14 Oca 2008

Tüzemen'den Basinas manzaraları


Pazar gecesi Santra'da kendi ağzından dinlediğimde küçük çaplı bir dumur yaşamıştım.. Buraya da geçecektim ama kaynadı arada.. Derken bugün Sabah'taki köşesinde Levent Tüzemen'in aynı şeyleri yazıya döktüğünü gördüm.. Tam bir Galatasaray transfer komedisi.. İbret vesikası olacak bir çalışma.. Sonuç olarak alınan adam hakikaten iyi futbolcu ama gidilen yol yanlış.. Ben sınavlarda saçma sapan yollarla bulunan doğru sonuçlara hep kıl olmuşumdur, bunun da ondan pek farkı yok.. Buyrun,

"Transferin gerçekleşmesinde en büyük pay önce Yunanlılar'ın genç golcüsü Gekas'a sonra da Galatasaray'ın genç yöneticisi Tunca Hazinedaroğlu'na ait.. İşte; bu transferin hikayesi:
4 Ocak 2008 gecesi Tunca Hazinedaroğlu özel işleri için gittiği Atina'da Yunanlı ortaklarıyla "Durabey" isimli balık restoranında bir araya geldi. Ne tesadüf ki, Galatasaray'ın UEFA Kupası'ndaki rakibi Bayer Leverkusen'in Yunanlı golcüsü Gekas da aynı restorandaydı. Kısa bir süre sonra Gekas da Hazinedaroğu'nun masasına geldi.

Hazinedaroğlu, Gekas'a Galatasaray yöneticisi olduğunu söyleyince futbol sohbeti koyulaştı. Genç yönetici, yıldız oyuncuya büyük umutlarla transfer ettikleri Linderoth'un sezonu kapattığını ve iyi bir ön libero aradıklarını söyleyince masadaki sıcak ortamdan etkilenmiş olan Gekas şu yanıtı verdi:
"Sizin yerinizde olsam hemen bizim milli takımın kaptanı Basinas'ı alırım. Yunanistan'ın sembolüdür ve çok karakterlidir. Avrupa'nın da halen en iyi ön liberosudur. Basinas'ın Mallorca ile sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Galatasaray'a da seve seve gelir. Mallorca'dan buraya ailesinin yanına gelmekte zorluk çektiğinden yakınıyordu. Ama Atina ile İstanbul arası çok yakın. Basinas da ailesine bağlı olduğundan artık Atina'ya yakın yerlerde top oynamak istiyor. Üstelik ikimizin de menajerliğini Paul Koutsoliakos yapıyor. İsterseniz hemen Paul'ü arayayım."
Tunca Hazinedaroğlu, Gekas'ın bu sözlerinden etkilenir. Büyük bir heyecanla Londra'da bulunan başkan yardımcısı Adnan Polat'ı telefonla arar ve bilgi verir. Polat da Hazinedaroğlu'na, "Bu işi hemen bitirin. Basinas'ı kaçırmayalım" der. Hazinedaroğlu daha sonra Adnan Sezgin'i arayıp, Adnan Polat'ın talimatını aktarır. Gekas da ortak menajerleri Koutsoliakos'i arayıp Galatasaray'ın Basinas'ı istediğini söyler."


Levent Tüzemen arada Özhan Canaydın'a saydırır ama sağlam adamlarındandır kendisinin.. Seçim zamanı yaklaşınca ortaya çıkar bu.. Bakın yine şubat gelsin, Levent Tüzemen'deki değişimi göreceğiz burada.. Yani, bu haberin yanlış olma ihtimali bence çok düşük.. Ki Tüzemen rahatlıkla canlı yayında açıklayıp köşesinde yazabiliyor.. Rakip futbolcunun önerisiyle futbolcu alır hale gelen bir takım oldu Galatasaray.. Sonra bu kadar çok hoca ve oyuncu değişikliğine şaşırıyorlar.. Niye şaşırıyosunuz lan?

3 YORUM:

a.c. sedef dedi ki...

bence bunda abartılacak bir şey yok iyi bir oyuncunun transferi her ne yolla olursa olsun yapılmalı farklı yollu cevaplara gıcık olurum demişsin ama cevap doğru olduktan sonra basinas süper oynayıp hem ofansı hem defansı yükselten bi oyuncu olduktan sonra rakip önermiş o önermiş bu önermiş bi önemi yok nasıl fener in göz koyduğu oyuncuyu alıyosak gekas ın söylediği oyuncuyu almamızın da bi sakıncası tabi oyuncu takoz değilse ama şimdi doğruya doğru basinas gerçekten iyi bir oyuncu

cogito dedi ki...

"Avrupa'nın da halen en iyi ön liberosudur."

Basinas mı en iyi ön libero?

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.