4 Oca 2008

Gunner Beckham


Efem nedir durum? İmzalamadı tabi Arsenal'le.. Arsene Wenger'den takımla birlikte antrenmanlara çıkmayı talep etmiş Beckham, Wenger de babalık yapmış tamam evlat demiş.. Tabii ki bu bile sansasyon yaratıyor dünyada.. İlk gördüğümde bana bile "ulan yoksa?" dedirtmeyi başardı haber ve fotolar..

Her zaman söylemişimdir, Beckham yetenekleri kısıtlı bir adamdır ama oynadığı sürece yine her zaman en iyi orta saha oyuncularından biri olmayı başarmış bir adamdır.. İnanılmaz overpaid'di tamam, ama ortada bu para babaları varken kaç tane futbolcu overpaid olmamayı başarıyor ki günümüz futbolunda? Kaldı ki Beckham verilen paraların hepsini helal ettirmiş bir adamdır.. Üzerinden müthiş merchandising gelirleri yapıldığı gibi Beckham da nereye konsa oynamış, müthiş bir profesyonellik örneği göstermiş, Real'in Beckham'lı yıllarında sahada en paspas olduğu dönemlerde bile çabalayan, işleri tersine çevirmeye çalışan sahadaki 2-3 futbolcudan biri olmuştur.. Bayılırım bu özelliğine.. Zengin, piç, yakışıklı.. Ama bir kere olsun profesyonelliğe uymayan bir davranışını görmüş değilim.. Sahada ya da dışında.. Yıllarca sağ açık oynamış, duran ve hareketli topları dünyada en iyi kesen adam olmuş, almışlar sağ içe, ön liberoya koymuşlar, gıkını çıkarmamış, üstüne vasatın da hayli üstünde, hatta çoğu zaman iyi performans göstermiş bir adamdır Beckham..

Kazandığı para ve kendisine verilen bonservis yüzünden hep değerinin üstünde gösterildiğine inanan insanlar onun bu profesyonelliğini de fazla göz ardı ettiler bence.. Ama oldu bitti.. Beckham'ın şu anda tek istediği yaşadığı sakatlıklar yüzünden LA Galaxy'de aldığı ücretin karşılığını vermeye çalışmak ve 6 Şubat'ta İngiltere'nin İsviçre'yle oynayacağı hazırlık maçı kadrosuna Fabio Capello tarafından çağırılmak.. Bunun için takım arkadaşları keyif yaparken o çalışmak istiyor ve ben yine bu adama sempati duymaya devam ediyorum..

3 YORUM:

fizikalibilitesice dedi ki...

hala dünyanın topa en iyi hükmeden futbolcusu..hala ilk günkü kadar profesyonel..belki fazla turgay renklikurt olacak ama bizim genç yetenek diye nitelendirdiklerimizin çıkarması gereken bir çok ders var bu adamdan yani öyle lazım geliyor :0)

farawaysoclose dedi ki...

Ben haberi anlamadım..? Eğer sakatsa niye Arsenal'le antremana çıkıyor? ABD'de niye değil? Üstelik özel eğitmeni filan yok mu, etrafında 10 kişi daha olmayınca egzersiz yapamıyor mu?! Böyle sazan sazan sorularım var işte...

Adsız dedi ki...

dünyanın en profosyenellik sahibi adamlarından biridir david beckham. yurdumuzda bir adam ya çok övülür ya yerin dibine sokulur ya hemen. evvela trend beckham süper topçu dünyanın en iyisiydi, sonra abi beckham da topçu mu topa vuramaz, tamamen imajla götürüyor işi muhabbetine döndü.. beckham ne dünyanın en iyi topçusuydu ne de beş para etmez bir imaj bebeği. kendisi gözümde hala döneminin en iyi orta saha oyuncularındandır, tam bir görev adamı ve örnek profosyeneldir. sadece geçen sene real madrid'in kimsenin inanmadığı şampiyonluğuna bakın, altında parıl parıl parıldayan bir david imzası görebilirsiniz..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.