26 Oca 2008

Jonathan Woodgate nereye?


Leeds United'ın 2000 civarında fırtınalar yarattığı dönemin en önemli oyuncularından biriydi Woodgate.. Harry Kewell, Mark Viduka, Lee Bowyer, Ian Harte gibi topçuların arasında defanstaki müthiş oyunuyla geleceğin de en büyük oyuncularından biri olarak gösteriliyordu.. Önce 10 milyon pound'a Newcastle'a gitti.. Orada da istikrarını belli ölçüde sürdürüp 15 milyon pound'a Real'e atladı sonra.. Real Madrid'in, arızalı savunma dururken orta saha ve forvete yaptığı transferlerin eleştirildiği bir ortamda Woodgate'in gelmesi herkes tarafından mükemmel bir transfer olarak da yorumlanmıştı.. Ben de öyle düşünüyordum.. Ama olmadı, yapamadı Real'de.. İngiliz topçuların dışarıda yapamama hastalıklarının bir uzantısı mıydı yoksa yaşadığı sakatlıklar mıydı tam olarak bilmiyorum ama oradaki 2-3 yıl tam bir faciaydı Woodgate açısından.. Real'den Boro'ya döndü.. Yine belli bir istikrarı yakaladı.. Şimdi de İngiltere'nin orta büyüklükteki takımları kancayı taktı kendisine.. Bu seneki zayıf Boro'da gerçekten defansın ortasında çok iyi maçlar çıkardı, burada da bahsetmiştim geçenlerde.. Şimdi Newcastle'ın yeni hocası Keegan ve yine Spurs'ün yeni sayılabilecek hocası Juande Ramos istiyor kendisini.. Gareth Southgate de kulüp tarafından izin verildiğini açıklamış görüşmeler yapması için.. Bugün yarın Spurs ya da Newcastle'dan birini tercih edecek Woodgate.. Bu saatten sonra kalması pek mümkün değil gibi..

Konuşulan rakamlar 7-8 milyon pound arasında.. Aslında bence biraz fazla şu an için ama Tottenham'la Newcastle daha azına almak istese bile "bize gelişi bu" yanıtı almışlardır Boro'dan.. E bu durumda fazla bir şey de demek mümkün değil.. 5-1'lik Arsenal maçını dışarıda tutarak geleceğini çok daha parlak gördüğüm Tottenham'ın Woodgate için daha doğru bir seçim olacağını düşünüyorum.. Tabii alacağı para işin içine girince doğru tercihler bir anda yanlış olabilir futbolcunun gözünde, o apayrı bir şey..

Middlesbrough'nun da Woodgate'i satarken fazla üzüleceğini düşünmüyorum.. Hem iyi para alacaklar, hem de yerine koyacakları taş gibi gençleri var.. Robert Huth'un yanına David Wheater cevvalini koyup işlerine bakacaklar.. 2 sene sonra da Wheater'ı satarlar 10 milyona.. Bu işler böyle İngiltere'de..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.