12 Oca 2008

,

Middlesbrough 1-1 Liverpool


Bugün de canım Pool izlemek istedi, yine Fox TV'nin dandik spikerlerine ve Boro'ya kaldık.. İstemez olaydı.. 90 dakika 1st Division'a yakışmayan kişiliksiz bir futbol.. Öyle ki ilk yarının sonlarına doğru gazete okumayı tercih ettim maçın karşısında..

Boro bildik Boro.. Bugün Woodgate sakatlıktan, Arca da cezadan ötürü yoktu.. Woodgate'in yerine oynayan David Wheater zaten İngiltere'nin genç kuşağının en iyi defanslarından bence.. Eksikliğini hissetmediler.. Arca da orta sahaya dönüşüyle Boro'nun vasatı bulmasını sağlayan adamdı.. Boateng de, o kadar teknik olmasa da yerini doldurabilecek çapta bir adam.. Değişmez 11 oyuncularındandı geçtiğimiz dönemlerinde Boro'nun.. Neyse.. Dediğim gibi defansın ve orta sahanın ortasında sağlamlar.. Bekler çok özellikli olmasa da idare ediyor ve belli bir istikrarları var.. Downing zaten süper.. Tuncay ve Aliadiere de idare edince ileride pek sorun kalmadı Boro'da.. Özellikli bir takım değiller ama kimi zaman vasatın üstüne çıkabilen tipik bir EPL takımı olmaya başladılar yavaştan.. Gerisi Gareth Southgate kovulunca ya da olgunlaşmaya başlayınca gelir.. Adam daha 37 yaşında, kendisine iyi baksa, hadi onu bırak oynamayı istese şu anda yeşil sahalarda top tepiyor olurdu Tugay gibi.. O yüzden çok eleştirmenin bence anlamı yok, ama daha en az bir 5 sene pişmesi gerekiyor.. Ancak 2-3 yıl içinde ondan adam olup olmayacağı ortaya çıkar derim ben.. Bir de söylemem lazım, Tuncay'ın yaptığı gereksiz koşular sanırım takımı da etkiliyor, o kadar verimsiz koşular yapıp yordular ki bugün kendilerini 60-65'ten sonra anormal düştü Boro orta sahası.. Golün gelişinde de zaten orta sahadaki büyük boşluk Torres'in topu rahat rahat sürmesini sağladı.. Tuncay tamam kendisini sallamayıp anlamsız koşularıyla belki maç başına 2-3 km fazla koşuyor ama bunun takımın geneline sirayet etmesini önlemeliler yani, gitmez böyle..

Liverpool'un işi tam Allah'a kalmış.. Bir büyük EPL takımı nasıl şöyle bir 90 dakika çıkarır anlamak zor.. Benitez maçtan sonra "Hayal kırıklığı yaşadım.." diyor.. Neyin hayal kırıklığıysa.. Bir de Pool'un maça çok iyi başladığını ama sonra kontrolü kaybettiklerini iddia etmiş.. Başka maçsa kastettiği bilemem de bu maçta iyi falan başlamadı Liverpool.. İyi oynadığı 10 dakikalık bir periyot bulana helal olsun derim, ben bulamadım.. Gazete okuduğum dönemde olmuş olabilir mi? Sanmıyorum, kulaklarım sağlamdır.. Voronin'lerle, Benayoun'larla, Mascherano'larla olacak iş değil bu.. Sen doldurursan özelliksiz adamları takıma, oynadığın top da özelliksiz olacak çoğu maçta.. Torres müthiş bir gol çakmasa uzaktan gol atmaya mecali yoktu Liverpool'un.. 1-1'i yaptılar, sonra Hyppia kornerden kafayı falan da çakıyordu bi pozisyonda da, ne olacak ki? Atsalar, yenseler nolurdu şu maçı.. Nereye kadar giderdi? Gideceği bir yer yok Liverpool'un bu futbolla.. Benitez son günlerini yaşıyor bence.. En büyük ihtisas alanı olan CL'deki sonuçlar beklenir mi bilemem ama Benitez'in kalabileceği maksimum süre CL'den elendikleri günün süresidir, bence.. CL'yi alırlar mı? Vallahi hiçbir şey diyemem o konuda Rafael Benitez söz konusu oldu mu ama EPL'de böyle saçma sapan top oynamaya devam edeceklerini rahatlıkla söyleyebilirim.. Övülmesi gereken bir şey var yalnız onlarda da.. Alvaro "Nereye koyarsan oynarım abi" Arbeloa ilk geldiğinde nereden çıktı lan bu, İspanyol kontenjanı dolduracak heralde dediğim bir adamdı.. Oynadığı her maç istikrarını koruyan ender adamlardan biri Liverpool'da.. İyi kazançmış..

Dakika 80 civarı "Bombacının itirafları.." diye başlayıp 1 dakika boyunca arka arkaya 10 haber sayan kifayetsiz FOX TV spikerineyse artık bir şey diyemiyorum.. Verkaç sözcüğünden nefret ettirdiler, bir de bu haber uyarılarıyla artık doruklarda geziniyorlar.. Taramalı gibi saydıktan sonra haberleri bir an sinir içinde güldüğümü ve bu adamların saçmalamalarından salakça bir keyif aldığımı farkettim.. Mazoşist duygularımı su üstüne çıkarıyorlar, korkmaya başladım.. Ama televizyonu kısmak yok, inadına sesli izleyeceğim FOX TV'yi.. Deney faresiyiz, deney..

3 YORUM:

Mustafa dedi ki...

sağ açıkta benayoun, sol açıkta riise... nasıl atak yapsın ki bu takım? hele bir de önlerine voronin geldi bu maç, adam fren misali liverpool ataklarını durdurdu. babel girince az biraz kıpırdandı ama rafa hemen bozdu takımı kuyt'ı sola babeli torresi yanına alıp, mazallah takım gol atar felan...

"squad rotation system" bu sisteme de bu rotasyona da....

fizikalibilitesice dedi ki...

middlesbrough un genç sol bekini fena bulmadım ben bu maçta..hatta bariz beğendim..ergün penbe yi hatılattı bana..jonathon grounds..1988 li imiş..önünde uzun yıllar var kendisine dikkat eder profesyonel bir biçimde yaşarsa uzun yıllar ingiliz futboluna hizmet eder..şansal büyüka dileğiyle sonlandıralım..

Adsız dedi ki...

deplasmandaki her beraberliğe sevinen bir teknik direktörle çok normal bir skor bu.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.