25 Oca 2008

Finalin adı Djokovic-Tsonga


Ağır bir Federer taraftarı olarak beklediğim bir sonuçtu bugün için Djokovic'in Federer'i mağlup etmesi.. Zira şu anda gerçekten Federer'in tek rakibi izlenimi veriyor oynadığı tenisle ve aralarında önemli bir fark kalmamış durumda.. Eylül 2007'de Amerika Açık finalinde net olarak görülmüştü aslında bu.. Bu yarı finalle iyice tescillendi.. Artık Federer yalnız değil ve onu yalnız bırakmayan eleman da Rafael Nadal değil, Novak Djokovic..

Eleman gerçekten Federer'den beri gördüğüm en komple tenisçi.. Hatta artıları bile var Federer'e göre.. Forehand'i sağlam.. Geri çizgi oyunu harikulade.. Bunun üstüne Federer gibi harika servis atabiliyor.. Onun da üstüne, Federer'in en zayıf yönü olarak son yıllarda öne çıkan backhand'de muhteşem Novak.. Çift el backhand'i fevkaladenin fevkinde, mükemmelin mükünde.. Hal böyle olunca kusursuz bir oyun yapısına da sahip oluyor bu genç arkadaşımız.. Bir de sempatik hayvanlar gibi.. E tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok..

Federer'i toprak kortta Nadal karşısında paçavraya döndürülürken izledim defalarca.. Moralinin bozuk olduğunu çok gördüm.. Ama bugünkü karamsarlığını ve galiba elimize alıyoruz yavaş yavaş bakışını hiçbir zaman görmedim.. Bu da normal aslında.. Yıllardır tenisin standartlarını tek başına belirlemiş bir adam karşısında kendi seviyesinde bir oyuncuyu ciddi anlamda tecrübe edince bu psikolojiye girmesi normal.. Federer biter mi? Bitmez.. Bu aralar Roland Garros'ta başarılı olabilmek için teknikten çok dayanaklılığa kastığını okumuştum en son.. Onun bir tezahürü de olabilir buradaki yorgunluk ve sıkıntı.. Kendi tenisine baksın, kafasını toplasın.. Yine çakmaya devam eder kupaları.. Ama artık yalnız değil.. Artık bu yenilgilere alışması gerekiyor..

Finalde Tsonga'yla oynayacak Djokovic.. Almasını bekliyorum.. İstiyorum da.. Zira bu Tsonga da tenis adabını almamış bir arkadaş gördüğüm kadarıyla.. Aynı Nadal gibi, kamoncu hüvit gibi.. Sevmem böyle adamları.. Mütevazı ve edepli elemanları tutarım ben daima.. O nedenle Djokovic hem yeteneği, hem de bu yönüyle çok daha destekleyeceğim bir adam olur.. Federerci olmama ve onun en büyük rakibi olmasına rağmen.. Bu arada Novak'ın da sevimsiz ailesinin ve topları servislerde 15 defa yere vurmasının bende büyük antipati yarattığını belirtmeden geçemeyeceğim ama çocuk pek sevimli, kızamıyorum.. Ailesi böhöhö yapmasın maçlarda yeter..

Güzel bir final olması dileğiyle..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

Bn de Djoker'i izledim bugün biraz. Hakkaten federer'in bakışları maçı kaybettiğini kabullendiğini gösteriyordu. Ana'ya asılmasa severdim keratayı. Bu akşam işi zor ama Ana'nın.

Adsız dedi ki...

Nowak nasil olurda sempatik olur?bana görede dünyanin en antipatik teniscisi.Nefret bir adam.Sirplardan sempatik adam ciktigini hic görmedim.Dedigin gibi ailesi daha da antipatik.resmen bögürüyorlar her sayidan sonra.Zaten tenisin eski güzelligi kalmadi,her sayi yapan hayvanlar gibi bagiriyor,nerde eski maclar,o kibarliklar.Tenis maclarini sirp ve rumlar futbol stadlarina cevirdi ve zevkimin icine ettiler

Adsız dedi ki...

ayrica su kalbten oynuyorum imaji veren kalbi yumruklama olayinada uyuz oluyorum kardesim,sanki digerleri kalpsiz oynuyor da,bir sen varsin kalbiyle oynayan. Noawak bunu cok yapiyor mesela. Nowak mesela gecen macta hakem uyari verdi diye artist artist bakislar atti hakeme,nerde edep nerde mütevazilik.Ben nowak in mütevazi olduguna katilmiyorum.

Ayrica güzel bir blog,tebrikler

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.