5 Oca 2008

Efes Pilsen - Galatasaray Cafe Crown Preview


2 saat kaldı maça.. Fotoğraf Galatasaray'ın resmi siteden.. Kulüp olarak maçın fazlasıyla üstüne düşülüyor.. Bugün Galatasaray'ın Türkiye Kupası'nda maçı var ama resmi sitenin ana sayfasındaki bütün haberler basketbol üzerinden.. Açılış sayfasında da maça davet var.. Nihayet basketbola gereken önem verilmeye mi başlıyor? Şu günde zaten Efes maçı varken Bursa maçını sallayan adamın Galatasaraylılığından şüphe ederim..

Efes Pilsen'de Serkan Erdoğan ameliyat oldu.. Drew Nicholas da oynamayacakmış maçta.. Çok önemli iki eksik.. Galatasaray'da da Hüseyin Beşok yok.. Eğer Efes'in eksiği sadece Serkan ya da Drew olsaydı Galatasaray'ın kaybı daha büyük derdim, çünkü yerine koyacak adamı yok özellikle hücumda ama Efes'in kayıpları ağır.. Yine de çözümü bulurlar takım içinde.. Scoonie Penn 2 numaraya geçecek, zaten sevdiği mevkii de o.. Bu durumda tek sorun yaratacak kısa o olacak tahminim Galatasaray savunmasına.. Dee'yi Efes PG'ları üzerinde baskı kurmak için kullanabilir Murat Özyer ama tüm maç boyunca Penn'e verse daha hayırlı olur bence..

Galatasaray'da Hüseyin'in yerine büyük ihtimalle Fatih başlar.. 10-15 dakika da alır.. Geri kalan bölümü büyük ihtimalle Gaines-Owens şeklinde oynayacak Galatasaray.. Biraz kısa kalabilirler Efes uzunlarına karşı.. Efes bu durumda büyük ihtimalle pota altı ağırlıklı oynayacak, faul problemi yaşamamaları çok önemli Galatasaray yabancılarının.. Cemal Nalga'ya falan kalırsa iş sakat zira..

Güzel maç olacak.. Abdi İpekçi'nin full çekeceğini okuyoruz sağdan soldan, ağır bir Galatasaray üstünlüğü olacak sanırım salonda.. Öyle olsa da, olmasa da Galatasaray Efes karşısında favori..

Allahım bugünleri de mi görecektik.. Kolay gele..

1 YORUM:

fizikalibilitesice dedi ki...

belki maç öncesinde gerek puantaj daki konumumuz gerekse sene başından beri süregelen formumuz hasebiyle favori idik..ama ben bu maçın biraz daha gerçekleri gözler önüne serdiğini,galatasaray erkek basketbol takımının aslında bir nevi sivasspor olduğunu gösterdiğini düşünüyorum..o yüzden bugün alınan mağlubiyet yüzünden kimseye kızamıyorum cemal nalga ve murat kaya da dahil buna..aksine içimde tarifsiz bir sevinç var..o muazzam tribünler..dee brown un gözlerindeki hırs..maç sonu david platt in türkiyenin bir numarasını yendik demesi bile benim için yeterliydi bugün..

ama biz bu işi ciddi şekilde istiyorsak radikal önlemler almamız da şart..öncelikle kesinlikle tam anlamıyla bir 5 numara almamız lazım..hüseyin beşok varken de bu gerekliydi bugün ise tamamen doruğa vurdu..fatih,cemal zaten malum..sadece özverili adamlar..charles gaines inde ciddi manada bir smaçör olduğunu düşünüyorum..4 numarada daha işlevsel adamlar lazım bize..owens ise sene başından beri çok iyi gidiyodu..kısa mesafe orta mesafe şutlarını kendisinden beklenmeyecek derecede isabetli/yüzdeli attı..ne şimdiye kadarki performansı gerçek owens idi ne de bugünkü malum performansı..

bi de bugünkü maçta bilhassa efes in kısaları çok iyi bir şekilde müdafaa yaptılar..bizse tüm bunlara karşın cüneyt,hite
,brown ile zorlama dış atışlar kullanmaya devam ettik..topu pota altına indirmedik..gerçi indirsekte efes in o kallavi adamlarına karşın neler yapabilirdik..orası da ayrı bir muamma ama...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.