17 Oca 2008

Lassana Diarra Portsmouth'ta


8 Ocak'ta dedikodular başlığı altında Lassana biraderin transfer olabileceğini söylemiştim, yine huzursuzlanmaya başlamıştı zira.. 10 güne kalmadan ondan belli oldu yeni adres.. Yine mavileri giyecek, Portsmouth'ta.. Burdaki 2. ya da 3. postumda da bahsetmiştim kendisinden.. Bu zibilyon tane Diarra içinde futbol adına en yeteneklisi Lassana diye.. Ama iş sadece yetenekle bitmiyor hiçbir spor dalında.. Anlamadığım bir problem var kafasında Diarra'nın.. Chelsea'de Mourinho sağ bekte oynattı diye zırladı önce, orta sahada oynamak istiyorum ben diye.. Halbuki böyle bir hakkı yok futbolcuların.. Sonra Arsenal'e gitti.. Wenger'in de kendisi hakkındaki açıklamaları harikaydı, ben de heyecanlanmıştım yeteneğini çok iyi bildiğim için.. Şans da buldu, yine bazıları sağ bekte olmak üzere.. Wenger'in de bir rahatsızlığı yoktu kendisi hakkında bildiğim kadarıyla.. En azından futbol yönünden.. Ama Lassana kardeş burada da arıza gösterdi, şans bulamıyorum dedi, transfer mi olsam dedi.. Oldu da..

Gerçekten bir defansif orta saha için muazzam bir yaratıcılığa sahip bu eleman.. Son zamanlarda türeyen futbolu iki yönüyle oynama fanatikleri için ortada bas bas bağırmasına rağmen gözlerden kaçan bir adam Lassana Diarra.. Süper tekniği ve kesiciliğiyle sağ bek, sağ açık bile oynayabiliyor koyunca.. Hatta ben derim ki, forvet arkasına koy, oynasın.. Gerçekten çok yönlü bir eleman.. NBA'de bunlara all-around diyorlar.. Öyle bir adam işte.. Ama dediğim gibi, onunla bitmiyor ki iş.. Arsenal'de orta saha oynamak için ilk şart belli bir istikrarı ve standardı tutturmaktır.. Bunu yapamadı Diarra.. Yine de zırlamasa şans bulmaya devam edecekti, ama o dünyanın en sorunsuz kulübünde de sorun çıkarmaya başladı.. Neyse..

Portsmouth'a gidişi ilginç elemanın.. Newcastle da istiyordu kendisini ve ilk görüşmeyi de onlarla yaptı tahminim.. Şimdi etrafta bu transfer için "undisclosed" lafları geçiyor ama şöyle biraz arayıp tarayınca etrafı ulaşabiliyorsunuz rakamlara.. Portsmouth 4.5 milyon pound ödeyecek Arsenal'e.. (Yine parantezi açalım burada, 2 milyon pound'a gelmişti bu çocuk Arsenal'e.. Fazla oynatmadığın adamdan 2.5 milyon pound kar, işte tipik Arsenal mali başarısı..) Lassana Diarra'nın alacağı parayı da buldum, haftalık 35-40 bin pound civarı alacakmış.. Gayet iyi para.. İlginç olan ne peki? Bu adamın Newcastle'la olan görüşmesinde haftalık 90 bin pound (oha) istediği için Castle'ın transferden vazgeçtiğini okumuştum.. Şimdi 90 bin yerine 40 bini kabul etmesi Redknapp'tan bir şekilde garanti aldığını gösteriyor.. Redknapp da zaten fantastikle başlayan yığınla övgü saymış Diarra'ya, mükemmel bir transfer demiş.. Verdikleri bonservisten ve Redknapp'ın açıklamalarından direk 11'e dalacağını da kestirebiliyorum.. Newcastle'dan 90 isteyip üçte birine Portsmouth gibi bir kulübe gitmesi Keegan sarhoşluğu yaşayan Newcastle'ları da kızdırmış.. Pek haksız değiller ama Lassana'nın da oynaması gerektiği bu dönemde, Newcastle United gibi geleceğinin ne olacağı belli olmadığı bir kulüpte ilk etapta fazla parayı istemesi çok garip bir davranış değil.. Hele böyle arızaya yatkın bir eleman için..

Sonuç? Bence iyi transfer.. Ama iş sadece adamın yetenek ve topçuluk özellikleriyle bitmiyor.. Mourinho ve Wenger'den sonra Redknapp gibi bir adamın altında da yapamazsa Diarra zaten 2 sene içinde döner ülkesine, takılır oralarda.. Onun için de son şans bu bence.. Portsmouth düzeninde de başarılı olacak her şeye sahip..

Hayırlı olsun..

6 YORUM:

Alper Öcal dedi ki...

Bazı oyuncuların şöhreti oyunlarının önünde gider. Yeteneğinden çok bahsedilip de pek fazla sergileme şansı olmayan oyuncuların kabuğunu kırabileceği düşüncesiyle risk almaktan kaçınılmayabiliyor.

Hele de daha çok genç bir oyuncu ise söz konusu olan.

Diarra da böyle bir oyuncu.

Arsenal'in zaten ihtiyacı yok, ihtiyacı olan da veriyor bu parayı. Hele de başında Gaydamak, teknik kadrosunda Redknapp olan bir kulüpse bu.

O bakımdan Arsenal'in mali başarısı tezine katılmıyorum. Kalan kısmı ise enfes...

cogito dedi ki...

Bize (arsenal'e) çok hayırlı olduğu kesin. Bu adama verilen maaşa yazıktır.

cogito dedi ki...

Ayrıca , bu adamı bu sene oynadığı maçların hepsinde izlememe rağmen o "yaratıcılığından" zerre bir şey göremedim. Sadece adı var senelerdir. Ancak tekniği hakikaten gayet iyi (yiğidi öldür hakkını ver). Bu elemana kafayı taktığım tek nokta , şans bulduğu maçlar hiçbir varlık gösterememesine rağmen "beni düzenli niye oynatmıyorsun" diye ötmesi. Yahu Wenger'i sağır sultan biliyor , azıcık iyi oynasan elbet rotasyonla bir şekilde oynatacak seni. Ortasaha zaten olmaz Flamini ve Cesc dururken , sağ bekte oyna işte! Chelsea'de ve Arsenal'de 11'de şans buluyorsun , sağ bek diye beğenmiyorsun.. Başka?

Parma Maniac dedi ki...

Tabii ki Diarra gibi bir elemanı 4.5 milyon pound'a satmak önemli bir olay değil.. Arsenal'in de yaptığı ucuza aldığı oyuncuyu cilalayıp iyi paraya satmak olmadı zaten.. Ama sonuç olarak adamlar en büyük rakiplerinden, yetenekli olduğu bilinen bir oyuncuyu 2 milyon pound'a alıp doğru düzgün oynatmadan, Diarra Arsenal forması altında hemen hemen hiçbir şey göstermeden 4.5'a sattılar.. Bunda elbette lige giren para babalarının etkisini görmemek mümkün değil fakat Arsenal de bu alım-satımları sorunsuz yapabildiği için yıllardır zarar etmiyor oyuncu transferlerinden.. Totalde yani.. Abartılacak bir şey değil sonuçta ama önemsiz bir alışveriş de değil pek..

Alper Öcal dedi ki...

Orası kesin pm.

Mesela bizde taraftar sey derdi liradan 6 sifir atilmadan once, lam verselerdi 1-2 milyon daha alsalardi adami vs...

Hayir sanki hakikaten 1-2 milyon lira verilecekmis gibi bahsediyorlardi, oysa omurlerinde 1-2 milyon dolari bir arada gormemis, hayal dahi edemeyecek insanlar cogu ( FM insana neler dedirtiyor... )

O bakımdan 2,5 milyon pound kar edilmesi tabii ki mukemmel. Holosko parasi nerdeyse ya da Fransa'dan getirecegi bir baska genc oyuncunun parasi bu cunku...

Adsız dedi ki...

defansif ortasahaları kanatlarda oynatmak ufaktan yaygınlaşıyo galiba.. wenger'de diaby'i sık sık sol açık olarak kullanmakta..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.