30 Oca 2008

Afrika Kupası 2008 Üçüncü Maçlar


Kupayı bu adamlar domine ediyor, gayet normal bir şekilde.. Bugün de Mali'yi çok rahat 3-0 yenerek 9 puanla lider çıktılar B grubundan.. Mali'yle beraberliğe yatıp ileride sorun olabilecek Nijerya'yı ekarte edebilirler mi diye düşünmüştüm ama isimlerine zarar vermek istemediler sanıyorum.. Nijerya'nın da kendilerine rakip olacağını düşündüklerini de zannetmiyorum ayrıca.. Yine de rakibi ciddiye alıp galip gelmeleri güzeldi.. Nijerya da Benin'i yenerek averajla ikinci çıktı gruplardan.. Gana'yla eşleşiyorlar çeyrek finalde, pek şansları olduğunu söyleyemeyeceğim.. Mali güzel takımdı 3 tane boğası ve forvetteki Kanoute'leriyle.. Ama takımda hiçbir yaratıcılık ve hız olmayınca pek bir şey üretemediler ortada iyi savaşmalarına rağmen.. Kanoute'nin biraz hızlı ve çabuk bir partneri olsa belki farklı olabilirdi durumları ama Kanoute de stiliyle, arkada 3 tane hayvan orta saha varken tek başına bir şeyler yaratabilecek adam değil.. Hücum adına sahaya hiçbir şey koyamadan 3 maçta tek golle elendiler kupadan..

Dün A grubunda da ev sahibi Gana üçte üçle lider çıktı gruplardan.. Fas'ın da onlar karşısında en ufak bir galibiyet ihtimali bulunmadığını yazmıştım, çok büyük hayal kırıklığı oldular.. Gine Namibya'yla rehavetle berabere kalarak 2. oldu ve Fildişi Sahilleri'yle eşleşti.. Feindouno rahatsızı aldığı cezanın 2. maçını Fildişi'yle dolduracak.. Pascal'sız düşük olan şansları iyice dibe vurdu..

C grubunda son maçlar yarın oynanıyor.. Mısır ve Kamerun %99 el ele çıktılar gruptan.. Mısır lider olacak..

D grubundaysa Tunus ve Angola çıkacaklar gibi görünüyor.. Eğer Tunus sürpriz ekiplerden Angola'yı farklı yenip, Senegal de Güney Afrika'yı yine farklı mağlup ederse (İki maçta 5 fark olmalı toplam) durum değişebilir ama ne Tunus'un Angola'ya fark atacak durumu var, ne de Senegal'in Güney Afrika'ya.. Tunus'la Angola'nın birlikte çıkmaları durumunda hangisinin 1. ya da 2. olacakları da Mısır ve Kamerun için önem kazanacak.. Kamerun'la eşleşmek istemeyen Tunus maçı satabilir gibi geliyor bana.. Gerçi Mısır'ın da Kamerun'dan pek altta kalır yanı yok ama...

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.