma şansı bulamadığı için.. Hakan Sukur fobililerin değerini bulmasını engellediği oyunculardan biridir Peter Crouch da gözümde.. Özel bir adam ama ayağına top aldığında 3 futbolcuyu dizmeyenin futbolcu olmadığını iddia edenlerin ülkesinde yaşıyoruz biz.. Crouch için gereken sağlam bir hücum futbolu aslında, bu tip baskı kurmaya yarayan target striker'lar en iyi performansı hücum futbolunda gösterir.. Bu bakımdan Portsmouth'ta ne yapar orasını şu anda kestiremem ama en azından değişmez 11 oyuncusu olacağından gitmesi kendisi için hayırlı olur derim.. En çok da Benjamin Mwaruwari fırlaması sevinir heralde yanına Crouch'un gelmesinden.. Onsuz da atıyordu, onunla neler yapar onu izlemek de ayrı bir keyif olur..

2 YORUM:

fizikalibilitesice dedi ki...

umarım olur crouch transferi..southampton dan sonra bir kez daha buluşur bu ikili..olası bir crouch-kanu birlikteliğinden doğan hücum hattını düşünmek bile heyecan veriyor şimdiden..

Adsız dedi ki...

2 sene once bir arkadasim anlatiyordu anelka nin ispanyada real madrid formasi giyip sonra transfer oldugu (duraklama devri) donemde basin surekli dalga gecermis anelkayle surekli playstation oynuyor diye. ben de bizdede farki yok onceden playstation hastasiydi simdide ipod kendi markasi felan. topcu felan olmaz anelkadan artik.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.