22 Oca 2008

Tulio De Melo


Böyle bir forvet var 3 senedir Fransa'da.. Le Mans'da forma giyiyor.. Az daha Parma'yla Palermo'yu birbirine kırdırıyordu.. Sene sonu kontratı bitiyormuş bu denyonun.. Şimdiden talipleri oluyor tabi, ön anlaşma imzalatmaya çalışıyorlar.. Denk geldiğimde pek bir şey bulamamıştım elemanda ama 2-3 kere denk gelmekle anlaşılmıyor tabi.. 1.90'ın üstündeki boyla hem havadan hem yerden etkili olup topla da vasatın üstünde bir ilişki kurabilince bir oyuncu, yaşı da 23 olunca Tulio gibi çekiyor kulüpleri kendisine.. Bu çocuk Palermo'ya imzayı atmış önceden bildiğim kadarıyla, sezon sonu için.. Sonra bizim başkan Tommaso Ghirardi ilgilenmeye başlamış, zannediyorum ki Palermo'dan haberi olmadan.. Özel olarak Fransa'ya uçmuş çocuk için, bir araya gelmişler.. Tulio Palermo üstüne bir de Parma'yla anlaşıp imza atmış.. Aslında bunu yapıp kulüpleri birbirine kırdıran denyolar büyük ceza görüyorlar ama Tommaso başkan büyüklük bizde kalsın, ilk olarak Palermo'ya atıldıysa imza biz aradan çekiliyoruz demiş en son olarak anladığım kadarıyla.. Güzel bir hareket.. Artık veteran oyuncu statüsüne gelen Corradi-Lucarelli ikilisinin arkasını doldurmak için güzel bir hamle olabilirdi Tulio'nun transferi ama Parma gibi bir kulüp için ondan çok daha iyisini bulmak pek zor değil..

Zannediyorum ki 2008/2009'dan itibaren Palermo formasını giyecek Tulio De Melo.. Le Mans'la bir şekilde anlaşılıp Ocak ayında takıma katılır mı bilmiyorum ama ilginç özellikleriyle Serie A'da başarılı olabilecek bir çocuk bu.. İzlediklerim değil de (Gerçi yanlış anlaşılmasın kötü oynamadı, vasatı aşamadı sadece hiçbirinde) okuduklarım üzerinden yapıyorum tabii bu yorumu..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

Adam Palermo ile anlaşınca nedense hemen denyo oluveriyor.Güzel yazıyorsun yazmasına da,kullandığın argo laflar kaliteyi düşürüyor,benden söylemesi.Bir de Parma gibi bir kulüp için ondan daha iyisini bulmak pek zor değil demişsin,ama üzgünüm,Parma 90larda fırtına gibi esen Parma değil.Artık İtalya liginin vasat takımlarından biri.Ve bu önerme de doğru olmuyor haliyle.

Parma Maniac dedi ki...

O tabiri kullanmamın Parma'yla en ufak bir alakası yok.. Palermo'ya imzayı atıp üstüne gidip Juve'yle imzalasa da aynı şeyi derdim.. Hareket baştan aşağı denyoluk kokuyor çünkü.. Yani Parma'ya bu nedenle gelmemesine ne kızdım, ne de gıcık oldum.. Dünyada olan şeyler bunlar.. Ama bir kulübe imzalayıp daha onun mürekkebi kurumadan başka takımla da anlaşmak biraz dangalakça bir davranış.. Parma kendi çapında hakkını aramaya kalkıp dava açsa Tulio 1 ya da 2 yıl men edilirdi Serie A'dan.. Cezası o çünkü bu davranışın, özellikle İtalya Futbol Federasyonu affetmiyor bu hareketleri..

Parma'nın daha iyisini bulmasına gelince, bunun da Parma'nın şu andaki underdog görünümüyle hiçbir alakası yok.. Parma her zaman en yetenekli elemanları bulmuş, yetiştirmeyi başarmış bir kulüp.. Bu, takımın 10. sıralara demir atması ya da küme düşmesiyle değişecek bir durum değil, gelenek.. Bahsettiğim buydu, Parma'nın hala Serie A'nın en güçlü takımlarından biri olduğu değil..

Alper Öcal dedi ki...

Yurtdışından takım tutma konusundaki hevesi anlarım, ben de tutarım da, Türkiye'den olmayan iki takım hakkında yapılan bir yorum farkından öyle olunca neden denyo oluyor gibi bir çıfıt aramayı anlamam.

Argo da iyidir, arada ve yerinde kullanmak tebessüm ettirir. Neticede Şair Eşref'i, Neyzen Tevfik'i, Sadri Alışık'ı, Mükremin Çıtır'ı sevmiş bir halkız az çok.

Ve tabii futbolu da...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.