13 Oca 2008

Banvitspor: 77 Galatasaray Cafe Crown: 80


Foto: NTVSpor.Net

Heyecanlı, güzel maç oldu.. Mücadele de üst seviyeydi.. Galatasaray'la ilgili yine söyleyeceğim tek bir şey var.. Hücumdaki performansını beğenmiyorum Murat hocanın ama savunmada çıkardığı iş hakikaten harikulade.. Galatasaray takımı oturttuğundan beri çok açık ve net bir şekilde söylüyorum, Euroleague seviyesinde savunma yapıyor.. Bugün çok kolay basketler yediler oyuncu kaçırma hatalarından kaynaklanan ama fazla önemli değil.. Banvit'i de kendi evinde ortamalamasının hayli altında tutmayı başardı Galatasaray.. Bazı çok basit hatalara rağmen genel savunma çok iyiydi.. Birinci amacı iyi savunma yapmak olan takımların geneliin yaşadığı bir sorundur hücumda sıkıntı yaşamak.. Zaten ikisini birden iyi yaptığınızda basketbolüstü bir takım olursunuz.. Bu açıdan Murat Özyer belki de çok eleştirilmemeli işin hücum kısmında ama yine de insan statik şutörler için hazırlanmış, onları boşa çıkaran bir set görmek istiyor bazen..Bu maçta oynamayan Robert Hite'ı sırf bu nedenle yeteri kadar kullanamıyor Galatasaray.. Savunması elit ve süper statik şutör olan Robert Hite sırf bu tip oyunların yokluğu nedeniyle içeriyi zorlayıp saçma sapan toplar kullanıyor oynadığı maçlarda.. Hite'ı daha iyi kullanmak şart bu maçtan bağımsız bir şey yazmam gerekirse..

Bir de şunu ekleyeyim, takıma ısınmasından itibaren Dee Brown'ın gördüğüm en kötü maçlarından biriydi.. Buna rağmen 16 sayı, 8 asist, 4 rebo var herifte.. Eyvallah..

Son bir şey daha yazacağım, 3. periyodun son hücumunu kullanan Banvitspor'un hücumunda alan savunmasına devam ederek ne yapmak istediğini hala çıkartamadım Murat hocamın.. Büyük hataydı bence..

Önemli galibiyet oldu Beşiktaş'ın ve Fenerbahçe'nin yenildiği haftada.. Ekstra oldu takımın geneli hayli kötü performans gösterse de.. 7-8 hafta sonra değeri daha iyi anlaşılacaktır..

3 YORUM:

Furkan dedi ki...

bencede çok önemli bir galibiyet çünkü banvit fenerbahçeyi dağıtmış efes pilsen'i de elinden kaçırmıştı bu sadahada banvit deplasmanında hüseyin'in yokluğunda galip gelmek gerçekten çok iyi.

farawaysoclose dedi ki...

şahane bir maç oldu,
Banvit ilginç bir takım. Çok iyi bir taraftar desteği olduğu halde kendi evindeki maçlarda performansı o kadar da iyi değil (efes ve BJK maçları dışında 2 basit yenilgisi var evinde). seyirci baskısı strese sokuyor belki de. iki hafta sonra evinde Ülker ile karşılaşacak. acep ne olacak.
aman bana ne. Galatasaray kazandı yeter :))

yorumuna katılıyorum, bu haftasonunun en karlı takımı GS oldu.

farawaysoclose dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.