27 Oca 2008

Australian Open 2008 Final


Beklediğimden de kolay oldu Djokovic için.. Hak ederek şampiyonluğu aldı çocuk, helali hoş olsun..

Tsonga kıl bazı hareketlerine rağmen süper bir renk oldu turnuva ve dünya tenisi için.. Bundan sonra bu standarttan sapma yapmadığı takdirde adını daha çok duyacağımız kesin.. Fakat oyunu çok tek yönlü.. Bu kadar tek yönlü oynayan bir adam için böyle komple tenisçiler finallerde ağır gelir.. Djokovic yerine formsuz ve berbat Federer çıksa da Tsonga'yı dağıtırdı, bence.. Djokovic de yaşadığı ufak sakatlıktan sonra performansı düşse de fazla zorlanmadan almayı bildi kupayı..

Tsonga'nın aslında oynadığı stile göre iyi bir backhand'i var, bu da standardını koruduğu takdirde o stil içinde en öne çıkacak adamlardan biri olduğunu gösteriyor.. Ama onu ne kadar korur ilk olarak Wimbledon'da göreceğiz..

Nole'nin de Roland Garros'taki performansını şimdiden merak ediyorum.. Rafael Nadal ve Roger Federer'in oradaki çekişmesine bir adam daha katıldı, hayırlı olsun dünya tenisine..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

Bu Tsonga denilen eleman tek sıkımlık oyunculardan, hani bir grand slam'da gaza gelip şampiyon olan/final oynayan sonra da bir daha adı duyulmayan oyuncular var ya heh işte onlardan olduğunu düşünmekteyim, bundan 4-5 yıl sonra "yahu bir elaman vardı ao2008'de final oynadıydı hani, muhammed ali'ye benzeyen, noldu ona" deyyu geyik mezesi olur..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.