3 Oca 2008

Andre Miller satılık değilmiş


Billy King'in yerine atanan eski Nets GM'lerinden Ed Stefanski'nin son açıklaması bu şekilde.. Andre Miller ve onun Philly'deki durumu son zamanlarda yakından takip etmeye çalıştığım bir konu..

Bir süredir Andre'yi takasta kullanmak istediklerine dair dedikodular dolaşıyordu havada.. Hali hazırda Philly ligin en zayıf takımlarından biri.. Her ne kadar lige kötü başlayıp daha sonradan belirli bir düzelme göstererek dandik doğuda play-off aşamasına gelseler de kendileri hakkındaki bu fikrim değişmiş değil.. Zaten başarılı olmaya çalışmak gibi bir düşünceleri de yok, bu açıdan fikrimi değiştirmeye çalışmaları gibi bir durum söz konusu değil yani.. Şu anda tamamen proje takımı konumundalar.. AI takımdan gönderilerek ana temizlik yapıldı, Chris Webber'ın korkunç kontratını temizliyorlar, Andre Iguodala çevresinde yepyeni ve körpe elemanlardan oluşan bir takım kurma çabasındalar.. Asıl amaçları da cap'in yeterince altına düşerek 2 sene içinde Iggy'nin yanına bir tane daha baba eklemeyi yapabilmek.. En azından ben öyle sanıyordum.. Bunun için Andre Miller'ın 2009 yazında dolacak kontratını hemen biten kontratlarla değişeceklerini tahmin etmiştim.. Ve bu ana amacın yanında Miller'ın takımdan gönderilmesi için bir sebebi daha var Sixers'ın.. O da kenarda bekleyen, yetenekleri itibarıyla Iverson'ın küçük bir kopyası gibi duran Louis Williams fırlaması.. SPL'de izlediğimden beri hayran olup uzun bir süredir takip ettiğim bu eleman Andre Miller'ın takımdan gönderilmesi halinde vurulmuş 2. kuş olacaktı..

Ed Stefanski'nin Miller'la ilgili yaptığı bu son açıklamaya katılıyorum yukardaki olaylara rağmen.. Neden? Bu kadar proje takımı olmak iyi değildir.. Takımı tamamen genç yetenekler karmasına çevirip hiçbir genci yeteri kadar büyütememek de geçmişte yaşanmış tecrübelerdendir.. Gençleri takımın bir parçası yapmak için mutlak surette veteranlardan faydalanmak gerekiyor.. Bu açıdan Andre Miller NBA'deki en doğru parçalardan biri.. Sahada gençlere oyunu öğretebilecek bir point guard.. Orta mesafesi vasat, dış şutu da hiç olmadığı için tamamen kendisini oyun kurmaya yöneltmiş (Ya da tam tersi, nasıl olduğu önemli değil) bencillikten zerre nasibini almamış, güzel adamlardan biridir NBA'de.. Zamanında kendisini çok istemiştim Lakers'a, PG'daki yıllardır süren zayıflığımızdan dolayı.. Daha sonra yaşlanması nedeniyle yavaşlayıp eski savunmasından eser kalmaması ve triangle offense'taki 1 numaradan gelen dış şut tehdidine sahip olmamasından dolayı kendi çapımda vazgeçmiştim.. Gerçi şu andaki hızlı oynamaya çalışan Lakers'a da cuk otururdu da neyse, konu o değil..

Yani, Philly gençleri yetiştirmek istiyorsa bunu Andre Miller'ın önderliğinde yapmak istemesinden doğal bir şey olamaz.. Andre de gerçekten hepsine basketbol sahada öğretir, takımın parkedeki ikinci coach'u olur.. Buraya kadar bir şey yok.. Ama Louis Williams ne olacak, cap sorununu nasıl halledecekler bilmiyorum.. Önümüzdeki seneye hayli düşük bir caple girecekler ama o cap çok çıplak duruyor şu anda.. Iggy'ye maksimuma yakın bir kontrat verecekler.. 11-12 milyonu garanti.. Louis Williams'ın da bu sene sonunda doluyor kontratı.. Miller'ın gitmemesi nedeniyle onun da istediği süreleri elde edememesi başka arayışlara yönelmesine neden olabilir.. Stefanski Williams'la ilgili ne düşünüyor, ona nasıl bir kontrat önerecek şu anda bilmiyorum.. Ama eğer iyi para vermezlerse bu çocuk o yeteneğiyle başka takımlardan çok daha iyi paralar kazanabilir.. Restricted FA olma durumu da yok, match edecek bir şansları da olmayacak.. Ya Williams'ın istediği parayı verecekler, ya da bye bye diyecekler.. Iggy ve Williams'ın durumlarından ve eklenecek küçük çaplı takviyelerden sonra o cap seneye ne olacak onu şu anda tahmin etmek zor.. Ama yine de iyi bir karar bence Miller'ın takımda kalması.. Williams'ın beklediğim patlamayı gerçekleştirmesi durumunda, Thaddeus Young ve Jason Smith gibi gelecek vadeden iki gençten de gerekli atılımı görürlerse belki büyük bir eklemeye bile ihtiyaç duymazlar, belli mi olur? Andre Miller da kontratı bittikten sonra kendisine gösterilen sevgiden dolayı küçük bir paraya yeni bir kontrat imzalayabilir, o da belli olmaz.. Bu arada Philly'nin asıl bir yerlerine kaçanın Samuel Dalembert takozunun kallavi kontratı olduğunu eklemezsem olmaz..

Bu arada hemen bu konuya girmişken geçtiğimiz hafta gerçekleşen Utah Jazz-Philly 76'ers takasıyla ilgili de bir şeyler söyleyeyim.. Utah çok acil bir ihtiyacına süper bir ekleme yapmıştır o doğru.. Philly de cap'ini boşaltmıştır vs.'dir tamam.. Fakat şöyle bir şey var.. Bu cap boşaltmaya yönelik hamlelere iyi diyebilmek için geleceği beklemek gerekiyor.. Yani şu anda Philly'nin iyi yaptığı falan yok bence.. Korver'ın yaptığı işe göre aldığı para yine bence çok değil.. Elde tutulabilirdi yani.. Fakat diğer yolu seçtiyse Philly yapacakları diğer hamleleri de beklemek gerek.. Şu anda yaptıkları iş pek doğru görünmüyor ama burası NBA ve nelerin kaç günde gerçekleşeceğini/değişeceğini de bilmek imkansız.. Takasın Philly yönü bence ilerleyen günlerde belli olacak.. Beklemek lazım..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.