24 Oca 2008

,

Gine 3-2 Fas


Pascal Feindouno hakikaten arıza adammış.. 2 tane çakmış, 1 tane de attırmışsın.. 3-1 öndesin.. Son maçta Namibya'ya çakıp çıkacaksın.. Gidip kendisine faul yapıldı diye adama vurup kırmızı görüyor herif.. Garip..

Gine matah takım değil ama öndeki dörtlü hızlı ve güçlü.. Youla'yı ileride tek bırakıp arkada solda Fode Mansare, sağda Ismael Bangoura, ortada da Pascal Feindouno'dan oluşan üçlü bir hat kurmuşlar.. Üçü de çok teknik değil.. Ama dayanıklı ve hızlı oyuncular.. Soldaki Fode Mansare vasat tekniğine rağmen hızı ve bir kanat için anormal olan gücüyle birçok pozisyonda çok zorladı Fas'ı.. Feindouno da öyle acayip yetenekli bir adam değil ama her şeyden biraz var.. Ortada iki taraf adına da organize bir futbol yokken sonuca etki etmekte pek zorlanmadı Pascal.. Beşiktaş bir ara çok istiyordu, bence cuk da oturur takıma ama zaten maliyetli bir oyuncu, bir tane daha maç çıkarırsa böyle iyice artar fiyatı.. Zaten EPL'ye falan gitme haberleri çıkıyor.. Bana kalırsa otursun kalsın Fransa'da, İngiltere'de çok başarılı olma şansı düşük.. Kafa da arızalıysa hakikaten boşa macera olur..

Gine'nin Youla arkasındaki üçlü bu hattı forvetle beraber bir şeyler üretmek için çok uygun aslında ama defans ve orta sahanın defansif yönündeki vasatlıkları bu üçlünün defansa ve orta sahaya yakın oynamasına neden oluyor.. Yani bu kadar geride kalmalarını bu şekilde yorumladım ben.. Geride Bobo Balde iyi ve tecrübeli topçu aslında ama tek başına da yetmiyor tabii.. Böyle olunca da Gine'nin defansif bir anlayışa sahip olması çok mantıksız gelmiyor..

Pascal Feindouno Namibya'ya karşı oynamayacak ama her türlü gereken skoru alıp çıkarlar gruptan.. Fas'ın Gana'yı yenmesi durumunda olay üçlü averaja kalacak ama bu Fas'ın ev sahibinden 3 puan alması bence imkansıza yakın.. Tarık Sektioui de izlediğim her maçında ne kadar anlamsız bir adam olduğunu gösteriyor bana.. Gana işi riske etmemek için en az 1 puanı alıp 1. olarak çıkmak isteyecektir.. Normal olanı da o olur zaten..

Pascal'ın yokluğunda Bangoura'yı ortaya çekip Ibrahima Yattara'yı sağa çekme ve normal toplarına devam etme şansı olurdu Gine'nin.. Eğer Yattara'yı kadroya alsalardı.. Yattara'nın girmemesinin yetenekle alakası olmadığı kesin de, disiplin ve kolej takımı oluşturma mantığıyla yapıldıysa şu Gine takımı için bence pek doğru değil.. Ama hocanın kararıdır tabii.. Aramazlar inşallah ileride..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.