1 Oca 2008

Premier League'den (01.01.2008)


-Alemlerin en kötü kanalı Arsenal-West Ham maçı varken gitti Tuncay'lı Boro verdi.. Kanıksadık tabi artık.. İşin kötüsü Fox Sports da aynı maçı vardı.. Hadi onlar normalde süper maçları verdikleri için arada böyle maçlar veriyorlar, haklılar.. Doğrusu o zaten.. Devamlı büyük takımları da vermemek lazım.. 2 FOX'ta da aynı maç olunca oturup izledik tabi..

Boro tandemde Huth ve Woodgate'le oynadı bugün.. Yavaş yavaş takıma yerleşecek gibi Huth.. Kontralarda bazen ağır kaldılar ama bence gelecekleri var.. Sol bek ve tandemde yer alan Wheater, Woodgate, Pogatetz ve Huth 4'lüsü EPL için gayet kaliteli bence.. Sağ bek Luke Young da takıma yerleşmiş görünüyor.. İyi bir defansı var aslında isim bazında Boro'nun.. Bugün takımca da fena oynamadılar..

David Moyes defansif yapısına rağmen en sevdiğim hocalardan biridir İngiltere'de.. Yaptığı işler de saygı duyulacak cinstendir Everton'da.. Bu sene mantalite değişikliği midir, yoksa Moyes'in zamanla yapıyı kurup iyi oyuncuları iyice bünyede toplamasının getirdiği bir kalite farkı mıdır, Everton hücum anlamında çok iyi işler başaran bir takım haline geldi.. Her mevkiide müthiş oyunculara sahipler.. Boro, bu Everton'a karşı oldukça üstün oynadı aslında ama Southgate'in klasık kısırlığından çıkamayan takım golü bulamadığı gibi klasik Everton gollerini de içeri alarak mağlup oldu.. Savunmanın dışında orta sahanın ortasında bulunan Arca-Rochemback ve sağ tarafla beraber yine ortaya yardım eden O'Neil da iyi bir organizasyon içindeler.. Downing'i zaten söylemiyorum solda, olmasa ne duruma düşerlerdi düşünmek bile istemem.. Yani vasatın üstüne çıkmayan çalışan bir takım görünümünde Boro, nereye kadar gelirler bilmiyorum ama sene başına göre çok farklı top oynadıkları da ortada..

Everton için bir tek şey daha eklemek isterim.. Şu Andy ne zaman farkedilecek de büyük bir takıma gidecek be kardeşim.. Herif çatır çatır oynadı, müthiş bir gol attı yine.. Aslında o da klasik Andy golü ama, zor golleri çok kolay gösteriyor be adam.. Kelinden öpesim var çok fena, yakalasam bırakmam..

-Arsenal 2-0 almış West Ham karşısında.. Maçtan 1-2 gün önce Arsene Wenger Eduardo için çok önemli bir oyuncu mealinde açıklama yapmıştı.. Yine çakmış 2. dakikada.. İzleyecektim Sopcast'ten aslında ama dediğim gibi bugün de Boro izleyeyim dedim.. (Tabi bunda rakibin Everton olması da büyük etken)

Arsene Wenger'in Shearer'ın açıklamasına verdiği yanıt güzide medyamızda yine kıçından anlaşılmış.. Beşiktaş üzerinden verdiği örnek de alakasız bir şekilde yankı bulmuştu Türkiye'de.. Hadi konu orada Beşiktaş'tı da, bunda ne alaka? Gareziniz mi var ulan?

-İngiltere'de Mind-Games başlıyor yavaştan.. Sir Alex',n ilk yarıyı Arsenal lider bitirince "Arsenal'in şampiyonluk şansı çok büyük.." tarzında bir açıklaması oldu.. İşte yılbaşına lider giren takım büyük bir psikolojik avantaj yakalarmış da bilmemne.. Tanımıyoruz sanki Fergie'ye.. Yedik mi? Yemedik.. Ama güzel şeyler be bunlar.. EPL'nin güzel sosları.. Bir de Jose olacaktı, ah ah.. Avram amcam pek pasif, pek kendi işinde, gücünde.. Dileğimiz oyunlara o da başlasın.. Wenger de son 3-4 yılda pek geliştirdi zira kendisini bu anlamda.. Güzel ataklar bekliyorum ilerleyen günlerde..

-Chris Mort yine Sam Allerdyce'la ilgili çıkan haberlere "Hadi lan oradan.." demiş.. Şaşırıyorum bu metanete, sabır gösterilmemesi gerektiği için değil, Allerdyce'ın üzerindeki anormal baskıya verilen yanıtlar bunlar olduğu için.. Önceki başkanlara benzemeyecek gibi Mort.. Güzel..

Her ne kadar Newcastle'ın kaliteli kadroları için gerekenin sağlam bir hücum taktisyeni olduğunu düşünsem de eğer başarı isteniyorsa istikrarın da o kadar önemli olduğunu düşünen biri olarak en az 1.5-2 yıl verilmesi gerektiğini düşünüyorum Sam babaya.. Yoksa bu getir-kov işlemlerinin sonu yok.. Allah insanı Massimo Cellino gibi yapmasın.. Amin..

1 YORUM:

fizikalibilitesice dedi ki...

david moyes genç kuşak teknik direktörlerinin en iyisi zannımca..ve bu gidişle sanırsam everton la bir man u-alex ferguson ilişkisi tadında bir birlikteliğe uzanacaklar..

bir de david wheater > huth + woodhgate..tabi bence gene..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.