20 Oca 2008

Phillip Kohlschreiber


Daha önce yazacaktım aslında ama zaman bulamadım.. Oynadığı 1.5 gün oldu çünkü.. Süper bir sürpriz yaparak Andy Roddick'i eledi bu eleman.. Ben de maçın ortasından itibaren izlemeye başlayabildim ama o andan itibaren bile yeterince etkileyiciydi fırlama.. Daha önce adını duydum ama hiç izleme şansım olmamıştı, ilk defa gördüm.. Adam bu kortun en güçlü oyuncularından birini, maçta ace manyağı olmasına rağmen (En son 40+'ydı Roddick'in ace'ler, araştırıp tam rakamı veremiyorum şimdi kusura bakmayın) anormal bir performansla yendi.. Biraz araştırdım, geleceğinin parlak olduğu görünen bir tenisçiymiş benim kaçırmama rağmen ama yine de mesafeli yaklaşmakta fayda var kendisine, daha çok izlemek gerek gerçek durumunu görmek için.. Zira Roddick karşısındaki oyunu top class bir tenisçinin oynadığı oyundu.. Üst sınırını görmek açısından faydalıydı ama ortalaması nedir, 2-3 aya çıkacak mı o seviyeye, yoksa daha zamanı var mı anlamak için daha çok izlemek lazım..

Geri çizgi oyunu harika görünüyor bir kere.. Roddick'in zaten bu konuda büyük sorunları vardır, Federer'e karşı ezilmesinin nedeni de berbat geri çizgi oyunudur.. Maçta da servisleri her çevrildiğinde puanların büyük bölümünü Kohlscreiber aldı.. Backhand'i çok iyi Alman'ın.. Çapraz backhand passing shot'ları direk Federer'i hatırlatıyor.. Yine mücadele gücü hayli yerinde.. Nadal gibi anormal pozisyonlarda anormal vuruşlar çıkarabiliyor.. O kadar özel bir oyundu ki oynadığı, gerçekten öbür maçını iple çeker oldum, o performansın yüzde kaçını gösterebilecek 1/8'de merak ediyorum..

83'lüymüş.. Zayıf görünen servisi neden bu yaşa kadar bu oyunla patlama yapamadığını gösteriyor.. Eğer kalitesini yansıtan bir maçsa Roddick'e karşı oynadığı bu yaşa kadar patlama yapamamasının tek nedeni olarak servisini gördüm ben.. Onu da daha diikkatli izlemek gerek ama eğer servisi de çok iyi ya da iyi olsaymış çok daha genç yaşta bir rakip daha gelirmiş Federer'e sanki..

1/8'de Jarkko Nieminen'le oynayacak.. Çok güzel bir rakip bence Roddick sonrası, gücünü görebilmek için.. Umuyorum verir Eurosport da izleme şansına sahip oluruz..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

42 ace atmış roddick denyosu ..

Adsız dedi ki...

Nieminen 3-1 aldı maçı. Yazık oldu philip'e. 76 basit hata , 7 çift faul yapmış ..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.